reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

winki kochana,powodzenia i przyjemnego powrotu do domu ;-) oby wszystko gladko i fajnie poszlo bez problemow &&&&&&&&&&&& ;-)
AnnaJ Ja tylko poszlam butle umyc i na schodach slyszalam stekanie to juz wiedzialam co mnie czeka jak wroce no ale nie bylo zle najbardziej sie balam ze sie przebudzi i nie bedzie chcial spac no ale 10-20 minut stekal i marudzil jeszcze i zasnal:tak:

reklama
Hej Kobitki, my dzisiaj w jakimś bojowym nastroju... wlasnie mialysmy chyba 5 podejscie do drzemeczki... mam nadz ze udane :p Pogoda u nas slaba, ale i tak wybieramy sie na spacer ok 14 i jakies zakupy ok 17, Anuska polubila ksiazeczki, heh, taka spokojna jest jak sie jej pokazuje obrazki... no ale mamy tylko jedna, o czarnej krowie, wiec musimy dokupic cos fajnego :)

winki jestes niesamowita z tymi podrozami, ja chyba nie dalabym rady, trzymam kciuki zeby bylo latwo, szybko i przyjemnie :)
asia ja juz zapomnialam co tzn spac do 10... ale w zasadzie przyzwyczailam sie do tych porannych pobudek (Ania tez lubi sobie pogadac, a nawet pokrzyczeć do misiakow z rana :)
katarek ja to straszne chcialabym ogarniać dietę MŻ, ale nie potrafie :) jak sobie nie zjem tyle, ze mi sie w brzuchu ni miesci, to w nocy budze sie wsciekle glodna i musze zasuwac do lodowki... no mam nadz ze jak skoncze karmic to sie ogarne, chociaz pewnie wtedy bede miec inne wymowki :)
mycha wszystkiego naj dla Nadinki !!
onanana szkoda waszego spacerku, szczególnie ze tak bardzo lubicie sobie pochodzic :/ ale dziewczyny maja racje, co Ty sobie kobieto glowe jakims wstydem zawracasz.... dorosly jest, wiec sam za siebie odpowiada, a Ty nawet nie mysl o tym, szkoda jednak Twoich nerwow ;/ nie mniej jednak bawcie sie dobrze w odwiedzinach :)
andzelika dzieki wielkie za linki, wszystko czego wczesniej nie zaklepalam nadrobie dzisiaj i bede czekac :D
katerinka jak tam, trzymasz sie z tymi porzadkami, albo ich brakiem??:) Tak, 'suchej nitki nei zostawiłysmy na basenie', w kwestii organizacji heh, ale kurcze, skoro sa dla dzieci niby to powinni sie bardziej starac :) Kurcze zazdroszcze tych wszystkich przemiłych zabiegów, takie upieszanie dloni tez by mi sie przydalo ... Z tymi kuponami, zawsze jest troszke 'strachu' jesli chodzi o fryzjera, ale z drugiej strony, wlosy zawsze odrosna w przypadku jakiejsc wpadki, a mozesz odkryc jakies fajne miejsce i utalentowanych fryzjerow :)

Dziewczyny w jakie fajne zabawy bawicie sie z dzieciakami?? Kurcze, ja jakos malo kreatywna jestem, udaje zwierzatka, pokazuje rysunki z prostymi buzkami itp, obgryzam stopki, lachotam Anie, nosze na rekach pokazuje przdmioty i nazywam. Moze mi cos podpowiecie??

My już po ćwiczeniach spacerku :), zaliczyliśmy też pediatrę w związku z dalszym rozszerzaniem diety :). Byliśmy na nogach, poza domem od 7 rano:szok: i tylko raz Mateusz jadł...ale dał radę :tak:.

U nas nocka spokojna, wszystko wróciło do normy, zjadł o 22 i obudził się na karmienie dopiero o 5:30. Ta przedwczorajsza noc tylko jakaś dziwna była:eek:.

mycha - powodzenia na szczepieniu.

onanana - może nie będzie tak źle z tatą. Bądź dobrej myśli, nic innego Ci nie pozostaje:baffled:

madzia - 300 brzuszków:szok:, chylę czoła

AnnaJ - szybkiego powrotu do zdrowia życzę oraz tego, żeby @ się szybko skończyła.

winki - powodzenia w drodze. &&&&&&&& zaciśnięte. Dasz sobie radę, kto jak nie Ty:tak:

Dzień dobry kochane mamy:)
Boziulku, ale naprodukowałyście - szalone moje kobity!

