reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Cocca dzieki za trzymanie kciukow, strasznie mi przykro ze Franka czeka taka bolesna rehabilitacja ale mam nadzieje ze da efekty.
Moja Kinga dopiero zaczyna dzwigac glowke, bardzo ma to utrudnione, pierwszy miesiac swojego zycia spedzila w inkubatorze, teraz nadal ma ten woreczek na brzuszku wiec musimy byc bardzo ostrozni z gladzeniem jej na brzuszek a na dodatek bedac dzieckiem z zD ma oslabione dosyc wiotkie miesnie karku wiec tez czeka nas rehabilitacja.

Cos mi dziasiaj moja krolewna marudzi, pierw nie umiala zasnac a teraz budzi sie co troche. Mam nadzieje ze da mi troche pospac w nocy.

reklama
winki80 najlepiej skontaktuj się z pediatrą, bo jak dziecko często ulewa to niedobrze może zachorować na zachłystowe zapalenie płuc, u mnie tak było mała ulewał bardzo mocno po każdym posiłku, okazało się że to nietolerancja laktozy, w końcu odstawiłam pierś i teraz tylko MM bez laktozy, a co do @ ja nie karmie już 2 tygodnie i jeszcze nie mam :szok: ile po odstawieniu piersi powinnam dostać @ ??? jak to jest??
anek moja mała cały dzień spała i teraz oczy jak 5 zł kąpiel i codzienne wyciszanki nie pomogły, teraz mąż z nią walczy, ale cały czas słyszę Lenka kontra sen walka trwa :tak:
andzrelika to ty jesteś niezła artystka, ja to ledwo dałam radę chodzić, a jak lekarz kazał mi przed zabiegiem czerwony lakier zmywać z paznokcia to myślałam, że zejdę z tego świata :-D a mąż wcześniej musiał biec do kiosku po waciki i zmywacz, bo w szpitalu nie mieli takich akcesoriów :-D
cocca niestety doskonale wiem o czym mówisz większość lekarz to wały bagatelizują objawy, u mojej siostry skończyło się ostatnio udarem mózgu, a ma 18 lat bo w Polsce nie ma kasy na porządne leczenie, mimo tego ,że kasę co miesiąc ściągają, ja się wkurzam niemiłosiernie kiedy co miesiąc płacę 2 składki zdrowotne a mój mąż 3 :szok: a na wizytę do specjalisty się czeka po 6 m-cy a nawet rok :szok: zobaczysz rehabilitacja działa cuda, moja siostra już po 1 tygodniu odzyskuje sprawność po prawej stronie ciała i mówi już całkiem fajnie, a lekarze w szpitalu cały czas podkreślają, że u dzieci rehabilitacja idzie szybko i sprawniej niż u ludzi dorosłych, życzę zdrówka dla twojego synka, musi być dobrze :tak:

cocca fajnie, ze sie odezwałaś! Przykro mi, ze tak fatalnie Was lekarze potraktowali. Natalka też ma lekką asymetrię ułozeniowa od ułozenia w brzuszku i obniżone napiecie mieśniowe. Główkę akurat ładnie trzymad i podnosi przy tym, ale całym ciałkiem układa się bardziej na jedną sgtronę. Na razie ćwiczę z nią troszkę w domu i czekamy na termin na rehabilitacji. Już jest nawet lepiej niz było. Mam nadzieje, ze u Was rehabilitacja szybko pomoze!
Mam nadzieje, ze ktoś Ci powiedział, ze należą Wam sie bezpłatne szczepionki acellularne? Bo my z nich korzystamy.

Witam mamusie :-)
U nas nocka zaskakujaco dobrze,bylam w szoku bo po wczorajszym popoludniowym spaniu Samiego myslalam ze nie bedzie spal no ale spal dobrze.Nawet moj slodziak zasnal sam w lozeczku bez stekania wczoraj,bylam w szoku normalnie i zadnej rutyny nie robilam nawet sie przygotowalam na jego stekanie juz i ze kolejna noc spedzi ze mna w lozku a tutaj taka mila niespodzianka :-)
Cocca kochana ostatnio myslalam o was i co tam u was slychac,dobrze ze sie odezwalas kochana do nas.Nie moge pojac jak Ci lekarze mogli tak zbagatelizowac Franusia stan,przeciez mieliscie wyraznie napisane ze trzeba to kontrolowac ehhh wspolczuje Ci kochana i nawet nie umiem sobie wyobrazic co wy tam teraz przechodzicie no i Franus na tych rechabilitacjach no ale trzymam mocno kciuki kochana zeby jak najszybciej bylo widac jakies efekty po nich i zeby Franus byl zdrowy.

