reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

niuniunia Pola też średni odziś z jedzeniem jadła tylko 5 razy i śpi teraz od ok 13tej, a jadła ostatni raz 12:20!! :szok: Chyba taki senny dzień dzisiaj;)

reklama
Gola moja jadła też o 12:20 ostatni raz i śpi aż do teraz ale pewnie zaraz się obudzi na jedzonko. Dziś dzień jest mega senny co mnie dobija bo ja jestem wielkim śpiochem...

Niuniunia, Angun Pola wstała o 16tej, zjadła - jakoś nie szalenie dużo, ponosiliśmy ją, posiedziałą u mnie na brzuchu, chwilkę w bujaczku i poszła dalej spać, ja też jestem senna
PS a teraz o 17:05 też jadła (widocznie nie dojadła i byla głodna) jadła z 10 minut i dalej śpi :) Po ostatnich dniach tego nam trzeba bylo :))

Ostatnia edycja:
Witam kochane..

Wrocilismy do Szwecji po dlugich i cudownych polskich wakacjach.Morze szalalo ,ja sino niebieska , a Olinek spal jak aniolek. Pewnie mu sie bujanie podobalo. Nawet karmilam do na lezaco bo nie moglam sie podniesc ,tak mi bylo nie dobrze.
W domu fajnie, duzo wiecej miejsca i jednak spokojniej.

Mam do was kilka pytan:
1.Od wczoraj troche krwawie ,taki czerwony sluz. Czy to @ ??? przeciez karmi piersia. Nie non stop ,bo mieszam a MM ,ale karmie przynajmiej 4-5 razy na dobe.
2. Olus ulewa i to dosc konkretnie. Nie wiem czy mam sie stresowac, bo moze sie przejada. Moze ma uczulenie na laktoze. Jesli tak to jak to sprawdzic?
A moze ma cos z jakas zastawka w zoladku. Kurcze dziecko kolezanki tak mialo i musialo miec operacje. Po prostu otwor do zoladkan ie byl wystarczjaco duzy. Oczywiecie mam stresa.
3. Czy wasze dzieci naprawde chodza sppac o 22? Alexander czasem w pizamce zasypia kolo 1 w nocy. ALe czy dla niego jest podzial na dzien i noc. PRzeciez i tak wiekszosc przesypia.

nosze do dzisiaj w siodelku BabyBjörn- ( alternatywa dla chusty). On to uwielbia a ja mam rece wolne.
Poza tym najbardziej ulubione sa zakupy. W centrach handlowych ,spacerach ,samochodzie ,najlepiej sie spi. Potrafi przespac 5-6 godzin bez przerywy ,bez karmienia. LAe w domu krzyk i cyc musi byc natychmiast.Jest tu za mna siostra ,wiec dzielimy sie Olusiem na pol. W sumie jeszcze nigdy nie bylam z nim sama. Zawsze jest mama albo siostra. Magda zostanie10 dni.. a potem zostane sama w Okropnej Szwecji..
Mamy tez za soba pierwsza noc osobno. Olus u siebie ,a ja w sypialni. Idealnie , on budzi sie 2 razyw nocy ( godz .3 i 6-7),ja mam nianie w pokoju ,wiec slysze najmiejsze piskniecie. Cyc i spanie dalej :) Cudownie wrocic do swojego lozka.

Ninuniunia- idz na ostry dyzur.Najlepiej w nocy. Powiedz ,ze koszmarnie boli i nie mozesz chodzic. Krem ci nie c nie pomoze ,bo paznokiec wciaz uciska. nie moga cie odeslac ,nie pomagajac wpierw.

Ogladalam dziciaczki w galeri i sa coraz ladniejsze. Sliczne mamy dzieci.
Andzelika -kiedy patrze z gory na mojego synka ,i jest bez czapeczki to wyglada identycznie jak twoj. Zrobiemu takie zdjecie i wam pokaze.

