reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

ankusch my już raz z małą byliśmy na dyżurze bo tak płakała 3 godz - i się wtedy okazało, że zagazowana nieźle była, od tametj pory w ciągu dnia często robimy jej masaże, pilnujemy, żeby odbijało jej się po jedzeniu. Bączki puszcza b. często, brzuszek miękki, a teraz od 18 płacze po kąpieli, właśnie się z mamą zmieniłam bo mojego nie ma:(
Dziewczyny, jak wyglądają kolki u waszych dzieci, bo jak byłam pewna że to nie to , to w tej chwili już nabieram obaw:(:(
Kati ja pampersów jedeynek mialam tylk ojedno opakowanie do szpitala, i tak caly czas jadę na 2kach, a Pola teraz waży 4 kg, 2ki jej zakładałam jak jeszcze nie ważyła 3 kg w szpitalu też;)

Ostatnia edycja:
reklama
z innej beczki używacie jeszcze pampersy rozm 1? moja córka ma już 3700 i zastanawiam się czy na 2 nie przejść bo opakowania są duże i boje się że nie zdąży zużyć tych mniejszych bo wyrośnie

Ja już używam pampersów rozm 3, ale moja "mała" waży już 5700 ;-) spróbuj "2" jak będzie w nich tonąc to zawsze możesz jeszcze dokupić mniejsze, a większe na pewno się nie zmarnują :tak:

Gola przy kolce dziecko się pręży, napina, ugina nóżki i prostuje, ma twardy brzuszek i drze się wniebogłosy. Dla ulgi może chcieć cycka, ale po chwili znowu się wygina, przerywa ssanie na krzyczenie.. chyba mniej więcej tak to wygląda.. :-p

Ostatnia edycja:
agalodz jasne, ze lepiej się upewnić. Ja byłam pewna, ze to zapalenie piersi, bo ja nigdy przy chorobie nie mam gorączki, nawet przy anginie ropnej. Chyba z 15 lat gorączki nie miałam, a tu naglle 39 stopni i dreszcze:szok:

A masz tą pierś twardszą w jednym miejscu, zaczerwienioną? Ja też miałam wrazenie jakby pobolewania gardła. To takie ogólne objawy stanu zapalnego.
Lekarz Ci da taki antybiotyk przy którym można normalnie karmić, taki jak w ciąży dają, więc się nie martw!

Gola84 kładź na brzuszku w ciągu dnia małą jak śpi bo twoja tak Pola je jak moja Martynka i też to samo było od 3 dni jest lepiej przepajaj i dawaj coś na kolki no i masuj dalej jak piszesz kurcze wiem co to znaczy bo od początku mamy z tym problem już nawet kupiłam takie rureczki windi na odgazowanie używałam z 3 razy jak nie mogłam patrzeć na małą nawet kupiłam lek delicol bo myślałam że nie toleruje laktozy,suszarka noszenie nic nie pomagało a nerwy się nasilały teraz jest lepiej śpi na brzuszku już 2,30h zaraz powinna wstać odgazuje się pewnie i znowu przy karmieniu nerwica znowu się nałyka powietrza ...Trzymaj się kochana dużo cierpliwości ;-)bo wiem co to znaczy już czasem boję się sam na sam być z nią jak bardzo płacze aby coś z nerwów jej nie zrobić

Niuniunia - u nas NAN dostępny, a BEBIKO nie ma... :no::no::eek: Spróbuję NAN H.R. dla alergików, jeju, mam nadzieję, ze pomoze. A butelki Dr Brown mamy, ale cudu po nich nie widzę... :no:

U nas nadal Pampers 1. Mia ważyła tydz. temu 3170 g, teraz pewnie ciut więcej. :happy:

z innej beczki używacie jeszcze pampersy rozm 1? moja córka ma już 3700 i zastanawiam się czy na 2 nie przejść bo opakowania są duże i boje się że nie zdąży zużyć tych mniejszych bo wyrośnie

po urodzeniu (3350g) używałyśmy huggies newborn małą i wielką paczkę (w sumie niecałe 100 szt około 12 dni) . Potem DADA 2, Pampers 2, teraz znowu DADA 2 przy jakimś 4100g

w piwnicy czeka mega paka Huggies 3-były na promocji :) zresztą rozmiar 3 i większe są częściej na promocjach w marketach niż 2, a jedynki to nie widziałam wogóle

Czy ktoś z ciekawości liczył ile pieluch się zużywa? Mi na dzień dzisiejszy wyszła średnia około 8-9 sztuk na dobę
Z obserwacji stwierdzam że Pampersy są bardziej miękkie i rozciągliwe i albo się przez to wydają albo faktycznie są nieco większe. DADA wychodzą po 37 gr za sztukę więc cenowo ekstra. W zasadzie nic im nie brakuje i chyba ich będę cały czas używać ale Pampers jakiś fajniejszy :tak:

dziękuje za podpowiedź to wejdę z nią na 2 bo jedynek jest za dużo w opakowaniu i nie będe jej na siłę upychać niech dziewczynka w galotkach na luz :)))

reklama
Ja używam Pampers 1 ale dziś chciałam zobaczyć rozm2 żeby wiedzieć co dokupić, i powiem wam że 2 od 1 dużo większa nie jest...
Ja przez ponad 2 tygodnie zużyłam 2 duże paczki Pampers + mała paczuszka niefirmowych.

U mnie Tymcio czasami ma kolki... no ale jak ma nie mieć jak się czasami złośliwiec tak strasznie drze przy ubieraniu albo przy innych czynnościach że się pwietrza nałyka i taki efekt...:-(

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry