reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

monial też od razu nie wiedziałam gdzie co jest, albo jak ktoś pisał wstaw suwaczek w którym tyg ciąży jesteś , to ja pytałam a co to jest haha i jak zrobić :-D

Angum fajna ta zumba naprawdę i szybciej zlatuje niż takie zwykłe ćwiczenia

Nimfii- może wyślą tyle zamówień nie wiem , ale z jonshon to raczej wszystkim dochodzą

reklama
Niuniunia mnie czasem bolą. Nie wiem od czego to zalezy. Dobrze że asymetria wykryta, teraz tylko ćwiczyć:tak:
moniall ja juz pisalam że macie sie fajnie z Katerinką:-D
Cocca fajnie się bawisz z Franusiem:tak:
Mycha gratuluję dzielnej córeczki!!!! W porównaniu do Mai to kruszynka z niej jest ale dobrze że ładnie przybiera:-D
Winki kto by miał sobie lepiej poradzić jak nie Ty:tak: Czekamy na wieści z domku!!!!!!!!
Gola kicha dziś z pogodą straszna. Ja jak wróciłam od kuzynki o wsadziłam Maję na stelaż w foteliku samochodowym (mam adapter) i przeszłyśmy do piekarni, sklepu i kilka rundek koło bloku.
Agutek no to super końcówka roku Wam się zapowiada!!! dużo zdrówka dla siostry i fasolki;-)

Dziewczyny przepraszam, nie pamiętam co pisałyście. jesteście niemożliwe z tą produkcją. Raptem 3 godziny mnie nie było...
U kuzynki było ok. Tata z wujkiem w kuchni siedzieli a ja z kuzynką w salonie. Wiecie to jest tak ze wiadomo że ja się nie muszę za niego wstydzić itd ale mnie jego zachowanie czasem tak denerwuje... nie mam nerwów do niego. Normalnie stary a głupi. Kuzynka czuje si dobrze, narzeka na kręgosłup i że brzuszek jej twardnieje. jej mała w 32 tc ważyła 1600 nie pamiętam ile nasze dzieciaczki wtedy miały?? Poza tym jak chciałam przebierać Mai pieluchę to ona mówi ze popatrzy przynajmniej się nauczy, ja myślałam ze ona ma jakąś wprawę a ona że nawet nigdy nie widziała jak to się robi. Więc Maja posłużyla jako "model" i kuzynka sobie świetnie poradziła i widziałam że się cieszy:-D

Niuniunia czasem mnie bolą, zwykle jakoś mam prawą bardziej podrażnioną. Jak Mały źle zassie, to czasem wywijam mu wargi na zewnątrz i wtedy jest dobrze, a w nocy wiadomo, przysypiam w trakcie, także tego nie kontroluję.

Witajcie, u nas w końcu po trzech marudnych i płaczliwych dniach zapanował spokój. Igorowi uśmiech nie schodzi z buziaka, no w końcu jest po staremu. Oczywiście dalej gryzie co popadnie, ale zdaje się, ze już nic mu nie dolega(tfu tfu). Za to wrócił do starych jedzeniowych przyzwyczajeń i je mi co dwie godziny, również w nocy! nie wiem co mu się przestawiło, ale nie wysypiam się przez to. Przyzwyczajona do 2, max 3 pobudek normalnie nie dosypiam;/My dziś byliśmy na 1,5 godzinnym spacerku - pogoda piękna, aż się chce wychodzić dwa razy dziennie. a propos gratisów to ja jeszcze nic nie dostałam, ale zaczęłam logować się w ub. czwartek to może jeszcze za szybko.

niuniunia - nie martw się, najważniejsze że zostało wykryte i możecie coś robić z tym, gorzej jakby nikt nie zauważył, a wy byście żyly w niepewności.
onanana - to fajnie że masz w rodzinie kogoś kto niedługo będzie miał dzidziusia, zawsze to raźniej, no i ty już będziesz taką "starą" doświadczoną ciotką, która służy radą:)
mycha- trzymam kciuki za spokojną noc, fajnie, że miałyście takie spokojne szczepienie, ja na ostatnim myślam, że osiwieję, już na wizycie u pediatry Igor zrobił cyrk, szczepienie przy tym to fraszka, chociaż i tak płakał.
cocca - ja też w 4 miesiącu życia dostałam pierwsze ząbki i to jest zupełnie normalne, sama codziennie szukam czegoś u mojego synka, ale na razie tylko marudę znajduję:)

I więcej nie pamiętam co komu miałam odpisać, bo tu milion stron musiałam od wczoraj przejrzeć.:szok:

niuniunia- brodawki jeszcze nigdy mnie nie bolaly, ale jak mala zaczyna ssac i otwieraja sie kanaliki i czuje ze mleko naplywa, to mnie cale piersi bola, twardnieja, czuje jakby mnie ktos pradem raził...
Syl - najważniejsze, że Igorek ma sie juz lepiej! Czasem są takie niespokojne dni, nie wiadomo o co chodzi, na szczescie wszystko jak szybko sie zaczyna tak szybk osie konczy :)):tak::tak:
Czizassssss co za pogoda! Ech:( Pola śpi od około godziny, takiego mi wcześniej kupsztala walnęła, że "pływała" w tym wszystkim

