reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Dzień dobry kobitki:)

U nas pięknie - bardzo mroźnie i słonecznie! Pola śpi (ale dość niespokojnie) , też ok 13 chcemy iść na spacerek :)

angie super, że szczepienie zalicozne, Kingunia dobrze je zniosła, dzielną macie córę! :)

Dziewczyny, ja też od razu zamaczam, zapieram i potem w 30 st do pralki, dodaję do proszku vanisha i zazwyczaj schodzi

mirelko u nas - 12, ubiorę Polę:
kafatnik, śpiochy, na to welurowy pajacyk i jeszcze ejden na to polakrkowy cieńszy pajacyk, kombinezon zimowy, czapka (bawełniana, a na to wełniana) , śpiworek, kocyk cieniutki i pokrycie gondoli , musimy pamiętać, że my się ruszamy , a i tak zimno przy takim mrozie, a co dopiero dzidziole nasze :) Wy jak ubieracie??

miłego dnia :)

hej :)

u mnie noc tez piekna:) polozylam filipka spac o 20, pozniej jedzenie o 24, nastepne o 4 i kolejne o 6, a teraz znowu slodko spi :)

dziewczyny to radio rmf baby jest super! nawet ja mam przy nim swietna zabawe!:)
a spacerek dzisiaj sobie darujemy, bo wydaje mi sie ze spokojnie jest -10, a i sloneczka brak:(

angie silna masz córeczke!
gola ja zazwyczaj na spacer ubieram tak: body z krotkim rekawem, bluzeczka z dlugim, rajstopki, spodnie, na to jeszcze bluza z kapturem, ciepla czapka, kombinezon i zawijam w gruby koc i jeszcze tak jak Ty przykrycie gondoli. Tyle, że ja na najwiekszym mrozie jakim bylam to bylo -3.

P.S. Zapomniałam napisać o grubaśnych skarpetach!:p

Hej kobitki;)

U nas nocka w miarę, mała nie chciała jeść mi od południa za to przyssała się do piersi (na śpiocha) o 22:30 jadła 20minut i spała prawie aż do 4. Później wstała przed 7 podjadła troszkę, pobawiła się do 9, drzemka pół godz i znów pobudka, zabawa do 10:30 bo o tej zjadła mi ładnie i teraz śpi jeszcze ale jakaś taka niespokojna jest.

Kupiłam sobie tusz w AVON za 1 zł podoba mi się;) Fajnie maluje rzęsy tak naturalnie, a nie mega posklejane, kupiłam 2 żele do kąpieli i kredkę do oczu taką z brokatem i dostałam gratis błyszczyk do powiek ale jakoś nie umiem się nim malować...

Wczoraj mama zaszła na ciuchland i znalazła mi 2 śliczne bluzeczki NEXT, jak wypiorę to wstawię zdjęcie bo teraz już się namaczają.

Angie silna Wasza córa! Oby tak wszystkie szczepionki znosiła bo moja to na WZW B płakała strasznie;(

Dziewczyny karmiące piersią jak robicie np sałatkę warzywną (tą taką tradycyjną marchewka, pietruszka, seler, groszek) to dodajecie dla siebie majonez? Bo ja nie wiem co możemy jeść po 2 miesiącach... NIby wszystko można z umiarem ale ja się boję tych kolek bo mała się drze i ciężko ją uspokoić

niuniunia tak ja jem już w zasadzie wszystko , wiadomo tylko nie ostre potrawy, i np takie mocno wzdymające kapusta, fasola, groch itp, Majonez dawałam normalnie :)

niuniunia ja podobnie jak gola, chociaż ostatnio zjadłam za mocno przyprawione jedzenie to nie obyło sie bez płaczu:( a i mi jakos teraz ciężko żołądek pracuje, chyba sie odzwyczaił :p

Dzień dobry Mamuśki,

Faktycznie, cisza dzisiaj na BB :szok: Nam nocka piękniej minęła. Zosia usnęła o 21:40 i spała do 6rano. Potem zasnęła o 7:20 i pokimała jeszcze do 9:00.

Pięknie słonko dziś świeci w Małopolsce, ale mróz straszny - ja mam na termometrze -11 st.C. To wg mnie stanowczo za zimno na spacer dla niemowlaka. Gdzieś czytałam, że takie maleństwo do max. -5 st.C można brać na pole. Ja będę mieć jutro problem, bo mam o 12:20 ortodontę i nie mam z kim Zosi zostawić - bo spacer odpada. Ona jest tak marudna w dzień, że nie mogę jej z tatą samego jeszcze zostawić.

Dziś czeka mnie dzień prasowania:crazy: Nawiasem mówiąc coraz częściej go mam, ale tak to jest. Zosia teraz coś więcej ulewa i przebieram ją po nawet 3xdziennie. Dziś zaczęłam jej dawać śliniaczki. Muszę dokupić takich z rzepą z tyłu, bo te wiązane ją gniotą, skoro tylko leży.

Udanego dzionka kochane.

hej
u mnie temp na plusie ale i tak zimno jest , Kuba ma gorączkę i kaszle więc i tak siedzimy w domu , mam jednak nadzieje że Lenka się nie zarazi
Anek jeśli chodzi o śliniaczki to najlepiej żeby był z boku zapinany ,bo rzepa z tyłu też potrafi uwierać :tak:
niuniania kiedyś kupowałam perfumy w Avon ale niestety już nie produkują moich zapachów :-( a szkoda bo bym dalej chętnie kupowała ,no i na niezłą promocję trafiłaś :tak:
angie dzielne z was dziewczyny :-)

my już po spacerku 1godz.byłyśmy tylko oj mroźno jest :szok: ale słonecznie
ja małą ubrałam tak body z krótkim rękawkiem, grubszą bluzeczkę z długim rękawkiem, spodnie grube dresowe, rękawiczki czapeczkę bawełnianą, skarpetki, kombinezon, nakryłam grubym kocykiem i pokrycie z wózka myślę że nie było jej zimno no i 30min przed wyjściem nasmarowałam twarzyczkę kremem Nivea na każdą pogodę:tak:

Anek oj to miłego prasowania, nie lubię prasować rzadko co prasuję jak już na prawdę trzeba:tak:
martttika ja też od kąt AniaSm napisała o tym radiu słucham go od rana do wieczora:happy:

nasze spacerowe widoki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A ja dziś nigdzie nie wychodzę nie chce mi się..w nocy kiepsko spałam przez Martynę brzuch ją bolał i baczków nie mogła popuszczać chociaż dałam jej przed snem bobotic i wstawałam non stop..a ona wtulała się i popłakiwała nie wiem może coś zjadłam co jej nie posłużyło...i do południa maruda była ale o 12 załatwiła porządnie sprawie i od razu inna teraz zasneła ciekawe czy na 30min kurcze nie wiem już sama czy ona się budzi jak się orientuje że mnie nie ma obok sama już nie wiem czy to taki typ..wasze dzieciaczki tak długo śpią a moja małpka szybko się budzi..zasypia zazwyczaj po cycu samej to chyba raz się zdarzyło..

Do góry