reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mikado też polecam tą książkę jezyk niemowląt jest rewelacyjna muszę zresztą wrócić do niej

Już zdobyłam tę książkę dzięki jednej uprzejmej Cioci z naszego BB. Jeszcze raz dziękuję!
Jestem w trakcie czytania (z maluchem na ręku) :)
Mam nadzieję,że zrozumiem niektóre jego zachowania i nawiążemy porozumienie:biggrin2:

Myślę,że i ja mogę przesłać książkę na maila którejś potrzebującej mamie ;) Książka jest w pdf.

winki ważne,że czysto i wygodnie!

Niuniunia ja jem wszystko. Najlepiej gotowane na parze warzywa, duszone i pieczone mięsa i ryby. Niestety mam słabość do słodyczy i też podjadam a o wagę będę się martwić jak przestanę piersią karmić. Unikaj słodkości i więcej ruchu!

reklama
mikado mi ta książka pozwoliła zrozumieć córcie i my myślę że będe jeszcze wracała do niej wiadomo że nie jest ona na wszystkie problemy z niemowlakiem ale na pewno pomaga bynajmniej mi:-D

Hej mamusie :-)
Ja to teraz czasu nie mialam,synek w dzien dosc grzeczny i ladnie spi ale za to caly czas cos do zrobienia bylo i jako0s tak czasu nie bylo zeby siasc przed kompa.Sami coraz lepiej juz przesypia noce tzn wydluza sobie czas spania i wczoraj np. jadl o 23 a nastepne karmienie dopiero po 4 rano :tak: pospalam sobie jak nigdy :-) I u nas Sami zaczal poznawac wlasne raczki,najpierw byly dlonie a dzisiaj juz zaczynal kciuka no ale jak tylko to widze to od razu smoka mu daje i jest spokuj no ale mam nadzieje ze sie mu kiedys te paluszki nie spodobaja bardziej.
Gola super ze wloski zrobione,kurcze mi by sie tez przydalo cos z wlasnymi wlosami porobic bo powoli sama siebie strasze w lustrze :-D
Niuniunia super ze Ci cos ten rivanol pomaga,oby tak dalej kochana trzymam kciuki oby sie obylo bez pomocy chicrurga.
winki nie przejmuj sie balaganem,u mnie podobnie jest ;-)
onanana udanych spotkan Ci zycze ;-):-)

pepsi, nie wiem czy we wszystkich selgrosach, ja kupowalam w katowicach, oni tą promocję już dosyć dlugo maja;)

Hejka mamuśki :-) u nas księżniczka przechodzi bunt, w ciągu dnia ładnie guga i fajnie śpi a po kąpieli koło 20 nie chce spać, jak zaśnie to co chwilę się wybudza nie płacze ale chce aby z nią być :-) i tak do 24 potem butla i idzie spać i śpi nawet do 11 :szok: mi już kręgosłup wysiada, bo mała waży już z 6 kg. Teraz mój mąż ją usypia, patrz kątem oka na nich tata na komórce gra i lula dzidziusia, a mała leży zadowolona na tatusiowym brzuszku, a jest do czego się przytulić :tak:

Ja też szukam promocji na Pampersy, więc jutro wieczorem zajadę do Selgrosa, jeśli któraś z was używa chusteczek Huggies to zajrzyjcie do Piotra i Pawła jest promocja 3 w cenie 2 kosztują 16 zł, więc warto :-)

halo mamuśki:-) U nas dzień minął fajnie. Wszystko się udało:tak: U brata było sympatycznie, mała całą wizytę przespała w gondoli. Mój D. pojechał z nią spacerkiem a ja autem bo jeszcze rodziców brałam i wzięłam fotelik i w sumie przepakowałam ją tylko z gondoli do fotelika i wróciliśmy do domku. Nakarmiłam ją i akurat przybyli goście (kuzynka z mężem). I tu miłe zaskoczenie bo mimo iż mieszkają, jak to określił wujek - w pałacu pochwalili nasze skromne mieszkanie. Fajnie się z nimi gadało. Kuzynka ma niedługo termin więc było o czym:-D Zdziwiło mnie tylko że na rodzenie wybiera się sama. Ja nie wyobrażam sobie być bez mojego D. albo chociaż mamy!! Nie pamiętam czy któraś z nas rodziła sama?? Ja się kuzynce zaproponowałam jakby co;-)

Cocca kochana cieszę się że bylo Ci lepiej po naszych pogaduchach tutaj:-D Słuchaj zawsze jak chcesz możesz zadzwonić na klachy. ja jestem straszną gadułą, więc jak ma Ci to pomóc to polecam się;-) Sama wiem jak kiedyś pomogła mi rozmowa z Agutkiem:tak::tak:

margo u ans wieczory zrobiły się do bani. Maja płacze i marudzi i spać nie chce.... teraz dopiero usnęła, a była kąpana ok 20 i ostatnio jadła kilka minut po 21...