Cocca
- Nie przejmuj się, dzieci różnie mają - nie raz Pola nie uspakajała się przy mnie, przy moim, a przy mojej mamie;-)

onanana - u nas leje od rana i mgła gęsta jak mleko ! :szok: Tatą postaraj się nie przejmować , choć wiem też jak to wygląda :-( C odo karmienia, to już miałam krzesło do kompa w pokoju, ale ono jest nie wygodne jakieś i mi się Pola nie mieściła, nie wiem jak to opisać... Zyczę fajnego posiedzenia u wujka :)

moniaal , Katerinka - ale WAm fajno!!!:-D:-D:-D, Katerinka super prezent dostałaś na gwizadkę:tak::tak:

andrzelika, no cholercia zazdroszcze pogody, u nas od rana rzuca żaborami! I mgła niczym w Anglii o 5 nad ranem
w
agutek - kochana, wielkie GRATKI dla siostry ! I fajnie, że ma termni na listopad ;-):-D:-D:-D Wsółczuję remontu Wrrrr, jak znosi to Mateuszek, bo jak sąsiad wiercił u nas w piwincy (mieszkamy na parterze) to cały czas wybudzal Polę, w sumie nie dziwię się bo był taki huk, wiecie jak na klatce niesie...

ponko - niezły sen mialas, mnie się dziś śniło, że jeździłam na nartach mojego starego i były super gładkie ślizgi i narty super szybkie i ja zjeżdżałam u mnie pod blokiem i jak ja w tym śnie smigalam - normalnie nieslubna cora Tomby!! PS jak robilam podyplomowke, to zeby sie wczesneij urwac, to co tydzien byla jakas komunia, albo chrzest albo wystep w Domu Dziecka, heh ;-)

winki - dzielna mamo kciuki trzymamy :-)

Noc u nas ok Pola jadla 3 razy, wstałą, wykąpałam ją rano, bo wczoraj jak nam padla przed 17 to jadła już na śpiocha i spała do rana :) Pobawiła się na macie, wsadzilam ja do lozeczka zapodalam karuzelke i spi:-D:-D:-D Za oknem deszcz, dzien jakis taki senny to i Ona spi ;0
Dzieki temu zdazylam zrobic juz obiad i pranie, zebrac i rozwiesci nowe, poprascowac jeszcze zalegajace, a tatus zamontowal baze w aucie i pojechal na zakupy :)

gola - my właśnie wróciliśmy od czasu do czasu mżawka pada, ale musiałam wrócić, bo nic nie jadłam dziś jeszcze, jakoś zapomniałam no i słabo mi trochę było... więc teraz już jem sobie żurek który dziś ugotowałam ;-)

Anna mój mały też nie jest gruby a dorodny ma fajne papuchy i nóżeczki :tak:

winki spokojnego lotu i czekamy, aż się odezwiesz ;-)

monial tu masz stronkę co z dzieciaczkami czasem nie które z nas robią https://www.babyboom.pl/forum/dziec...zabawy-z-naszymi-maluszkami-56413/index4.html

Witam mamusie
ale naprodukowałyście postów nie nadążam z czytaniem a co z pisaniem:no:
małą właśnie się budzi więc kończę :tak:
u nas pogoda do d..... pada deszcz siedzimy w domu:tak:
ja tylko z rana na zakupy pojechałam, odwiedziłam komis, zaliczyłam fryzjera, pasemka w przyszłym tyg. zrobię sobie wiosna tuz tuż więc trzeba jakoś wyglądać:tak:koniec poczytam was później ;-)

ja próbki też dostałam z Bobovity dziś na Hipp się zarejestrowałam

Hej kobitki;)

Madzia 300 brzuszków robiłam przed ciążą teraz ciężko mi jednego zrobić ale czas się przełamać;) Moja droga ja Ci gratuluję że po porodzie jesteś w stanie tyle zrobić;)

