reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

winki kochana,powodzenia i przyjemnego powrotu do domu ;-) oby wszystko gladko i fajnie poszlo bez problemow &&&&&&&&&&&& ;-)
AnnaJ Ja tylko poszlam butle umyc i na schodach slyszalam stekanie to juz wiedzialam co mnie czeka jak wroce no ale nie bylo zle najbardziej sie balam ze sie przebudzi i nie bedzie chcial spac no ale 10-20 minut stekal i marudzil jeszcze i zasnal:tak:

reklama
Hej Kobitki, my dzisiaj w jakimś bojowym nastroju... wlasnie mialysmy chyba 5 podejscie do drzemeczki... mam nadz ze udane :p Pogoda u nas slaba, ale i tak wybieramy sie na spacer ok 14 i jakies zakupy ok 17, Anuska polubila ksiazeczki, heh, taka spokojna jest jak sie jej pokazuje obrazki... no ale mamy tylko jedna, o czarnej krowie, wiec musimy dokupic cos fajnego :)

winki jestes niesamowita z tymi podrozami, ja chyba nie dalabym rady, trzymam kciuki zeby bylo latwo, szybko i przyjemnie :)
asia ja juz zapomnialam co tzn spac do 10... ale w zasadzie przyzwyczailam sie do tych porannych pobudek (Ania tez lubi sobie pogadac, a nawet pokrzyczeć do misiakow z rana :)
katarek ja to straszne chcialabym ogarniać dietę MŻ, ale nie potrafie :) jak sobie nie zjem tyle, ze mi sie w brzuchu ni miesci, to w nocy budze sie wsciekle glodna i musze zasuwac do lodowki... no mam nadz ze jak skoncze karmic to sie ogarne, chociaz pewnie wtedy bede miec inne wymowki :)
mycha wszystkiego naj dla Nadinki !!
onanana szkoda waszego spacerku, szczególnie ze tak bardzo lubicie sobie pochodzic :/ ale dziewczyny maja racje, co Ty sobie kobieto glowe jakims wstydem zawracasz.... dorosly jest, wiec sam za siebie odpowiada, a Ty nawet nie mysl o tym, szkoda jednak Twoich nerwow ;/ nie mniej jednak bawcie sie dobrze w odwiedzinach :)
andzelika dzieki wielkie za linki, wszystko czego wczesniej nie zaklepalam nadrobie dzisiaj i bede czekac :D
katerinka jak tam, trzymasz sie z tymi porzadkami, albo ich brakiem??:) Tak, 'suchej nitki nei zostawiłysmy na basenie', w kwestii organizacji heh, ale kurcze, skoro sa dla dzieci niby to powinni sie bardziej starac :) Kurcze zazdroszcze tych wszystkich przemiłych zabiegów, takie upieszanie dloni tez by mi sie przydalo ... Z tymi kuponami, zawsze jest troszke 'strachu' jesli chodzi o fryzjera, ale z drugiej strony, wlosy zawsze odrosna w przypadku jakiejsc wpadki, a mozesz odkryc jakies fajne miejsce i utalentowanych fryzjerow :)

Dziewczyny w jakie fajne zabawy bawicie sie z dzieciakami?? Kurcze, ja jakos malo kreatywna jestem, udaje zwierzatka, pokazuje rysunki z prostymi buzkami itp, obgryzam stopki, lachotam Anie, nosze na rekach pokazuje przdmioty i nazywam. Moze mi cos podpowiecie??

My już po ćwiczeniach spacerku :), zaliczyliśmy też pediatrę w związku z dalszym rozszerzaniem diety :). Byliśmy na nogach, poza domem od 7 rano:szok: i tylko raz Mateusz jadł...ale dał radę :tak:.

U nas nocka spokojna, wszystko wróciło do normy, zjadł o 22 i obudził się na karmienie dopiero o 5:30. Ta przedwczorajsza noc tylko jakaś dziwna była:eek:.

mycha - powodzenia na szczepieniu.

onanana - może nie będzie tak źle z tatą. Bądź dobrej myśli, nic innego Ci nie pozostaje:baffled:

madzia - 300 brzuszków:szok:, chylę czoła

AnnaJ - szybkiego powrotu do zdrowia życzę oraz tego, żeby @ się szybko skończyła.

winki - powodzenia w drodze. &&&&&&&& zaciśnięte. Dasz sobie radę, kto jak nie Ty:tak:

Dzień dobry kochane mamy:)
Boziulku, ale naprodukowałyście - szalone moje kobity!

