reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ssabrinaa u mnie tak samo!!! Dziecko tylko kąpać się lubi...nic więcej!!! Prawdziwy facet-kremami się smarować nie będzie:-D!!! Na przewijaku też krzyczy i się wije, ledwo tyłek osmarować zdołam.

reklama
A moja uwielbia kąpiel jak jeszcze tatuś trzyma i myje już całkiem ...:-)Ale nie cierpi smarowania jak jeszcze głodna to już w ogóle ...czasem jest spokój ;-)

Hej dziewczyny, wkońcu chwila czasu dla siebie.mała jest nie możliwa wczoraj i dzisija nic z rana nie chce spać, zasypia dosłownie na góra 30 minut potem cyc i znów.nie wiem czy się nie najada czy co.teraz odpukać śpi prawie 1,5 godziny.obudzila się na chwile ale zasnela. nocki u nas nawet fajnie.wczoraj pierwsza noc z nami przespala od 12-5, dzis od 1-4 chwilka na jedzenie i do 8. a jest taka fajniutka, tak fajnie sobie podsłu****e jak o niej rozmawiamy i wtedy tak fajnie się śmieje.
musze troche nadrobic co u was, bo od tygodnia to nie jestemw temacie atak mi strasznie brakowalo

dziewczyny przypomnijcie gdzie sie suwaczek zmienia bo juz zapomnialam

Aneczka87 też o to pytałam i Ssabrina pomogła więc wklejam to co napisała
kochana zeby zmienic suwaczek musisz wejsc we wlasne USTAWIENIA i tam wejdz w EDYTUJ SYGNATURE i tam masz 2 okienka w ktorych zmieniasz i testujesz suwaczki a potem tylko zapisac i gotowe :tak::rofl2:

Ciekawe co u Emy i jej dzieciaczka też pisała że nie za dobrze u nich.

Hej kochane:-D
Widzę że Mycha już rozpakowana... SUPERRRR:tak: Zaraz pójde pogratulować.
My dziś jesteśmy mega zmęczeni. Od 11 krążyliśmy po Śląsku. Maja na szczęście grzecznie spała. Obudziła się tylko na wizytę w poradni laktacyjnej, została tam nakarmiona i poszła grzecznie spać dalej.
Moja malutka w nocy śpi super!! Zasypia ok 23, potem pobudka 2-3 w nocy, i następna już rano ok 7-8. No i potem często jeszcze śpimy dalej i wstajemy ok 10-11;-) Tak śpi jak dostaje flachę (z moim mleczkiem, gdzie spija 150 ml...nie wiem jakby się zachowywała przy całonocnym cycowaniu..
Angun dlaczego jeszcze nie spacerujecie???
mirelka.... Synek Emy niestety zmarl tego samego dnia:-(

Hej kochane:)
Kachutka u nas to raczej nie kolki, bo jednak nie zawsze i uspakaja się na jakiś czas
Majuska to samo miałam wczoraj, odkąd jest mała terrorystka mój prysznic trwa dosłownie 2 minuty
Kasiente i tu jest problem bo Pola nie za bardzo chce tego smoka, dość szybko jej po raz [pierwszy podałam, bo miała silny odruch ssania, ale bida jej podać smoka, wypluwa dziesiątki razy, w końcu załapie i jej spokój , albo nie i konceruje dalej
Angun doksonale Cię rozumiem, też już wariowałam w domu, po pierwszym spacerku od razu lepiej :-)
Ssabrinaa mała praktycznie zasypia w wanience, a potem z 30 minut po kąpieli jazda, nie wiem o co chodzi...
mirelko​ bardzo deoceniam pomoc mamy - zwłaszcza jak mojego nie ma
onanana jak wygląda taka konsultacja w poradni laktacyjnej, ile to kosztuje? Bo też się zastanawiałam w zw. z tym moim lejącym się pokarmem... PS Super, że malutka tak fajnie śpi!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, wkońcu chwila czasu dla siebie.mała jest nie możliwa wczoraj i dzisija nic z rana nie chce spać, zasypia dosłownie na góra 30 minut potem cyc i znów.nie wiem czy się nie najada czy co.teraz odpukać śpi prawie 1,5 godziny.obudzila się na chwile ale zasnela. nocki u nas nawet fajnie.wczoraj pierwsza noc z nami przespala od 12-5, dzis od 1-4 chwilka na jedzenie i do 8. a jest taka fajniutka, tak fajnie sobie podsłu****e jak o niej rozmawiamy i wtedy tak fajnie się śmieje.
musze troche nadrobic co u was, bo od tygodnia to nie jestemw temacie atak mi strasznie brakowalo

dziewczyny przypomnijcie gdzie sie suwaczek zmienia bo juz zapomnialam

Aneczka co do takiego jedzenia Twojego dzieciątka to ja miałam tak samo. Pokarm mam, a mała ciągle tylko cyc i cyc. Była dziś u mnie położna i powiedziała mi żebym najdłużej małą trzymała przy cycu 30 minut bo ona zje góra 15 minut, a reszta jej "jedzenia" jest jak smoczek po prostu i przez to maleńśtwo się przyzwyczaja do cyca, że trzeba je ciągle mieć przy piersi. Ja liczę czas jak mała je, jak widzę, że je powyżej 20 minut i śpi przy tym to delikatnie zabieram pierś i ona śpi mi teraz ładnie po 2-3 godz chyba, że coś jej dolega (brudna pieluszka albo brzuszek) wtedy się obudzi wcześniej no chyba że głodna to po ok godz się obudzi żeby dojeść. Spróbuj i Ty liczyć czas jak maleństwo je i po20 góra 30min odstawiać od cyca bo będziesz leżeć przy dziecku cały dzień - jak ja...

Trzymam kciuki za dwupaki;***
Pierwszy listopadowo-grudniowy maluszek jest;) Gratulacje;)

U mnie dzisiaj nocka przespana;D;D;D mała miała tylko jedną pobudkę ok 2 nad ranem, później o 6 zjadła i spała mi do 10.Tak więc sobie nawet pospałam;) Dziś mam nadzieję, że też będzie mi ładnie spała. Co do kąpieli to moja też uwielbia kąpiel:D

Dziewczyny mam pytanie jak jedzie się do urzędu stanu cywilnego po akt urodzenia dziecka to jaki jest tego koszt? Bo ja jutro jadę i zastanawiam się ile mam na to szykować...

Cześć!!!

Wieki mnie tu nie było, ale walczymy z płaczem naszej Mii... :zawstydzona/y: Niunia ma problemy z brzuszkiem i stajemy na głowie, by jej ulżyć, ale niestety nic chyba nie pomaga... Jestem wykończona, bo mała nam płacze dość sporo, często w nocy niestety... :-( Spróbuję zmienić MM, podaję Espumisan, podawałam też koper, ale jakoś efektu wielkiego nie widziałam. Teraz zmieniam sposób podawania Espumisanu, rezygnuję z kopru, zmienię mleko i zobaczymy...

Pozdrawiam Was i przepraszam, ze się nie odnoszę do postów, ale nie mam nawet kiedy poczytać.

reklama
Do góry