Andrzelika ja dostałam paczki z bebilonu tzn jedną tam był śliniaczek i jedna saszetka mleka ich i jakieś poradniki, teraz czekam na misia od nich;p z hippa dostałam jakieś ulotki i łyżeczkę i 2 próbki mleka. Z bobovity dostałam słoiczek i herbatkę, a johnsona jakieś 2 malutkie płyny i kremik na odparzenia i narazie to wszystko. Ma ktoś jeszcze jakieś linki do gratisów? Zaraz zaczynam zumbę;D

Onanana
chyba Ty pisałaś o przywróceniu wątku ja spróbuję go przywrócić choć nie wiem czemu tam się znalazł.

Moje dziecko ma asymetrię ułożeniową? i zwiększone napięcie mięśniowe lewej ręki dziś mi moja pediatra powiedziała więc neurologa mamy za tydzień i na marne jednak nie jedziemy... Mała nie chce leżeć na brzuszku zachowuje się wtedy dziwnie bo wyciąga przed siebie jedną rączkę, przewraca się tylko ja jeden boczek, a jak leży na pleckach na golaska to powinna leżeć prosto a ona leży taka wygięta w rogalik ech... czyli czekają nas ćwiczenia... już się boję;/ Dodatkowo mamy zrobić badanie moczu Wiki.

Winki udanego lotu;) &&&& zaciśnięte;)

Dzięki dziewczyny :)
no i my już po szczepieniu, Nadia nawet nie kwęknęła, a nawet się zaśmiała raz, dzielna dziewczynka :-), na pewno nie po mamie hehe
teraz tylko ją bacznie obserwuje i mam nadzieję że nie będzie miała gorączki jak ostatnio ...
Nadina waży 5400 :D

winki
udanej podroży :)

gola u nas też niestety leje, tzn taka mżawka pada ale strasznie gęsta i jest szaro i buro... a wczoraj było tak ładnie wiosennie ... :/

madzia niezły hardcore z Ciebie ... 300 brzuszków :szok:

Cześć dziewczyny. Ja miałam spokojną noc, ale teraz Franek nie chce zasnąć, placze jak tylko chcę go wziąć choć na ręce. Teraz leży w łóżeczku i krzyczy w najlepsze (gada, śmieje się, zaczepia) a jest bardzo śpiący:szok: Chyba mu brakuje taty:-( Może się komuś dziwne wydawać, że piszę że to ząbki, ale u mnie w rodzinie to częste, że już 4 miesięczne maluchy mają zabki a po drugie potwierdziła to lekarka.
Nimfii fajnym prezentem może być drzewo genealogiczne, ale do tego trzeba zmówić całą rodzinę i poświęcić trochę czasu:-)
Agutek współczuję remontu, można oszaleć... Gratulacje dla siostry!
Andrzelika ja wszystko dostałam z Jonsona próbki kosmetyków, które uczulają Franka. Z bobovity, po tym mailu w którym musiałam potwierdzić datę urodzenia Franka, dostałam słoiczek, herbatkę i kupon na mleko bebiko 2. Z Hippu słoiczek, poradniki i łyżeczka:-)
Onanana to Twój tata, nie ma się czego wstydzić, jest dorosły. Choć wiem, że to potrafi dołować...
Winki trzymam mocno kciuki!!!!
moniaaal ja puszczam jeszcze piosenki i ruszam w ich takt rączkami i nóżkami Franka i śpiewam głośno. Ogólnie go ćwiczę, rączki i nóżka, cieszy go to. siadam na łóżku z podciągniętymi nogami i sadzam go sobie, plecy ma oparte o moje kolana, wtedy też go ćwiczę, śpiewam opowiadam, przeważnie śpiewam: głow, ramiona kolana, pięty;-) akuku też go coraz bardziej interesuje. Aha najlepsza zabawa dla Franka jak mu robię teatrzyk z króliczkiem w roli głównej! Kładę na macie Franka króliczka trzymam ręką nad pałąkiem i nawijam ruszając królikiem, Franek robi wielkie oczy, śmieje się, gada do króliczka:-)

reklama
Do góry