reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

MIKADO I PATUSIA TRZYMAM KCIUKI ZA WAS
MYCHA G R A T U L U J Ę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja kurde od 3 dni Was czytam a czasu brak na pisanie
co do kolek kochane a macie zakupione butelki antykolkowe dr.brawna są dostępne lub tommy tipy do tego wszyscy mi polecali rewelacyjne kropelki niemieckie (dostępne wysyłkowo lub w niektórych aptekach sprowadzą) sab simpleks lub lefax mam nadzieję że dobrze napisałam, może warto to zakupić by Wasze maluchy nie cierpiały
Klaudia na szczęście kolek nie ma jeszcze karmie piersią już nabrałam wprawy z czego się cieszę !!! co do spania hm.. bywa różnie ale zazwyczaj dostaje cyca około 23-24 je i śpi do prawie 6 rano jak marudzi wcześniej smok w buźkę .. potem o 6 dostaje cyca lub moje odciągnięte mleko wtedy szybciej kładzie się spać i tak do 9 , 10 ma luz w dzień co 3 godzinki jest głodna.
pozdrawiam Was serdecznie :-) jak są jakieś dwupaki to trzymajcie się wszystkiego dobrego buziale

reklama
Kati pomimo tego, że karmisz piersią Klaudia nie ma kolek? Ja Ci kochana gratuluję i oby tak dalej, mam nadzieję, że moja też nie będzie miała kolek bo karmię ją piersią. Czasem pomarudzi ale w sumie nie widzę by ją męczyły kolki. Czasem kupki zrobić nie może ale położna mówiła, że 2 dni może kupki nie robić i to normalne.

Mary-beth jakie mleczko dajesz małej? U nas położne polecają BEBIKO. Moje siostry swoje dzieciaczki wykarmiły tym mlekiem i kolek żadne nie miało. Może spróbuj tego mleczka. A co do butelek to ja mam NUK-a i też jest dobra bo sprawdzona też kolek nie powoduje no i cena nie jest taka wygórowana

mirelka1 ,Gola ja moją małą już rozgryzłam 3 dni temu dopiero a masakra była wcześniej też nakarmiona była,przebrana a niespokojna i czasem taki przeraźliwy płacz że zdesperowani byliśmy...:-(u nas problem jest w bąkach małej w trakcie jedzenia puszcza cyca a to łapie a to płacze ogólnie ładnie nie umie jeść a powietrze się zbiera a potem ma brzuszek zagazowany i płacz...nie może prutnąć i zazwyczaj po karmieniu jak uda mi się ją położyć i zaśnie :-) to po 30min się kręci albo płacze i to właśnie te gazy ją męczą kładą ją w dzień jak mam na oku na brzuszku spać wtedy bąki niezłe lecą przepajam z 3 razy herbatką hipp na trawienie i daje niemiecki lefax ..właśnie teraz sobie śpi i słychać bąki :-D Najgorzej to rano mnie wkurza jak stęka...ale 3 dzień bez płaczu strasznego po 18 :-D

Ostatnia edycja:
witajcie kochane mam pytanie mam wszystkie objawy grypy i straszny bol piersi czy to moze byc zapalenie piersi bola mnie nawet jak młody nie ssie temperatura 38 czuje sie fatalnie jestem załamana

niunia karmie bardzo, rzadko dostaje butelkę w sumie może ze 4 razy od urodzenia, kiedy padałam na twarz i nie miałam siły na karmienie i kolek odpukać brak - ponoć częściej chłopcy je mają ale te krople niemieckie ponoć są rewelacyjne i pomagają wiec chyba warto je kupić
AGULKA kurcze obawiam się że to zapalenie piersi , ponoć ból jest okropny piersi i temperatura , zadzwoń może do położnej niech pilnie przyjdzie do Ciebie i coś zaradzi nawet jeśli zakończyła już wizyty u Ciebie powinna pomóc i coś doradzić, ja nawet zaraz bym zadzwoniła , będzie dobrze kochana :)
ja tez jestem osłabiona muszę zafundować sobie coś na wzmocnienie bo też mnie coś złapie :(

witajcie kochane mam pytanie mam wszystkie objawy grypy i straszny bol piersi czy to moze byc zapalenie piersi bola mnie nawet jak młody nie ssie temperatura 38 czuje sie fatalnie jestem załamana

Jak najbardziej, to może być zapalenie piersi. :-( Weż paracetamol a na piersi liście kapuchy. Jak nie bedzie przechodzić, to do lekarza...

z innej beczki używacie jeszcze pampersy rozm 1? moja córka ma już 3700 i zastanawiam się czy na 2 nie przejść bo opakowania są duże i boje się że nie zdąży zużyć tych mniejszych bo wyrośnie

Kati moja wazy 4600 i uzywamy jeszcze 1, 2 jakies takie przydużawe sa;-)Chociaz to tez od firmy zalezy.

agalodz ja własnie walcze drugi juz raz z zapaleniem piersi i miała dokładnie takie objawy jak Ty. Ja robie tak z polecenia pani laktacyjnej : Ciepły okład na piers przed karmieniem albo odciaganiem (ale na prawde ciepły tak zeby skóra sie zaczerwieniła, najlepiej termofor albo okład zelowy), a po lisc kapusty ( kawałek rozgniec troche zeby sok póścił i trzymaj w lodówce, a przed przyłożeniem wsadz na 5 min. do zamrazarki, Tylko nigdy nie przykładaj na brodawke!). Na złe samopoczucie i goraczke (ja miałam 39) paracetamol lub ibuprom. Mi juz prawie przeszło:-)
Ale jak po kilku dniach nie przejdzie to do lekarza, bo moze byc potrzebny antybiotyk. Powodzenia!

Ja Kasienko przechodze na 3 i takie zapasy robie ze własnie trzy paczki mi zostały 2 ale sprzedałam.Ale moj wazy ponad 5 kg to inna bajka .Dzieki kochane narazie wziełam apap i czekam do jutra i pojde do lekarza niech sprawdzi czy to nie grypa bo mnie do tego gardło boli:wściekła/y:

reklama
Do góry