reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Julianna mojemu sie juz tez tak zdarzalo zasnac wczesniej ale zazwyczaj przespal nocke normalnie bez zadnych niespodzianek :tak: a czy po takim mleczku z ta kaszka ryzowa Aleks lepiej Ci przesypia nocki?? mam ta sama kaszke i sie zastanawiam czy mu jej nie wymieszac z mleczkiem tak jak Ty :tak:

Ostatnio zauwazylam ze nasza Bryszka zniknela z forum,tzn jej nick juz nie figuruje na forum:-( szkoda ze tak zniknela bez slowa,mam tylko nadzieje ze u nich wszystko w porzadku :tak:

reklama
Ssabrinaa przesypia o 1-2h dłużej niż zawsze w dodatku chętniej pije takie mleczko :) Jeśli Sami nie ma problemów z brzuszkiem, zaparć itp to polecam :):)
A no szkoda, że tak bez słowa znikła, może miała powód, oby nic złego.

Ostatnia edycja:
Julianna Ja juz w sumie raz mu dalam tej kaszki ale w dzien i nie mial zadnych problemow po niej a to jest jeszcze z dodatkiem jablka wiec bedzie ok a i tak w dzien dostaje jakis deserek z jablkiem czy daje mu sam soczek z tartego jablka wiec teraz juz o zaparcia sie tak nie boje jak przed rozszerzaniem diety :tak: dzieki kochana ;-)

Dobry wieczor:)

angie - zapomnialam i czytajac posta lasek, przypomniala mi sie, ze mialam Ci nsapiasc - ja tak mialam juz chyba z 2 razy w nocy, ze mi slabo bylo i nawet krew z nosa mi poleciala - czulam sie tak jak to opisalas, u mnie to bylo jednak ze zmeczenia, niewyspania - jak wstawalam zeby nakarmic Pole. Zrob badanie krwi, moze jakas anemia? Ja tez musze sie przebadac, organizm oslabiony po porodzie (juz wczesniej pisalam, ze ja zdechlata strasznie bylam, dwa razy bylam od urodzin Polusi chora, a bardzo rzadko chorowalam...)
kasiek - zalezy jaka bedzie temp, zawsze w pogotowiu, warto miec jakis kocyk lud dodatkowy sweterek . Masz racje, kiedys byla tendencja do przegrzewania dzieci, z reszta dzis na spacerze, widzialam nie jedno dziecie w kombinezonie zimowym, czapie grubej (rano o 10, w cieniu u nas bylo 17 stopni!). Kurcze zamirzamy chrzcic mloda z 2 tyg po Wielkanocy i tez musze jej cos kupic, jak bedziesz mogla wstaw prosze fotke tego co masz dla malutkiej)
asiu nasza robila kupki 2-3 dziennie, a teraz co dwa dni i o innej konsystencji , wczesniej b. rzadkie, a teraz takie nio nie wiem jak to opisac - jak gesta smietana - sorry za doslownosc..., wiec moze ma to zwiazek z dojrzaloscia ukladu pokarmowego u dzieci? Bo my jestesmy na cycku, wiec raczej nie dieta...
Ssabrinaa - mam nadzieje, ze katarek tylko chwilowy i jutro nie bedzie po nim sladu, Sami spi nadal ?:)
faktycznie nie pamietam ,kiedy bryszka ostatni raz pisala... z reszta troszke dziewczyn tez sie juz wykruszlo - szkoda, tez mam nadzieje, ze u nich ok:)

Gola Samiego wlasnie przebralam i nakarmilam na spiocha :-D lekko oczy otworzyl jak mu pampka przebieralam ale jak poczul butle z mlekiem to automatycznie oczka zamknal i spi dalej :-D A katar dzisiaj silniejszy a jutro bedzie mniejszy,jak zwykle ale tez mi sie cos wydaje ze mam ten katar na tle alergii bo przyjdzie marzec to katar tez non stop to sie nasila a to znika :tak:
A jak tam Polunia??
Oj sporo dziewczyn zniklo ale pewnie to tez z braku czasu a i teraz bedziemy mniej na kompie bo pogoda sie robi coraz to lepsza wiec wiekszosc z nas juz teraz bedzie tutaj mniej zagladac :tak:

Super, ze sie nie wybudzil! :) pola spi od chyba jakos 20tej?
Ja jestem u niej w pokoju, moj D. spi w drugim, tata wlasnie przyszedl z roboty z 2 zmiany, mama spi ;) wszyscy rano ida do pracy, tylko D. wyjezdza w nocyw trase, ale gdzies blisko po Slasku. Juz kiedys mialam Cie spytac, sporo jest jeszcze Polakow w UK?

Gola oj sporo a zwlaszcza tutaj gdzie mieszkam to jest b.duzo polakow :tak: czasem sie smieje ze Doncaster to jest druga Polska,a teraz jak chodze na spacery to widze po domach bo co ktoras chata to cyfra+ :tak: ulica idac czy w sklepie jak jestesmy to co chwile ktos po polsku gada :tak: no ale jak to sie mowi niby sporo Polakow wraca ale duzo nowych przyjezdza :tak:
Fajnie ze masz laptopa to chociaz sie nie nudzisz jak juz Polcia spi,mozesz buszowac po sieci :-D My to mamy kompa u nas w sypialni a maly u siebie spi,no ale jak tatus idzie spac to mi sie konczy siedzenie na kompie to Ja do Samiego ide i czasem dlugo nie moge zasnac i sie nudze jedynie na telefonie cos tam ogladam czasem :tak: a laptopa mialam ale mi sie cos tam zrabalo.

cześć dziewczyny, niestety mam zaległości w wątku głównym więc szybciutko napiszę co u nas a potem spróbuje was nadrobić, u nas istny sajgon załatwialiśmy kredyt teraz szukamy samochodu, do tego chrzciny i remont łazienki, a gdzie tu pranie, sprzątanie obiad, odrabianie lekcji ze starszym synem no i spacerki, jeszcze po piątkowym szczepieniu Wojtek jest strasznie marudny w dzień i tylko na rękach lub na dworzu jest spokój, na szcęście noce już spokojniejsze ale i tak nie jest wesoło, niewiem w co ręce, włożyć mąż stara się pomóc ale jak on coś zrobi:szok: to ja już wolę sama:-D

moj chlop 3 lata w Anglii byl (jego kuzyn, bardziej moze wujek jest Angolem) , mieszkal w Nottingham - srodkowa Anglia. Pamietam, ze za 1szym razem , gdy tam polecialam i uslyszalam jezyk polski gdzies na miescie to bylo takie mile zaskoczenie ( 7 lat temu), wrocilam do PL i za jakies 3 m-ce jak znowu przylecialam, to doznalam szoku juz tylu bylo Polakow:)
a to prawda ojciec dogodzil mi z tym laptopem , wczesniej o tej godzinie nigdy nie siedzialam bo juz lezakowalam;-) Gdy wyjezdzalas do UK, myslslas ze zostaniesz na stale?:)

reklama
Hejka.
U nas pogoda się troszkę zepsuła,dziś padało...:-(

Angie ja też niedawno miałam podobnie. Obudził mnie mały w nocy na karmienie ja wstałam i zrobiło mi się strasznie niedobrze i w głowie się zaczęło kręcić, obudziłam małżona on nakarmił Tmka a ja leżałam na dywaniku w łazience z 15 minut i przeszło... Czasami mam też zawroty głowy, na razie zwalam to na hormony i przemęczenie.

Do góry