reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

cześć kochane :)

nimfii: straszna rzecz się twojej koleżance przydarzyła... tak blisko do ślubu, do tego stres dodatkowy w ciąży... ale czasem lepiej rozejść się na trochę i czekać aż ON wróci na kolanach...

wczorajszy i dzisiejszy dzień zaliczam do jednych z najlepszych w ostatnim czasie. W ramach strajku nie robię w domu nic co nie konieczne do mojego i Patusi przeżycia w zdrowiu :-D, min. nie sprzątam w kuchni-bez garów został mały kawałeczek do szykowania śniadania, nie gotuję-tylko jem zapasy z zamrażalnika...
Wczoraj odpoczęłam z moniaal na basenie, później byłam na udanej próbie chóru a dzisiaj calutki dzień z moniaal najpierw gimnastyka, później długaśny spacer i pogaduchy w domku :-) Przecież nikt znajomy nie byłby w stanie słuchać jak opowiadam o "blaskach i cieniach" macierzyństwa przez kilka godzin i mnie tez bardziej takie opowieści ciekawią niż zdarzenia w których nie biorę udziału.:tak:Nikt nas tak dobrze nie zrozumie jak my siebie nawzajem.:tak:

Co do basenu... same zajęcia super ale logistyka przed i po-koszmar-mała ciasna szatnia, tylko jeden przewijak w środku, poza gorącą szatnią już przewijaków nie ma, nie ma jak ubrać dziecka w kombinezon.... zwykły basen, postawili jeden przewijak i piszą że to miejsce przyjazne mamie z dzieckiem :eek:
Obczajam inne miejscówki w Krk :) namierzyłam jedną na nedzielę, ale moonial wtedy u rodziców zawsze jest :-(

A na piątek rano mam wizytę z manicurem i masażem dłoni z grupona zarezerwowaną:-) zanim mój małżon dobrze wstanie ja zdążę wyjść i wrócić

Jeszcze muszę umówić wizytę u fryzjera którą dostałam pod choinkę, tyle że to daleko mam dosyć... i trochę się boję bo włosów moich do niedawna tylko moja przyjaciółka dotykała (ale chyba słaba z niej przyjaciółka skoro odkąd urodziłam widziałyśmy się 2 razy-1 raz przyszła w odwiedziny a 2 raz ja pojechałam się obciąć :confused2:) mam na kuponie chyba strzyżenie i jakieś pasemka z masowaniem czaszeczki łącznie :-pd

dobrej nocki!!!

reklama
nimfii - co do TV - mój Mateusz, też lubi patrzeć niestety w telewizor, szczególnie, kiedy starszy kreskówki ogląda:confused2:.

Co do tego kolesia...dziewczyny chyba już wszystko powiedziały...d...pek. Szkoda gadać, może nawet lepiej dla tej dziewczyny, że teraz tak wyszło, niż żeby miała się po ślubie mordować.

onanana - powodzenia na szczepieniu. My też wychodzimy w każdą pogodę na spacer i nabijamy kilometry na licznik:-D. Ale inaczej sobie nie wyobrażam. Mnie one też służą.

gola, onanana - mój mały też z rana ma najwięcej do powiedzenia i to między 7 a 8. Najgorsze jest to, że kiedy mnie tymi pogawędkami rozbudzi na dobre, on sam w najlepsze zasypia, a ja nie:baffled:

gola - ja też strasznie narzekam na kręgosłup, a raczej to co z niego zostało :eek:, ale nie ma rady, w najbliższym czasie nic się nam w tej kwestii nie zmieni. Obawiam się, że może być tylko gorzej:eek:.

mamusia
- gratuluję bratanicy (chyba dobrze zapamiętałam). Super, że możesz zostać na cycu. Kiedy myślę, że przyjdzie chwila, kiedy będziemy musieli się z nim rozstać...to czuję się jakoś dziwnie:-D.

mirelka - &&&&&&&& zaciśnięte za szczepienie. Trzeba to przeżyć:tak:

asia - ja ubieram małemu do marketu welurkowego pajaca, tak, żeby móc swobodnie kombinezon zdjąć, bez obawy, że bez niego mi zmarznie.

madzia - witaj kochana po długiej przerwie, często o Tobie myślę. Cieszę się, że układa Ci się tak dobrze. A z uczelnią na pewno sobie poradzisz, dzielną mama jesteś. Gratuluję wytrwałości w karmieniu piersią, super :tak:

ankusch - miałyśmy taką samą noc, mój Mateusz, też budził się co 2 godziny do karmienia. Zwykle je o 23 i na następne jedzonko budzi się dopiero między 5 a 6 rano. Także ta nocka dała mi się bardzo we znaki. Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.

angun - fajnie, że macie knajpę zaklepaną, reszta już pójdzie jak po maśle. Powodzenia.