Cocca trzymam kciuki za rehabilitację i tak jak dziewczyny pisza takie małe dzieci szybko sie rehabilituja i będziesz szybko widziała postępy.

Tak obserwuje galerie i napatrzec sie nie moge na te Wasze dzieciaczki tak pięknie trzymają główki leżąc na brzuszku u nas pod tym względem dosłownie nic....
Mała nie chce leżeć na brzuszku a tym bardziej trzymać główki. Gdy ja mam na ręcach to trzyma główkę ale w innej pozycji nie.

Onnanna Twoja Majcia trzyma tak pięknie główkę i to w dodatku jak wysoko aż napatrzeć się nie mogłam

Hej kochane:)
Cocca przykro czytać, że tak Was lekarze potraktowali i , że przez ich niekompetencję cierpi malutki Franuś :( Swoją drogą już nie taki malutki - waży już 5 kg! Przepięknie Wam rośnie!!! Pamiętam jak pisałyśmy a ten temat, Polcia waży 4820 i Franuś ją przegonił, popatrz jak się ślicznie rozwija:)))
onanana w ogóle, zazdroszczę Wam, że Wasze dzieciorki tak grzecznie na brzusiu leżą, a Majunia faktycznie silna dziewuszka :)))! PS Pola czasem też zje mniej, dzieci same doskonale wiedzą ile im potrzeba i zagłodzić się nie dadzą ;) Widocznie byla pojedzona i tyle akurat jej trzeba było :))
A my z babcią dziś się farbujemy i obcinamy - przyjechała nasza Karolcia i nas robi na bóstwo :-D
buziaki i miłego dnia ! :)))

ponko nam pediatra ze wzgledu na ta asymetrię zaleciła wizytę u neurologa, a ta stwierdziła lekkie obnizenie napięcia mieśniowego i kazała ćwiczyć z nią w domu i na brzuchu układać. Ale za radą dziewczyn stąd wzięłam jeszcze skierowanie do poradni rehabilitacyjnej żeby tam nam pokazali konkretne ćwiczenia. No i lekarz powiedział, ze nie jest źle, szybko powinno się wycofac i zalecił 10 zabiegów rehabilitacyjnych. Potem kontrola u neurologa i jak by jeszcze było trzeba to dalej rehabilitacja, ale mówi, ze te 10 powinno starczyć.

Ssabrina gratuluje udanej nocki! U nas też udana. Tzn. po północy to u nas zawsze jest ok., ale wczoraj Natalka o dziwo udała sie uspić 0 20.30 :szok: Przebudzała się, troche niespokojnie spała, ale pospała tak do 23.30, zjadła i poszła dalej spać jak zwykle:-) W ogóle wczoraj chyba był jakis senny dzień bo kilka razy zrobiła sobie drzemkę, a ona nie z takich;-)

Dzień dobry mamusie:tak:
u nas nocka ok mała sobie dobrze spała ale dziś od rana jest nie spokojna teraz dopiero zasnęła wszystko na raty musiałam robić sprzątanie, gotowanie, pranie :szok:

Cocca
strasznie mi przykro, jak tak lekarze mogli do tego dopuścić to się po prostu w głowie nie mieści, trzymam kciuki za sprawna rehabilitację będzie dobrze :tak:
Gola zazdroszczę obcinania i farbowania moje włosy też już o to proszą :tak:
Życzę miłego i spokojnego wieczoru ;-)
idę się przygotowywać zaraz goście nadjadą :tak:

reklama
cocca- mój maluszek też je po 120ml + pierś i co 3 godziny także w dzień jak i w nocy mnie to np nie dziwi :) życzę powodzonka w rehabilitacji... te lekarze u nas w polsce to są takie bencwały...

kasiek- mój też główki nie podnosi na brzuchu, a wcześniej unosił tylko później przestałam go jakoś kłaść na brzuchu, bo zapominałam i teraz ma lenia i nie chcę, bo jak go trzymam na rękach to ma sztywno kark i siętrzyma na szyi główka ładnie obracając w każdą stronę...

margo-e tam dałam rady i już spokój póki co :)

Do góry