Cocca
- Nie przejmuj się, dzieci różnie mają - nie raz Pola nie uspakajała się przy mnie, przy moim, a przy mojej mamie;-)

onanana - u nas leje od rana i mgła gęsta jak mleko ! :szok: Tatą postaraj się nie przejmować , choć wiem też jak to wygląda :-( C odo karmienia, to już miałam krzesło do kompa w pokoju, ale ono jest nie wygodne jakieś i mi się Pola nie mieściła, nie wiem jak to opisać... Zyczę fajnego posiedzenia u wujka :)

moniaal , Katerinka - ale WAm fajno!!!:-D:-D:-D, Katerinka super prezent dostałaś na gwizadkę:tak::tak:

andrzelika, no cholercia zazdroszcze pogody, u nas od rana rzuca żaborami! I mgła niczym w Anglii o 5 nad ranem
w
agutek - kochana, wielkie GRATKI dla siostry ! I fajnie, że ma termni na listopad ;-):-D:-D:-D Wsółczuję remontu Wrrrr, jak znosi to Mateuszek, bo jak sąsiad wiercił u nas w piwincy (mieszkamy na parterze) to cały czas wybudzal Polę, w sumie nie dziwię się bo był taki huk, wiecie jak na klatce niesie...

ponko - niezły sen mialas, mnie się dziś śniło, że jeździłam na nartach mojego starego i były super gładkie ślizgi i narty super szybkie i ja zjeżdżałam u mnie pod blokiem i jak ja w tym śnie smigalam - normalnie nieslubna cora Tomby!! PS jak robilam podyplomowke, to zeby sie wczesneij urwac, to co tydzien byla jakas komunia, albo chrzest albo wystep w Domu Dziecka, heh ;-)

winki - dzielna mamo kciuki trzymamy :-)

Noc u nas ok Pola jadla 3 razy, wstałą, wykąpałam ją rano, bo wczoraj jak nam padla przed 17 to jadła już na śpiocha i spała do rana :) Pobawiła się na macie, wsadzilam ja do lozeczka zapodalam karuzelke i spi:-D:-D:-D Za oknem deszcz, dzien jakis taki senny to i Ona spi ;0
Dzieki temu zdazylam zrobic juz obiad i pranie, zebrac i rozwiesci nowe, poprascowac jeszcze zalegajace, a tatus zamontowal baze w aucie i pojechal na zakupy :)

gola - my właśnie wróciliśmy od czasu do czasu mżawka pada, ale musiałam wrócić, bo nic nie jadłam dziś jeszcze, jakoś zapomniałam no i słabo mi trochę było... więc teraz już jem sobie żurek który dziś ugotowałam ;-)

Anna mój mały też nie jest gruby a dorodny ma fajne papuchy i nóżeczki :tak:

winki spokojnego lotu i czekamy, aż się odezwiesz ;-)

monial tu masz stronkę co z dzieciaczkami czasem nie które z nas robią https://www.babyboom.pl/forum/dziec...zabawy-z-naszymi-maluszkami-56413/index4.html

Witam mamusie
ale naprodukowałyście postów nie nadążam z czytaniem a co z pisaniem:no:
małą właśnie się budzi więc kończę :tak:
u nas pogoda do d..... pada deszcz siedzimy w domu:tak:
ja tylko z rana na zakupy pojechałam, odwiedziłam komis, zaliczyłam fryzjera, pasemka w przyszłym tyg. zrobię sobie wiosna tuz tuż więc trzeba jakoś wyglądać:tak:koniec poczytam was później ;-)

ja próbki też dostałam z Bobovity dziś na Hipp się zarejestrowałam

Hej kobitki;)

Madzia 300 brzuszków robiłam przed ciążą teraz ciężko mi jednego zrobić ale czas się przełamać;) Moja droga ja Ci gratuluję że po porodzie jesteś w stanie tyle zrobić;)