Cocca - biedny Franuś, jeśli to faktycznie zęby, to oby mu się szybko przez dziąsełka przeciśnęły. Zawsze możesz podać środek przeciwbólowy, po co ma się dziecko męczyć.

marttika - super, ze znalazłaś dobrego doradcę laktacyjnego, mam nadzieję, że pokonasz te trudności i znów będziesz się cieszyć karmieniem. Życzę Ci tego z całego serca.

U nas wczoraj, dziś i do końca tygodnia było, jest i będzie ciężko. Sąsiedzi robią remont łazienki i w związku z tym codziennie od 10 do 16 robotnicy naparzają wiertarami. Oszaleć można. Cieszę się, że chociaż pogoda dopisała, można więc uciec z tego hałasu na spacerek. Dziś spędziliśmy na nim prawie cały dzień z przerwami tylko na karmienie.
Oby do soboty.

Bez zmywarki nie wyobrażam sobie w ogóle życia. Nienawidzę zmywać garów.

Dziewczyny chciałam wam powiedzieć, że moja najmłodsza siostra jest w ciąży :-) i będzie listopadową mamusią :-). Bardzo się cieszymy:-).

Miłej nocki. Dobranoc

Agutek współczuję tego remontu za ścianą. mam nadzieję że szybko się skończy!! Super że pojawi się nowa dzidzia w rodzinie!!!! Ile Ty masz sióstr??

Mam dwie siostry i obie są młodsze. Moja średnia siostra bierze w październiku ślub, a moja najmłodsza siostra jest w ciąży...chyba będzie musiała wyjść za mąż wcześniej;-). Także będę miała dwa wesela :-D

onanana juz przywrocilam linkownie ;-)
agutek wspolczoje remontu za sciana u mnie sasiedzi tez remontuja :eek: gratulacje dla siostry ach ten listopad :-D
Sami spi a Ja czekam na jego ostatnie karmienie po 23 ale i tak spac mi sie nie chce :-) wiec czytam was na telefonie i udalo mi sie pierwszy raz z niego wam odpisac :-D

Ostatnia edycja:
nimfii mój facet to tez straszny maminsynek... heh ale jego mama nie gada na mnie bzdur chyba :crazy:

Moj maz tez jest taki synek mamusi :-)
Wszystko za niego robila jak mieszkali razem... No ale sam przedwczoraj przyznal ze bal się tego gdy mial zostac ojcem i mężem, ale mimo tego sie sie bał odpowiedzialnosci to nigdy mu nie przyszlo do glowy aby mnie zostawic sama z dzieckiem :sorry:
Zreszta miedzy nami bywalo roznie, czasem wieksze kryzysy, a mimo to nadal jestesmy razem.

W dzisiejszych czasach chlopy to jak mali chlopcy sie zachowują... Ale ja i tak zawsze wierze, ze gdy zostaną tatusiami to troszke sie opamietaja i wydorosleja ;)

monial mój ogląda mąż, a ja lukam na mecz z boku ;-)
próbki na musisz się zarejestrować i wtedy zamówić https://www.bebilon.pl/rejestracja

HiPP: Strona Główna

Poradnik żywienia małego dziecka | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Darmowe majteczki dla dzieci DryNites w Huggies - Łowca Okazji - www.lowca-okazji.pl

https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html

dostałam z hipp na razie z tych dry nites pieluszko majtki dziś i jonson też mam ...
a na inne czekam

Ja sie wszedzie rejestrowalam i dostalam tylko johsons :-(
chyba poprosze kolezanke zeby mi sie zarejestrowala na tej stronie Bobovity bo mi na tym najbardziej zalezalo.