Katerinka jak ja zazdroszcze basenu, mi jakoś ciężko się zebrać i o cycki trzeba dbać,zeby nie wychłodzić.

agutek79 gratulacje, będziesz ciocią! Fajnie jak w rodzinie są dzieci, święta się miło spędza;)

martttika super,że czujesz się już lepiej, wiosna idzie a z tym nowe siły :)

2mycha1 zdrówka dla Nadinki!! Filip też dziś kończy 3 miesiące, wystękałyśmy nasze Bobiki tego samego dnia!! :)

angun dobrze,że znalazłaś knajpkę i ceny rozsądne, przynajmniej masz to już z głowy.

andrzelika1989 ja diet nie uznaję bo nie potrafię jej utrzymać:) Według mnie to najlepiej jeść to na co ma się ochotę bo to sygnał od organizmu, czego potrzebuje. Oczywiście lepiej jeść małe porcje a częściej, no i dużo ruchu a teraz będzie okazja - wiosna;)

Madzia737 szalona kobieto ja bym padła po 30 brzuszkach:)

mamusia1994 opłaca Ci się ciuszki sprzedać? Dziewczynki niedługo dorosną i w sam raz się ciuchy przydadzą.

asia333 my dziś na pomidorówce z ryżem. Po wczorajszym smażonym mielonym dzieciak wił się brzuszkowo i nie pospałam :( Koniecznie muszę kontrolować co zjadam,żeby maluszek nie cierpiał.

winki80 &&&, powodzenia

Niuniunia20 wszystko będzie dobrze, im wcześniej będziecie ćwiczyć tym lepiej, dobrze,że to zauważliście w porę. A brodawki i mnie czasem bolą zwłaszcza jak jest skurczona a on zassie za mocno.

Miłogo dnia maminki!!

Rośnij zdrowo Syneczku :*

Hejka!
Kurde ale popisaliście aż zapomniałam co mam komu odpisać..
Angun u nas znowu nocka mogła być ;-)o 24 straszny ryk był i twardy brzuszek nie dała pomasować ni co tylko nosiłam przytulałam..potem położyłam ją w łóżku u nas bo byłam wymordowana i niewyspana wcześniejszą nocą i spała kręciła się do 5 potem zjadła i położyłam ją w łóżeczku i pospała do punkt 8 ehhh te jej gazy masakra :wściekła/y::wściekła/y:
Mycha dzielna Nadunia :-) Pizza się udała pyszna była zapomniałam wczoraj napisać ;-)
onanana tak dostałam paczkę z bobovity ale chyba z ankiety szpitalnej bo w domu na necie nie wysyłałam zgłoszenia:-)winki odważna z Ciebie kobietka ;-)
niuniunia i mnie czasem coś ukłuje ale gorzej wkurza takie napięcie w drugim cycu co karmię i guzek z tego co karmię i szybki wypływ mleka :wściekła/y:

I my po spacerku prawie 1 h bo wstała i był wrzask :-) Posprzątałam ,poprasowałam i mam chwilę bo rano po sklepach polatałam potem obiad bo mój na 12 do roboty szedł i obiad ze sobą zawsze bierze i muszę robić 3 porcje a suchy jak patyk i tak same do 21.30 ehh jak ja nie lubię jak chodzi na 2 zmianę do pracy :wściekła/y::wściekła/y: Ale głowa dziś mi pęka i mam lenia szok

reklama
w końcu mam czas dla siebie, mała zasnęła ale zaraz na pewno się zbudzi na jedzonko:tak:

mycha,mikado,
wszystkiego dobrego dla dzieciaczków na te 3 miesiące
madzia witam po długiej nie obecności ale dajesz czadu z brzuszkami, fajnie, oj zazdroszczę studiowania
Agutek współczuję remontu, oj fajnie że ciocią zostaniesz zawsze nowe życie w rodzinie bardzo ciszy, gratulacje dla siostry
onanana tak jak dziewczyny piszą nie masz się co wstydzić za tatę jest dorosły wie co robi choć na pewno nie da się tym nie przejmować, fajnie że spotkanie się udało fajnie z kimś tak poplotkować o byle czym
Niuniunia dobrze że lekarz wypatrzył tą asymetrię ułożeniową, ćwiczenia na pewno Wam pomogą, trzyma kciuki za Wikunię
moniaaal fajnie że możecie na żywo z katrinką się spotykać, basen fajna sprawa ale szkoda że tak mało dogodny dla mamy z dzieckiem
syl no i fajnie że już że Igorek już się uśmiecha u nas też już dobrze, gdzie ty mieszkasz że dziś tak słonecznie u was bo u nas masakra cały dzień pochmurno i deszczowo
mycha fajnie że Nadia tak dzielne zniosła szczepienie
marttika fajnie że już dochodzisz do siebie, dzielna babeczka z ciebie
mikado też nie uznaję żadnych diet, jem to na co mam ochotę ale w rozsądnych ilościach oczywiście
angun fajnie że już knajpkę znalazłaś, jeden problem z głowy
Winki miłego i szybkiego powrotu czekamy na relację

Do góry