Andrzelika ja dostałam paczki z bebilonu tzn jedną tam był śliniaczek i jedna saszetka mleka ich i jakieś poradniki, teraz czekam na misia od nich;p z hippa dostałam jakieś ulotki i łyżeczkę i 2 próbki mleka. Z bobovity dostałam słoiczek i herbatkę, a johnsona jakieś 2 malutkie płyny i kremik na odparzenia i narazie to wszystko. Ma ktoś jeszcze jakieś linki do gratisów? Zaraz zaczynam zumbę;D

Onanana
chyba Ty pisałaś o przywróceniu wątku ja spróbuję go przywrócić choć nie wiem czemu tam się znalazł.

Moje dziecko ma asymetrię ułożeniową? i zwiększone napięcie mięśniowe lewej ręki dziś mi moja pediatra powiedziała więc neurologa mamy za tydzień i na marne jednak nie jedziemy... Mała nie chce leżeć na brzuszku zachowuje się wtedy dziwnie bo wyciąga przed siebie jedną rączkę, przewraca się tylko ja jeden boczek, a jak leży na pleckach na golaska to powinna leżeć prosto a ona leży taka wygięta w rogalik ech... czyli czekają nas ćwiczenia... już się boję;/ Dodatkowo mamy zrobić badanie moczu Wiki.

Winki udanego lotu;) &&&& zaciśnięte;)

Dzięki dziewczyny :)
no i my już po szczepieniu, Nadia nawet nie kwęknęła, a nawet się zaśmiała raz, dzielna dziewczynka :-), na pewno nie po mamie hehe
teraz tylko ją bacznie obserwuje i mam nadzieję że nie będzie miała gorączki jak ostatnio ...
Nadina waży 5400 :D

winki
udanej podroży :)

gola u nas też niestety leje, tzn taka mżawka pada ale strasznie gęsta i jest szaro i buro... a wczoraj było tak ładnie wiosennie ... :/

madzia niezły hardcore z Ciebie ... 300 brzuszków :szok:

Cześć dziewczyny. Ja miałam spokojną noc, ale teraz Franek nie chce zasnąć, placze jak tylko chcę go wziąć choć na ręce. Teraz leży w łóżeczku i krzyczy w najlepsze (gada, śmieje się, zaczepia) a jest bardzo śpiący:szok: Chyba mu brakuje taty:-( Może się komuś dziwne wydawać, że piszę że to ząbki, ale u mnie w rodzinie to częste, że już 4 miesięczne maluchy mają zabki a po drugie potwierdziła to lekarka.
Nimfii fajnym prezentem może być drzewo genealogiczne, ale do tego trzeba zmówić całą rodzinę i poświęcić trochę czasu:-)
Agutek współczuję remontu, można oszaleć... Gratulacje dla siostry!
Andrzelika ja wszystko dostałam z Jonsona próbki kosmetyków, które uczulają Franka. Z bobovity, po tym mailu w którym musiałam potwierdzić datę urodzenia Franka, dostałam słoiczek, herbatkę i kupon na mleko bebiko 2. Z Hippu słoiczek, poradniki i łyżeczka:-)
Onanana to Twój tata, nie ma się czego wstydzić, jest dorosły. Choć wiem, że to potrafi dołować...
Winki trzymam mocno kciuki!!!!
moniaaal ja puszczam jeszcze piosenki i ruszam w ich takt rączkami i nóżkami Franka i śpiewam głośno. Ogólnie go ćwiczę, rączki i nóżka, cieszy go to. siadam na łóżku z podciągniętymi nogami i sadzam go sobie, plecy ma oparte o moje kolana, wtedy też go ćwiczę, śpiewam opowiadam, przeważnie śpiewam: głow, ramiona kolana, pięty;-) akuku też go coraz bardziej interesuje. Aha najlepsza zabawa dla Franka jak mu robię teatrzyk z króliczkiem w roli głównej! Kładę na macie Franka króliczka trzymam ręką nad pałąkiem i nawijam ruszając królikiem, Franek robi wielkie oczy, śmieje się, gada do króliczka:-)

reklama
Do góry