Dziewczyny mozecie mi podpowiedziec jaki prezent kupic dla babci... Za tydzien ma urodziny....
Ona ma juz wszystko w mieszkniu czego moglaby potrzebowac dlatego ciezko mi o jakis pomysl. Ostatnio dostawala od nas zdjecia ale nie chce jej ciagle kupowac tego samego, choc bardzo ja cieszyly te zdjecia.
Babcia ostatnio wspominala ze boi sie ze to sa jej ostatnie urodziny :( Ciagle o tym mysli.... Urzadza przyjecie dla calej rodziny zeby spotkac sie z nami wszystkimi razem, moze tez po to abysmy mieli okazje odnowic kontakty z ciotkami, kuzynkami...
Tym bardziej chcialabym dac jej cos wyjatkowego.

andrzelika ja ogólnie też tvn oglądam, tzn. u mnie czasami tv cały dzień włączony na zasadzie aby coś grało :) Idź, idź kobietko do lekarza, bo masz rację wiosna tuż tuż, więc póki co jeszcze Ci się wszystko zagoi. Lepiej nie odkładac takich rzeczy :-)
margana co było przyczyną, że uzywacie HA? Bo mi tez lekarka wczoraj zasugerowała zmianę na HA. Jak to wygląda cenowo?
agutek u mnie tak samo. Kiedy ja bym jeszcze posapała to moja gaduła nawija jak szalony, jak tylko wstanę - on śpi :-) Nie możemy się zgrać zupełnie :-) wielkie gratki dla siostry!:-)

Ja ostatnio jestem bardzo zadowolona z nocek. Mam dwie pobudki, ok. 24-1 i później 4-5. Dzisiaj dodatkowy sukces, bo cala noc karmiłam tylko piersią :happy::happy: Skoro przesypia te 4 godziny to uznałam, że się najada:tak: Coraz lepiej się czuję, więc dzisiaj zostałam sama bez mamy ani innego wsparcia. Niech sobie tez trochę odpocznie, bo od ponad tygodnia to ona najwięcej się przy małym narabiała. Nawet w nocy na początku wstawała, bo mi pół ciała nie funkcjonowało. Jak wyzdrowieję to w końcu zrobię coś dla siebie. Nie wiem jeszcze co, ale może fryzjer, kosmetyczka... coś w tym stylu:-) Moja gaduła powoli zasypia, więc może nawet dom troche ogarnę nie szalejąc :tak:

Miłego dnia kobietki :-)

Witajcie Kochane
ale Wy tu macie produkcję :)

nimfi tak jak dziewczyny napisały, dupek straszny z tego kolesia :wściekła/y:

marttitka
super że już lepiej z cycusiem, dzielna dziewczyna z Ciebie,podziwiam bo ja to bym już pewnie dawno zrezygnowała z karmienia

mamusia
gratuluje zostania ciocią :)

onanana
my tak samo z Nadią wychodzimy w każdą pogodę i robimy dużo kilometrów bo mój wózek jest taaaaki ciężki że nie dam rady go wnieść do autobusi czy tramwaju :/, a komunikacja niskopodłogowa jest tylko na jednej linii autobusowej i tramwajowej :/

angun
fajnie macie że udało Wam się knajpe znaleźć, zazdroszczę, ja mam to jeszcze przed sobą

asia
ja też zawsze w sklepie zdejmuję czapeczkę i rozpinam kombinezon i nie przegrzewa się :)

ankusch
jak tam pizza się udała?? :)

gola
co do kręgosłupa to wiem co czujesz, bo mam to samo :/... ulgę przynosi mi leżenie na plecach na podłodze i pod odcinek lędźwiowy wkładam sobie taką małą piłkę do ćwiczeń i tak sobie leże z 5 min ... :D (jak nie masz piłki to jakąś poduchę grubą)

no i nie wiem co mam więcej odpisać i komu bo tyle tego ...

Nadia dzisiaj kończy 3 miesiące!! :) matko jak ten czas leci....
my dzisiaj idziemy na szczepienie, i ja oczywiście już przeżywałam to szczepienie przez całą noc... ja się sama boję szczepień a jak patrze jak ją kują to mi aż słabo się robi... ostatnio pielęgniarka mnie uspokajała bardziej niż Nadię :/... ale muszę to jakoś przetrwać

miłego dnia Wam życzę :)

Hej!
Andrzelika hehe ja ogladam :-) w przerwie zawsze kapie mala,a potem ogladamy razem przy karmieniu :-)
Nimfii ja tez sie rejestrowalam i poki co dostalam z hippa,bebilonu :tak:zaraz sie na bobovicie zarejestruje,chociaz to ta sama firma co bebilon :baffled: Z hippa wlasnie w poniedzialek odebralam paczke z pierwsza marcheweczką:-D
Co do prezentu,to ja wlasnie pomyslalam o jakims waszym wspolnym duzym zdjeciu,ale skoro to juz bylo to nie wiem co doradzic:sorry: zawsze bylam slaba w prezentach:sorry:

