reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

syl to fajnie że aż tak Igorek przyczynił się do takiego dobrego samopoczucia
katrinka ja też nie zasłaniam okien nie mam nawet zasłoń
kati fajnie że wróciłaś,
Cocca oj współczuję ciężkiego dnia, biedactwo małe, spokojnej nocki Wam życzę, trzymaj się tam dzielnie
idę oglądnąć jakiś filmik, małą już wykąpana, pojedzona i zasypia sama ale ona jest kochana:tak: żeby tak jeszcze sama w dzień zasypiała:tak:

Miłego wieczorku życzę pa pa do jutra, :tak::-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kati super że wypad do rodziców udany:tak:Daleko ich masz??
Cocca bidulko strasznie Ci współczuję ciężkiego dnia z małym.... Mam nadzieję że jutro będzie lepiej:tak: Co do pielęgnacji dzieciaczków to mnie zdziwiło ze kuzynka jeszcze nie przewijała żadnego bobika. Ale w sumie nie ma sie co dziwić. Rodzeństwa nie ma, małych dzieci w rodzinie bliskiej mało. Ja tez od zawsze z dziećmi i nigdy takie tematy nie były mi obce;-)
mirelka Tobie rownież udanego wieczoru:tak:;-)

Hej dziewczyny, ja jestem nieco zmordowana. Filip nie chciał mi za bardzo spać po południu a mój A. poszedł na turniej piłkarzyków i wieczorem jestem sama. Nie lubię tych wieczorów, ale tyle mi mój chłop pomaga, że nie mam serca mu powiedzieć "nie idź".

Dzisiaj dostaliśmy fajny prezent od znajomej fotografki, robiła nam zdjęcia na chrzcie i dwa wywołała w formacie każde po A2. Teraz mamy ogromne piękne zdjęcia Filipa z nami do powieszenia, pewnie w salonie wylądują :-)

Cocca,biedaku, wiem co przeżywasz, ja mam od paru dni to samo, jakoś udaje mi się uśpić Filipa ale ile wrzasku jest w ciągu dnia to już dawno tak nie było... płacze prawie cały czas, nie wiem czy to te ząbki, ale na to stawiam. Mam nadzieję, że naszym maluchom to niedługo przejdzie.

Katerinka ja zasłaniam roletami, nie mam firanek w oknach, wydaje mi się, że glębiej śpi, nie zauwazyłam, żeby mu się przestawiała noc z dniem.
Syl no własnie się zastanawiałam, gdzie dzis tak słonecznie było :-)
Kati witaj ponownie!!
Cocca oj wierzę, że serce ci się kraje, tym bradziej, że nie wiesz, co mu dolega, chyba jednak ząbki co? Trzymajcie się kochani, oby Franuś zasnął ładnie i przespał nockę.
Onana fajnie, że spotkanie z kuzynką i wujkiem udane, ja szczerze mówiąc też chyba przed Arturem nie przewijałam dzidziusia :eek:

katerinka tak trzymać, u mnie taki bunt + rozmowa już po, przyniosły skutek więc trzymam kciuki :tak:
nimfii faceci są jak dzieci tylko mają droższe zabawki :-D
marttika fajnie, że udało ci się utrzymać laktację, wracaj szybciutko do zdrówka :-)
ponko niezły sen, poczytaj Frojda ciekawe co to oznacza ;-)mi też czasami się śnią różne dziwne rzeczy, czasem aż się budzę zapłakana!
winki podziwiam i trzymam kciuki za udaną podróż :-)
monial u nas dziś też było kiepska z drzemkami, musiałam Lenę kołysać w wózku, ja dla małej też czytam książeczkę "Poczytaj mi mamo", bardzo fajna i ma dużo obrazków, a bajeczki są stare bo z 1977, 1980 :szok: i są pełne słów, które już raczej wyszły z użycia, śmiesznie to się czyta :-) my jeszcze się oglądamy w lustrze
niuniunia im wcześniej zaczniesz rehabilitację tym lepiej, szybciutko wszystko skorygujecie i będzie dobrze :-)
mycha fajnie, że niunia taka grzeczna :-)
onanana ja nigdy przedtem też nie miałam styczności z dziećmi :tak: w praktyce wszystkiego się naumiałam, a tak a propos dzięki za radę z domestosem już tydzień miną i nic się nie dzieje :-)
syl fajnie, że z Igorem lepiej, u nas też marudne dni chyba ząbki?

