reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej mamusie :-)
My tez nigdzie dzisiaj nie idziemy,pogoda jest kiepska pada dosc mocno deszcz wiec grzejemy tylki w domciu :-D
winki dzieki kochana,uspokoilas mnie no i masz racje w koncu hurtowo nie jadlam tych tabletek tylko raptem kilka :tak: dzieki a i pomogly,bo czuje sie duzo lepiej ;-):-)
mirelka sliczne widoko oj tesknie za takimi wiejskimi widokami :-)
I my takze sluchamy tego radia co AniaSm podala,jest super :-)
ankusch wspolczuje nocki,bedne sie tak opbie meczylyscie.Moj tak ma ze 30 minutk najdluzej spi w dzien a czasem krucej jak wlasnie nie ma nikogo kolo niego,meczace to jest czasem.Choc wczoraj mnie zaskoczyl bo mial jakis wyjatkowy senny dzien i ladnie spal w dzien :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!
Nam nocka minęła średnio, Małego chyba bolał brzuch, postękiwał ciągle,a nad ranem szły niezłe bąki!
My już po spacerku, teraz wstawiłam Artura w wózku do jego pokoju i otworzyłam okno. U nas dziś pięknie świeci słońce, aż przyjemnie wyjść. Zdążyłam spokojnie zjeść obiad i może zaraz poprasuję.

Niuniunia ja jem majonez od samego początku, nie mogę bez niego żyć, a przez dietę bezmleczną i tak jem już niewiele produktów.
Angie Kingunia dzielnie zniosła szczepienia, śliczny z niej śmieszek.
Ankusch mój Artur też po południu ma rwany sen, dopiero wczoraj zrobił mi niespodziankę i spał w kombinezonie po spacerze 2,5 h, tak to uśpić go nie mogę po południu.
Mirelka piękne zdjęcia ze spaceru porobiłaś, podobne widoki jak u moich rodziców, mieszkają blisko lasu, zawsze w weekend jedziemy się tam spacerkować.

Miłego dnia lasencje!

Ssabrinaa właśnie moja śpi po 30min czasem zdarzy się dłużej ale to rzadko..już sama nie wiem co jest bardzo nigdzie pojechać ani pójść nie można męczące to mam nadzieje że jej przejdzie..czasem się zbudzi i kręci płacze wezmę ją na ręce to po chwile odbije(często po jedzeniu nie odbiję) chwile z nią pochodzę i przyśnie jeszcze na trochę..ale jak jest dobrze odbita to też śpi 30min już nie wiem czy to taki typ w sumie ja do śpiochów nie należę hehhe może we mnie się wdała..

A u nas nocka minela nawet dobrze jedynie wystraszyl mnie dzisiaj moj synek poszedl spac po 22 a o polnocy obudzil mnie takim krzykiem przerazliwym :-(pierwszy raz tak sie mu przytrafilo wiec nie wiem,moze cos mu sie przysnilo.Czy wasze malenstwa tez tak sie czasem przebudzaja??
ankusch mozliwe ze ma cos po mamie :-D moj to znowu do poludnia poradzi super spac tak jak Ja,czasem wstajemy dopiero kolo 12 :zawstydzona/y: no ale pozniej to tylko drzemki sobie robi przewaznie przed samym jedzeniem pokima troche i sie budzi bo glodny i potem najedzony wyspany znowu moze szalec i tak jest przewaznie do 20 bo potem to on juz odplywa i juz nie jest zbytnio do zabawy chociaz staram sie go przetrzymywac i zabawiac choc troszke,marudzi bo marudzi no ale przynajmniej potem mi wlasnie ladnie spi w nocy 5-6h :-)moj wlasnie zasnal mi na rekach bo tak marudzil i polozylam go do lozka i spi no ale zbliza sie juz pora jedzenia wiec pewnie za 30 minut sie zbudzi jak nic :-)

Ostatnia edycja:
Cos pisalyscie o praniu ubranek po kupie...
Powiem ze warto jest od razu zaprac brudne ubranko poki jest jeszcze "świerze", bo plamy latwiej schodza ;)

A ja jestem na etapie probowania czegos nowego - balsamu do prania Dzidzus i wlasnie on spelnia moje oczekiwania. Ubrania sa ladnie wyprane, miekkie i ladnie pachna.

Witajcie Kochane,
u nas nocka była dzisiaj cudowna :D Nadia usnęła po 21 i obudziła się o 5 !!!! jak spojrzałam na zegarek to nie mogłam wyjść z podziwu,pierwszy raz od prawie 2 miesięcy przespała JA ciurkiem ponad 7 godzin :-D

też już jesteśmy po spacerku,miałam niezłą sytuację na spacerze,
przechodzę koło przystanku autobusowego i stoją 2 moherki :-) no i nagle słyszę:
"co za głupie babsko,w taki mróz z dzieckiem,jak jej nie szkoda" i na to druga:
"no tak bo teraz to mamy są damy, nie ważne dziecko one muszą się z wózkiem pokazać" :szok:
i do mnie
"idź pani z tym dzieckiem do domu,jak tak można!!"
wryło mnie normalnie na tym przystanku powiedziałam tylko panią żeby się walnęły w pusty łeb i zajęły swoimi sprawami i poszłam dalej :)

tak więc życzę Wam miłego dnia ;-)

Dziewczyny my też już po spacerku, u nas -9, byłyśmy niecałą godzinkę, ale tak przyjemnie już dawno na spacerze nie było, świeciło pięknie słoneczko! Zero wiaterku, ach i och :) Teraz Pola podobnie jak Artuś śpi u siebie w pokoju w dopiętej gondoli, przy otwartym oknie:)

mirelka - cudne widoki :)U nas podobnie pola i łąki, za blokiem i niedaleko las :-)

mycha co za beznadziejne baby! Dobrze odpowiedziałaś, guzik je to obchodzi, a poza tym mrozik zdrowszy niż plusowa temperatura i chlapa, ciapa i wiatr!!! Wrrrrrr

Ostatnia edycja:
Mam ten sam Nimfii, w ogóle lubię płyny do prania. Ostatnio w Makro znalazłam nową firmę- Kindy,mam żel i płyn do płukania, pierze ładnie i zostawia b.delikatny zapach. A płuczecie jeszcze dziewczyny 2x czy już nie?

mycha no to mialas niezla przygode,ehh co za ludzie normalnie zawsze sie patrza na innych zamiast na siebie samych:sorry: najlepiej olewac takie komentarze i sie nimi nie przejmowac ;-)

A Ja z innym zapytaniem czy wy nadal dziewczyny pierzecie ubranka nowe zakupione??Bo ja nadal piore nowe ubranka ze sklepu przed ich pierwszym zalozeniem.

reklama
Mam ten sam Nimfii, w ogóle lubię płyny do prania. Ostatnio w Makro znalazłam nową firmę- Kindy,mam żel i płyn do płukania, pierze ładnie i zostawia b.delikatny zapach. A płuczecie jeszcze dziewczyny 2x czy już nie?
angun, ja nie. WSadzam do pralki, piorę w LOVELI i płukam w Coccollino (szkoda, że tak ciężko go dostać, ja kupuję w Lewiatanie)
Ssabrinaa tak, ja zawsze piorę nwe ciuszki, zanim założę :):tak:

Do góry