Ponko a Ty masz indywidualna organizacje studiow? ja juz kiedys mialam ze wzgledu na Macka,a teraz chce za wzgledu na Maje.Bynajmniej nie bede musiala byc na wszystkich zajeciach,chociaz wiadomo,ze by sie przydalo ;-) jeszcze tylko jednego podpisu mi brakuje na podaniu,bo wszyscy wykladowcy musza dac autograf.
Ja w sumie plan mam ok,a jeszcze zwazajac na to ,ze z niektorych wykladow rezygnuje,bo mam jeszcze swoje notatki sprzed roku (troche chodzilam w tamtym semestrze) ,a znajomi z roku wyzej,z ktorymi wczesniej studiowalam poratuja tez notatkami:tak: Mi najbardziej na tych karmieniach zalezy,zeby za duzo i nie przepadlo,a laktator na uczelni odpada.
Tak sie mocno zastanawialam czy wracac i w sumie czy mi to potrzebne,bo generlanie wyzsze juz mam,ale ta moja ambicja durna nie daje mis pokoju:sorry:
Niuniunia ech te chlopy to faktycznie czasem nie mysla.Moj jest straszny balaganiarz,a do tego mam jeszcze 3-latka,ktory tez niechetny do sprzatania za to do rozwalania zabawek owszem:baffled: Za to m ,nawet jak nie powiem to gary sam umyje,czasem trzeba troche poczekac,ale musze przyznac,ze kiedys byl z tym wiekszy problem.A i ja to sie ciesze jak jestem sama w odmu,bo posprzatam i mam czysto,a tylko sie zjawi jeden lub drugi i mnie trafia.Ale za to Maja sie zajmuje,tzn nosi ja na raczkach,bo mi plecy siadaja,z reszta ona przy mnie nie hce na rece,grzecznie lezy na macie lub w chustawce,a tylko tatusia zobaczy i juz kwiczy:-p
Jesli chodzi o katar to sluze pomoca ;-) Woda morska,nasivin soft,kilka kropel inhalolu gdzies w poblizu,nawilzanie.Jesli masz nebulizator to tez dobrze uzywac,ale sama sol fizjologiczna.
Majka juz w sumie jako takiego kataru nie ma,ale ciagle jej charczy w gardle,nie dosc,ze ma wiotka krtac,to jeszcze slychac jak tam jej gluty zalegaja.

Marttika ja na samym poczatku tez karmilam z dwoch cycow,ale od dluzszego czasu mala sie jednym najada i widocznie jej wystarcza ,bo koksuje strasznie,grubasek jeden miesiac temu wazyl 6660g,to teraz nie wiem ile bedzie:szok: Jak siedzi to jak maly budda,a nozki ma puchate dosc,jak to moja ciotka stwierdzila:-D
Super,ze doradca sie fajny znalazl i cycujesz nadal:tak: Powodzenia!

Agutek gratulacje dla siostry!!!!
Mamusia witaj! :-)
Mycha wszystkiego najlepszego dla Nadinki !!! ja sie wlasnie zorientowalam,ze moja wczoraj 4 skonczyla:szok: zagapialam,sie bo przeciez luty krotszy byl.

z tej okazji mala wczoraj pierwszy soczek pila i jak narazie perypetii zadnych nie ma:tak:

Wszystkim dzieciaczkom,ktore ida sie szczepic,zycze cieniutkich igiel ;-)

Sorki,ale reszte zapomnialam,co mialam napisac i komu:sorry:

My juz po porannej przejazdzce do przedszkola,starszak odstawiony,a mloda jeszcze w foteliku dogorywa i sie wietrzy przy otwartym oknie,a ja ide na sniadanko.

Ostatnia edycja:
reklama
onanana- ja bym chciała żeby na wspólnej leciało cały tydzień po 2 godz hehe ... czasem czekam w piątek na serial a przypomni mi się jak jest 20, że przecież w ten dzień nie leci :-D

agutek super będzie druga tylko 2012 listopadówka w twojej rodzinie

marttika to jak u mnie tv leci od 8 do 23 w nocy wcale go nie wyłączam... jak Alana nie było to czasem potrafił do 3 w nocy grać

mycha udanego szczepienia kochana

Madzia ja też ale na początku karmie na wspólnej małego a w przerwie już usypia mi...

Jeśli chodzi o bobovite ogółem ktoś dostał ja rejestrowałam się na siebie i męża i nic, z bebilonu też nic nie mam... polecam też te dry nites pielucho majtki fajne

Do góry