Gola -kurcze ,to musi byc ciezko ,karmic herbatka lyseczka. Pytalas sie pediatry dlaczego Pola tak nie lubi butelki. Moze mozna cos poradzic. To duzo latwiejsze. Bo co zrobisz jak skonczysz karmic??:szok:

Oj Gola to świetnie, że dziś Polunia spokojniejsza, niech wam wieczór i nocka też tak miną!
Artur też praktycznie cały czas śpi, trochę protestował, jak go kładłam na drzemkę ok.17, ale widziałam, że jest zmęczony i wreszcie zasnął.
Zjadł o 18.30 i teraz jak zwykle kima, bo to jego godzina. Chciałam go trochę przeciagnąc bez snu przed kąpielą, ale on taki zaspany, że nie mam serca go na siłę budzić. Później wojuję z nim do 23 minimum, bo nie chce zasnąć :-(

A mysmy zaliczyli spacerek w koncu od dluzszego czasu :-) poszlismy po 13 a wrocilismy o 15,Sami slicznie spal z mala przerwa bo spotkalismy wujka na spacerze i go troche przebudzil ale zasnal wiec spoko.Po powrocie oczywiscie zjadl butle i poszedl znowu spac wiec spi od tej 15 do 16:30 bo troche sie powiercil i marudzil wypil herbatke i tak dalej spi do teraz :szok: wiec praktycznie moje dziecko spi od 14 do teraz z malymi przerwami na butle :tak:
winki mozliwe ze to @ wiesz kazdy organizm jest inny i to ze karmisz piersia tez nie oznacza ze nie bedzie tej @ czasem wlasnie przylazi wczesniej niz powinla,Ja odciagam kilka razy dziennie mleko a @ ani sladu jak dotad wiec kazdy organizm jest inny :tak:
A co do ulewania to mozliwe ze sie przejada moj wlasnie jak za duzo zje to tez uleje i to dosc mocno ze sie czasem wystrasze no ale nie placze wiec jest dobrze.W szpitalu polozna mowila ze jesli po ulewaniu dziecko nie placze,chodzi mi o takie pozadne placzenie to jest w porzadku z tym ulewaniem,bo wyrzucil nadmiar mleka i juz ale jakby po ulewaniu dziecko sie jakos dziwnie zachowywalo i plakalo strasznie to lepiej skontaktowac sie z lekarzem no ale te ulewania tez musialy by byc po kazdym karmieniu bo jak jest tez raz na jakis czas to nie trzeba sie tym martwic kochana :tak:
A ze spaniem to u nas jest roznie,raz spi juz o 23 a czasem 1 w nocy a on ma duze oczka i opowiada a Ja drzemie w lozku :-D wiec mysle ze nasze dzieci maja jeszcze czas na unormowanie swojego trybu dnia i nocy,innym dziecia poprostu to przychodzi latwiej i szybciej a drugie znowu troszke dluzej wiec glowa do gory bo i nasze kiedys beda zasypiac o normalnych porach :tak::-)

Sami obudzil sie o 19:30 zjadl mleczko 140ml i poszedl dalej spac :sorry: jestem ciekawa czy bedzie spal w nocy?? Czy spacer mogl tak na jego spanie podzialac,ze sie mu tak dobrze spi??
No i 20:20 i sie zbudzil moj spioszek :-) ide go zabawiac i wymeczyc na wieczorne spanie ;-)

Milego wieczorka dziewczyny ;-):-) calusy i usciski dla maluchow ;-):-D

Ostatnia edycja:
Ssabrinaa - Zosia w dzień nie spała ale po 2 cycach podałam jej Enfamil i zjadła 100ml. O 19 uśpiła się na leżaczku-bujaczku i tak śpi do teraz!!! Ja siedzę koło niej w pokoju, światło zaświecone na full, tv idzie z normalną głośnością - teoretycznie warunków do snu brak... a jednak. Ciekawa jestem o której wstanie (nigdy mi za dnia nie spała nawet 2 godzin) i kiedy pójdzie spać... tzn. na ten nocny sen, który trwa u niej zwykle pk. 5-6 godzin. Aż się boję co to za noc dziś będzie. Heh jak by nam nasze bąble zafundowały bezsenny późny wieczór... to mamy BBForum co by się pożalić i poczytać :)

reklama
oki winki zrób zdjęcie jestem ciekawa

niuniunia- mi już puchł palec duży na maksa i ta ropa cuchła,ale dałam radę przyznam,że ledwo wytrzymałam,ale im dłużej grzebałam i wycinałam tym mniej bolało tak mi palec się od mega bólu znieczulił

Do góry