Ssabrina super że mały tak pospał w nocy!! Oby dziś znów tak spał, albo jeszcze dłużej;-)

Cześć babeczki!

Nie wlatuję, bo nie ogarniam już wszystkich wątków... :eek::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Mia mnie pochłania w 100%, więc wlecę na BB to tu, to tam, ale juz tyle czasu nie mam niestety... :sorry: Mam nadzieję, ze mi wybaczycie. Ale myślę o Was i przynajmniej an FB mogę podziwiać, jak Wasze maluszki rosną! :-):-):-)

U nas jakoś leci, Mia rośnie - dziś już 4800 g! :-):-) Kolki są nadal, meczy się, bidulcia moja kochana... :-( Ale to minie i to sobie powtarzam... A poza tym dużo się do nas uśmiecha i z nami gada! :laugh2::laugh2:
U nas też plan staranek o braciszka dla małej na 2014 rok! :happy::happy::happy:

Ściskam Was gorąco!

Niuniunia - jesli mogę doradzić, to przede wszstkim wywal chleb i ser żółty. A karmisz? Możesz zawsze jeść gotowane mięso mielone lub inne, np. pulpeciki z sosem pomidorowym - nie powinny dzidzi zaszkodzić, jeśli karmisz, a dadzą Ci energię. I przede wszystkim ryby, najlepiej pieczone w piekarniku - samo zdrowie, pycha i nie tuczy. Takie rzeczy jak chleb, ziemniaki i makarony oraz sery tuczą najbardziej,a tak naprawdę nie są nam niezbędne. A pierś z kurki czy indyczka możesz też piec lub dusić z warzywkami - zawsze to różnorodność. Sprawdź jakie warzywka są bezpieczne - coś musi się znaleźć dla mamy karmiącej. ;-)

Ostatnia edycja:
widzę, że nie tylko ja nie mogę spać :-) mimo że już 24 moja królewna oczy jak 5 zł i nawet nie zamierza iść spać, lulam ją nogą i sobie pisze, bo już szlag mnie trafia :szok: chyba zamówię bieguny do łóżeczka u stolarza bo tylko kołysanie ją czasem uspokaja, a kołyska robi się już za mała, więc za parę tygodni będzie sajgon jak nic nie wymyślę.

reklama
Czesc Dziewczyny!
współczuje nieprzespanych nocek,kolek :-( biedne te Nasza Maluszki i biedne Mamusie.

U nas jakos leci, jeden dzien jest super tzn Malutka tylko je i spi, w nocy obojetnie o której usnie budzi sie o 2 i o 5,ale naprawde nie mogę narzekać. Generalnie moje Dziecko też lubi kołysanie i noszenie na raczkach, ale jak jestem sama z Dzieciaczkami to rzadko ja nosze, odkładam do łożeczka właczam muzyczke pogłaszcze po buzce, a ona sobie leze i lezy, a po jakims czasie usnie. Jeżeli sie kreci i jest zdenerwowana to albo mokra pieluszka albo brakuje jej dwoch łyczków mleczka i wtedy juz idzie spac. Aczkolwiek na forum czasu wiecznie mi brakuje :-( wiec podziwiam Was Mamuśki, że Wy macie czas i dla Maluszkow i na forum. Ja najwiecej czasu mam rano, pozniej już nie ma szans.
Wczoraj bylismy na roczku u Kuzyneczki Mariki. Są z tego samego roku, ale różnica miedzy nimi jest jeszcze ogromna. Za dwa tygodnie 3 urodziny Olafka, wiec tez bedzie impreza. Ja juz wiecej rodzeństwa nie planuje, no chyba ze bedzie jakas wpadka, ale bede sie starała zeby jej nie było. no ale jak to mówia nigdy nie mów nigdy :-)
trzymajcie sie Dziewczyny. Całuski dla Maluszków

Do góry