Dziś Lena kończy 4 miesiące :-) i niezła z niej kluseczka! U nas coraz więcej marudnych dni, ale na całe szczęście robi się ciepło i codziennie spacerujemy około 2 godziny i wtedy mam chwilkę spokoju, bo mała śpi! dziewczyny powiedzcie ile wasze dzieciaki mają drzemek w ciągu dnia, bo u nas są tylko 2: rano 8-10 i po południu 12-13.

dziewczyny mam pytanie takie szybkie... czy któraś z Was miała tak że dzidź nie chciał Wam jeść po szczepieniu??
bo Nadia jadła o 14 poszła spać i o 18 wstała z wielkim krzykiem i bólem i w ogóle nie mogłam jej uspokoić więc dałam czopa. zjadła dopiero o 19:30 i to nie z cyca bo nie chciała więc odciągnęłam bo mi cycki pękały i zjadła tylko 50ml i do tej pory nie chce jeść ani z cycka ani z butelki :/.... ale już nie płacze,nawet się śmieje..
nie wiem co mam robić :baffled:

margo - pewnie to zęby niestety, i obawiam się, ze z małymi przerwami od tego momentu mamy przerąbane pewnie jeszcze z rok zanim wszystkie wyjdą:szok:Jeśli chodzi o drzemki to my mamy trzy, do czterech a i tak wieczorami jak dłużej nie śpi to jest rozdrażniony, czasami nawet w dzień, więc zastanawiam się ile mu potrzeba. No ale trzy to zawsze są.

cocca - strasznie współczuję i trzymam kciuki żeby było lepije jutro od samego rana. Sama znam doskonale to uczucie frustracji gdy nie wiem co jest a dziecko płacze mimo wszelkich zabiegów. Kochana na pocieszenie powiem ci tylko, ze każda z nas pewnie to miała, ma, lub będzie miała (czego oczywiście nikomu nie życzę) najważniejsze to żebyś tylko nie myślała o tym w kategoriach ze to twoja wina, bo naprewno nie, dzieci to dzieci, wystarczy skok rozwojowy i mamy pozamiatane na kilka dni. Trzym aj się

Nimfii jeszcze paczki przyjdą bo np z bebika dostałam wiadomość, że paczka będzie do 2 miesięcy...

No i wlasnie ja w grudniu zamawialam :tak: i nadal brak....

.Czy w dzień zasłaniacie okna jak maleństwa śpią? Bo czytałam dwie opinie-żeby nie zasłaniać bo dziecku się będzie mylić noc z dniem- żeby zasłaniać bo spać sie powinno po ciemku i jak śpi przy świetle dziennym to się zaburza wydzielanie jakiś hormonów:errr: no to jak sie powinno ?jak dotąd nie zasłaniam, żeby jej światło potem gdzieś u kogoś nie budziłomuszę zacząć pytania do pediatry zapisywać przed wizytą za 2 tyg

W dzien nie zaslaniam. A w nocy staram sie nie świecić światła. Niech wie kiedy jest noc a kiedy dzień ;) Kuba nie ma problemu ze spaniem przy świetle czy halasie.

mycha
moj jadl w miare normalnie po szczczepieniu. Moze robil sobie dluzsze przerwy tak z 4h ale obylo sie bez placzu. Chetnie chwytal piers lub butle do jedzenia. A szczepilas doustnie na rota czy tylko szczepienia w nozke? Bo jak doustnie to moze troszke zaszkodzilo brzuszkowi, a jesli nie to moze najzwyczajniej boli po szczepieniu. Paracetamol lub ibuprom powinien wystarczyc. Ewentualnie smarowanie Altacetem żelem miejsca wklucia.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć kobitki
Mam pytanko czy któraś z was karmi maleństwo nutramigenem? Mnie trafił dziś szlag :( Poszłam w odwiedziny do koleżanek do apteki z Olkiem i z ciekawości zapytałam ile kosztuje nasze "mleczko" od dziś (od 1 stycznia nie było refundowane) no i powiedziały że 9zl więc ja się ucieszyłam bo do tej pory płaciłam 21 , poszłam do pediatry po receptę a On mi powiedział że nie zapisze mi z refundacją bo nie mam zaświadczeń od alergologa (a sam kretyn mi je zapisał pierwszy raz jak Olek miał 6tyg) Wróciłam do apteki i chciałam je kupić a one podrożało z 21 na 38zl. Załamka. Jutro z samego rana wybieram się w łaski do alergologa po receptę i zaświadczenie. Jak mi nie zapisze to trafi mi mleko zmienić bo koszt miesięczny to prawie 400zl dla mojego żarłoka. Ciekawe czy on bedzie wogule tolerował inne mleczko.

Do góry