reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Patrycja skończyła 4 miesiące:-) tylko nie wiem czy wczoraj czy dzisiaj bo w lutym nie było 30 dni ;-) :-)
ponko: dobry sen :tak:
Mi się śniło przed slubem że jestesmy w jakims kościele, jest już msza, nagle się okazuje że to ma być nasz ślub teraz a ja jeszcze nie poszłam do spowiedzi, myslę sobie co teraz, muszę iść bez spowiedzi bo nie zdążę. W pewnym momencie mówię do mojego T: ej, ale przecież ty mi nawet pierścionka nie dałeś???!:szok: :-D

winki80: trzymam kciukasy za powrót-musisz być dobrze zorganizowana, podziwiam, mi to się dzisiaj nawet z domu nie chciało wyjść, ale się zmusiłam w końcu-jak wracałam to zaczęło padać i mnie zlało :baffled:

andrzelika ale te 15 min zumby to jest połowa 1 lekcji drugie 15 minut jest z boku:-)
moge prosić o linka?

Mikado: basen to dzięki temu że się z moonial zgadałyśmy, samej bym się nie zmobilizowała :tak:, racja, cycuchy trzeba chronić niczym skarb narodowy:tak:

Co do diety to moja dieta leży i śpi w foteliku odkąd wróciłam z polka i waży coraz więcej :happy: a ja coraz mniej, dzisiaj odkryłam na wadze brak kolejnego kilograma. :-) Moja dzidziusiowa dieta powoduje że jestem zmęczona, nie chce mi się piec tuczących ciast, ledwo mam kiedy zrobić obiad, zmusza mnie do spożywania ogromnej ilosci płynów (do śniadania 3 herbatki -melisa z gruszką, mięta z jabłkiem i malina z żurawiną, do kolacji 2 : kwiat lipy z sokiem z kwiatów czarnego bzu i znowu melisa z gruszką) i do spacerów (wliczając ciągłe łażenia po domu z 7 kg słodkiego ciężarku)

Ostatnio pokazałam mężowi Patrycję i mówię: zobacz , każdy skraweczek naszego bobaska pochodzi ze mnie (miałam tu na mysli że wszystkie składniki pokarmowe od poczęcia do teraz przechodzą przezemnie) a on: ej, przecież też się trochę dołożyłem:rofl2:

moonial: w domu dalej nie sprzątam i nie gotuję, kończą się zapasy w zamrażalniku, na jutro jeszcze mam pierogi :happy:
tylko że obawiam się że on tego nie zauważył :baffled:
w sobotę przyjdzie teściowa więc pewnie jutro posprzątam w końcu bo mi przed nią wstyd będzie:sorry:

reklama
Katerinka, tylko tej mięty nie za dużo, bo ona podobnie jak szałwia (choć szałwia bardziej) hamuje laktację.
oo, nie wiedziałam, ale i tak miętowej piję najmniej bo mi sie kończy, więc albo jedną dziennie albo co 2 dzień. Działa też na mnie wiatropędnie, dlatego jak sie skończy więcej nie kupię :)Patusi się dzień z nocą chyba pomylił. W nocy jadła: po kąpieli przed 22, o północy, 2, 5 i 7 rano :baffled: a teraz ma juz drugą dłuuugą drzemkę i przerwę w jedzeniu.Czy w dzień zasłaniacie okna jak maleństwa śpią? Bo czytałam dwie opinie-żeby nie zasłaniać bo dziecku się będzie mylić noc z dniem- żeby zasłaniać bo spać sie powinno po ciemku i jak śpi przy świetle dziennym to się zaburza wydzielanie jakiś hormonów:errr: no to jak sie powinno ?jak dotąd nie zasłaniam, żeby jej światło potem gdzieś u kogoś nie budziłomuszę zacząć pytania do pediatry zapisywać przed wizytą za 2 tyg

Ostatnia edycja:
Ja również nie zasłaniam, chociaż sypialnia w której Igor śpi jest bardzo słoneczna, ale ochraniacze na łóżeczku trochę to światło przytłumiają, no i rzeczywiście moje dziecko od urodzenia nie ma problemów z odróżenieniem dnia od nocy, może dlatego ja nigdy specjalnie nie próbowałam żadnych sztuczek.

mirelka - ja jestem ze Szczecina, ale dopiero jak zadałaś mi pytanie to uświadomiam sobie że wcale nie było pogodnie, to chyba wiosna w sercu, bo dziecko grzeczne:happy: Nawet przecież mżawka nas złapała...

hej kochane znowu mnie nie bylo ale od wtorku byłam u rodziców pierwszy raz spałyśmy poza domem :))) wszystko się udało zaliczyłyśmy kino z Klaudią wróciłyśmy wczoraj wieczorkiem do domku, przepraszam że o sobie mam nadzieję że nadrobię te parę dni - przesyłam buziaki

reklama
Jestem wyczerpana psychicznie i fizycznie! Franek od 14-tej nie dał mi chwili spokoju, nie spał, nie pomógł syropek. Jakby ktoś słyszał jak placze, to pewnie by zadzwonił na policje, że dziecko maltretuję.... nie pomaga nic, uspokoił się tylko na kąpiel, na łóżeczko reaguje jakbym go na kolcach kładła, na rękach płacze jakbym go biła, położyć nigdzie się nie da... teraz zasnął po godzinie płaczu i walki. Śpi od 15 minut a wybudził się już 4 razy z rykiem. Nie wiem co mam robić, nie ma gorączki, ma 37,4. Jestem i zła i zrozpaczona.
Onanana fajnie, że wizyta udana. Nie mogę sobie wyobrazić, że ktoś nie widział jak się zajmuje dzieckiem, bo mam 5 siostrzeńców i 4 siostrzenice. 2 z nich się zajmowałam tak do pół roku i zawsze mnie dziwi jak ktoś mi mówi, że nie ma pojęcia o dzieciach. A ile przecież jest takich osób:-)
Ankusch też nie znoszę jak mój idzie na 2-gą zmianę, cały dzień rozbity. No i ja mam problem z kąpielą, bo kąpiemy w sypialni, bo łazieneczka malutka, więc trzeba wodę nosić:crazy:
Mikado gratulacje z okazji rocznicy!
Katerinka ja nie zasłaniam, bo mój jakiś bardziej pobudzony wtedy:confused2:
Kati witam po powrocie. Super, że wizyta się udała!

Do góry