reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ankusch mata rzeczywiście świetna i cena też zachęcająca!
Jestem w szoku dziewczyny, mój Mały śpi od 12.15 (spacer), wróciliśmy ok.13.30 (krótko bo mamę mróz łamał ;-)), wyjęłam go tylko z wózka, rozpięłam kombinezonik i śpi w naszej sypialni przy rozszczelnionym oknie i skręconym grzejniku.
Zjadłam normalnie bez pośpiechu obiad (!), zrobiłam i pokleiłam rogaliki marchewkowe, właśnie się pieką :-)
Mama na diecie bezmlecznej: ciastka

Czekam teraz aż się mój głodomór rozbudzi, bo przerwa w jedzeniu od 11.30 już jest!

reklama
Fajne te maty, sama chętnie się rozejrzę za jakąś matą.

Moje dziecko jest dziś nieznośne! coś ją męczy, z pewnością to była kupka, której nie mogła sama zrobić więc jej pomogłam -> czopek i ćwiczenia. zrobiła taką kupkę, że ubrudziła mi białe śpioszki;/ Pewnie już to nie zejdzie choć siostra mi mówiła żebym takie ciuszki później na wiatr wywiesiła to wywieje te plamy trochę to dla mnie dziwne ale spróbuję...

asia333 nasza Zosia od dwóch tygodni wie że ma rączki, i często gęsto im się przygląda, np. jak się budzi albo między zabawami.do buzi całe szczęście nie pcha, ale czasami chce sobie do oczka przybliżyć piąskę i przeważnie sama się nią uderzy w oczko albo w nosek

niuniunia z własnego doświadczenia wiem, że te kupki trzeba od razu sprać, bo potem to już po ptakach.ja normalnie w vanishu plamę spieram, potem dobrze płucze, potem w jej proszku piorę a na końcu i tak w pralce ląduje więc dajemy sobie radę z plamami:-D

Ja używam proszku Bobas, piorę zawsze w 40 stopniach i jeszcze nam żadna plama z kupki nie została :tak: Może kupa mniej się wgryza :-D
Rączki moja córeczka głównie używa do ciumkania :crazy: paluszek wskazujący jest czasami czerwony od ssania i "gryzienia"

Czesc dziewczyny,
Wczoraj znow tata mial nocny dyzur i Kingusia znow byla bardzo grzeczna, jadla o 23.00, 3.00 i o 7.30. Dzisiaj tata juz w pracy i zobaczymy jaka mi nocke zafunduje.
Zaraz bede ja karmic, bajeczka na dobranoc i do lozeczka.
U nas pogoda beznadziejna, deszcz, grad i wiatr, jakos nie mam ochoty na spacery w taka pogode, tylko do sklepu pojechalysmy wczoraj ale to autem, a dzis Kinga miala swoje pierwsze szczepienie, w koncu moglam ja zaszczepic na gruzlice. Byla bardzo dzielna, nawet nie zaplakala tylko troche sie prezyla, az pielegniarka stwierdzila ze Kinga bardzo silna jest. Ona juz tak przyzwyczajona do klucia ze taka jedna mala igla nie zrobila jej roznicy :-(
Mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu uda nam sie wybrac na kolejne szczepienie 6 w 1.

U nas kupki to troche inna sprawa niz u was ale jak zdarzy sie ze woreczek przecieknie to po prosto od razy namaczam ciuszki a potem do pralki i wszystko znika.

Co do kapieli, to Kinga je uwielbia, ten blogi usmiech jak wkladamy ja do wanny jest bezcenny :-)

Ssabrinaa z tego co czytalam na ulotce gripexu to nie wolno go brac przy karmieniu piersia.

A Ja nie wiedzialam ze nie moge,mam Gripex ale ulotka sie gdzies zapodziala,no ale nie zjadlam ich duzo wczoraj 2 i dzisiaj tez 2 mam nadzieje ze to nie zaszkodzi malemu :-(
angie super ze juz macie szczepienie za soba my idziemy w przyszla srode na szczepienie p. gruzlicy

Dobranoc maminki ;-)

Sabrina -przeprszam ,ze wprowadzilam cie w blad z tym Gripexem. Dla mnie po prostu to lek cudowny ,bo naprawde pomaga , i choroba znika zanim sie naprawde rozkerci. Ja bym sie nie przejmowala ,bo na prawie wszystkich lekach pisze ze nie brac przy karmieniu ,bo a noz.
Przeciez nie bierzesz tego duzo i dlugo. Ja bralam od porodu juz kilka razy- wciaz zyje ,a Olus kwitnie.:tak:

Mirelka -mate kupowalam tutaj w Szwecji. Tutaj sa popularne . Z tej seri sa jeszcze Pingu i taki duszek -nie pamietam jak sie nazywa.

U nas kupki nie schodza na 100% w 40 C ,zostaje delikatny zolty slad. Ale my mamy kupki tylko na pieluszkach flanelowych ktore pokdladam pod pupe w trakcie przewijanie ( Oli uwielbia robic zarty bezpieluchowe). Wczoraj jednak wszystkie te pieluchy wypralam w 95C i wszystko zeszlo a nic sie nie skurczylo.

U nas zazwyczaj Oli spal do 24 w wozku ,potem go budzilam ,przewijalam ,pizamka i karmienie. Po czym spal do 7 rano.
Dzis jednak stwierdzilam ,ze bez sensu budze go z mocnego snu i polozylam go od razu po kapieli do lozeczka w pizamce o 21.
Do tej pory spi bez jekniecia ,ale obawim sie ze do 7 nie pociagnie i kolo 3 pewnie bede miala pobudke.
Zobaczymy. Z ta 24 bylo mi wygodnie bo uwilelbiam siedziec do pozna i obrabialam go przedd moim snem. Dzis niestety pewnie bede musiala wstac w nocy- nienawidze tego , zasypiam karmiac go i w ogole jest okropnie.

Kupilam na Allegro 10 mlek Hipp -800 gr z dostawa do Szwecji i dzis mi je przywiezli. Zajelo to 4 dni :) .
Mam nadzieje ,ze mu to wystarczy do 6 miesiaca. W koncu mam teraz 8 kr MM.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale tutaj cisza dzisiaj, az nie moge uwierzyc.
Nam nocka minela fajnie, karmienie o 1.00, 5.30 i 8.30 - wtedy juz wstalam i sie obijam, Kingusia drzemie sobie teraz a ja moge posiedziec przed kompem. Jak sie obudzi to pewnie bedzie butelka a potem chyba pojdziemy na spacer chyba ze zaby znow beda z nieba lecialy, bo zapowiada sie dosyc deszczowy dzien z krotkimi przeblyskami slonca.

Ja Kinge karmie o 20.00 i idziemy do lozeczka, zazwyczaj sama zasypia w ciagu 20 min a ja mam troche czasu dla siebie.

reklama
Dzień dobry mamusie

ale dzisiaj cisza od rana na BB

i przymroziło u nas w nocy -15, jak z spacerkami wychodzicie dziś ja wystawiłam nosa za drzwi oj strasznie mroźno no ale byłam w krótkim rękawku i bez skarpetek:szok:

ja już obiadek przygotowałam, kwiatki podlałam zawsze podlewam w piątek :tak: m przed pracą zrobił zakupy weekendowe więc już parę rzeczy z głowy jutro sobota to sprzątanie od rana mnie czeka:crazy:

małą fajnie spała w nocy nie mogę narzekać :tak:

Miłego dnia życzę :tak:

Do góry