reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Dzien dobry! Ale u nas masakra na dworze. Na zmiane pada deszcze ze sniegiem i jakby grad a do tego paskudne wiatrzysko.

Agrafka
fajnie sobie to wszystko wymyslilas:-D A powiedz mi co robicie z Damiankiem gdy Ty pracujesz? Powodzenia w przenoszeniu malego do swojego pokoju. U nas by sie jeszcze nie sprawdzilo, bo Zuzia mniej wiecej w polowie nocy laduje w naszym lozku:zawstydzona/y:

Tygrysku
a dalej Krzys spi tak dlugo rano? U nas juz sie skonczyly dlugie spanie, ale nie jest zle i tak spimy do ok 8.30;-)

Mala czarna zdrowka dla Patrycji. Oby szybko przeszlo i zeby szybko wylazly:tak:
Sliczna ta Twoja corunia:tak: Nie wiem dlaczego, ale mam wrazenie, ze szczuple dzieci wygladaja jakby na starsze w porownaniu z okraglejszymi bablami. Moja przez swoja okragla buzie wyglada jak kilkumiesieczny niemowlak:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Heeey:-)

Tygrysek- Pocieszę Cię, bo Pyśka od kilku dni pada przed 20.00, po czym budzi się po 21.00 i zabawa w najlepsze do 1.00 nawet:szok: I budzi się, w ogóle nie jest zaspana tylko zaraz wstaje i heja:szok: Nie wiem o co chodzi:no: Ale zawsze miałam wieczory dla siebie, a teraz...:sorry:
Dziękuję w imieniu Pysi;-)

Asiulkaa- u nas wczoraj była burza:szok: A że ja uwielbiam burze, to mi nie przeszkadzała;-) Wiadomo, że nie lubię, jak ludziom dach pozrywa itd. Ale latem, to tylko czekam na burze i oglądam z balkonu, albo przez okno... Podoba mi się jako zjawisko atmosferyczne;-)
Tobie też dziękujemy:-)
Wiesz co, ja się nie znam na noworodkach, ale pysia urodziła się z czarnymi włosami, rzęsami i brwiami;-) I pielęgniarki przychodziły zobaczyć to dziecko, co się z czarnymi brwiami urodziło... Może to normalne, nie wiem:-) Ale właśnie przez to Ona tak poważnie wygląda, szczupła jest bardzo i długa, bo 20 grudnia miała 86cm, czyli już za siatkę wyleciała:szok:

Idę do tej mojej Diablicy, bo przecież nie śpi;-)

85asia-busi dla niuni, 4 tyg to poważna sprawa
mala_czarna- trzymam kciuki, aby szybko wyszedł zabek..moj od tygodnia kupkuje po5 razy i gile do pasa, a ząb już pod cieniutka skorka..sliczna corunia
tygrysku-panuje jakies zbiorowe zabkowanie, trzymam kciuki równiez, aby wyszły po najlzejszej lini oporu
asiulka- okropna jest ta pogoda ja chce lato buu
Dziś Damiankowy debiut w sypialni, na razie lula, ciekawe jak w nocy..

mala_czarna- a co dajesz pysi jesc , tak przez cały dzien. bo mó je az 3 razy kasze w nocy o 20, 1 i 6 rano ..i bardzo ciężko mi jest go oduczyć..w dzień je to co my, ale denerwują mnie te akcje z kasza w nocy, a jak mu nie dam to dopiero zaczyna sie cyrk.. tak wypytuję każdegojuż, może wyciągne jakieś madre wnioski..

Agrafka- u nas było tak, że ja Pyśkę cycem karmiłam tylko 3 miesiące. Potem było mm. I jak miała trochę ponad 4 miesiące, to dałam Jej pierwszy raz kaszkę mleczno-ryżową, ale łyżeczką... I tak od tamtego dnia, moja dama mleka już nie tknęła:no: Ile ja się nadenerwowałam, mleko zmieniłam, glukozą dosładzałam, nawet Ją przegłodzić chciałam, do lekarzy chodziłam... I stanęło na tym, że kaszka m-r to posiłek mleczny i może Jej zastępować mm.
Teraz nasze menu wygląda tak:
Śniadanie- kaszka m-r ze 150 lub 180 ml wody.
II śniadanie- kanapka, parówka, jajecznica, danio, kisiel, budyń, płatki z mlekiem...
Obiad- je z nami, zazwyczaj tylko jedno danie;-)
Podwieczorek- owoc, danio, kisiel, budyń...
Kolacja- tak jak śniadanie...

W międzyczasie podjada od nas jak coś jemy, je biszkopty, chrupki kukurydziane, czasem Lubisia, albo jakiś inny smakołyk;-)
Pyśka w nocy wypija 300ml karotki i nic innego nie tknie:szok: Nie ma mowy o herbatce, wodzie, nic nie wypije innego, tylko zrobi meeeega awanturę... Karotka jest gęsta, więc pewnie też po części zapełnia Jej żołądek... I tak sobie teraz myślę, że Ona nie je w nocy odkąd tą karotkę żłopie;-)

a moje dziecko spi do 5 rano po czym krzyk diabelski o cyca pocucha i lulu do 9 ale wiadomo zdarzają nam się też noce jak twoje mała czarna obudzi sie i koniec spania kiedyś tak do 4 rano walczyłam....pocieszne te nasze dzieci człowiek tak się namorduje żeby jak tylko nauczą sie mówić zaczeły pyskować....:laugh2:

dziewczyny, mały spał całą noc, raz sie na picie obudził, jadł o 20 i dopiero prZed 6 ale jestem szczęśliwa :-)
mała_czarna- a jak pije karotkę? z butelki czy niekapka? ja karmiłam cycem 4 mies.
diablica- potem powiedza nam "spadaj matka" nwoja niunka jeszcze na cycusiu, ale fajnie, ja strasznie chciałam karmic jak najdłuzej, ale nie było mi dane, a tak to uwielbialam :)

O tak, właśnie, ja już widzę co to będzie, jak zaczną mówić, chodzić do szkoły... Osiwiejemy wszystkie:-D

Agrafka- w nocy daję z butelki, a w dzień różnie, ale przeważnie z niekapka;-)

Wieczorem napiszę więcej, bo obiad kończę gotować:-)

reklama
Czesc dziewczyny.Widze ze u was tez zabkowanie...Adas tez ostatnie noce budzi sie po 2,3 razy i dopoki nie dam mu mleka to jeczy,bo placz to nie jest.Chcialabym go tez juz oduczyc tego nocnego picia ale ciezko mi to idzie,bo dla swietego spokoju robie mu to mleko w nocy,a w dodatku gorne trojki mu sie przebijaja wiec dodatkowo jest marudny w nocy,podobno w nocy i wieczorem to sie najbardziej odczuwa te przebijanie zabkow.
Adas od swiat zaczol biegac po calym domu,nie ten chlopak z niego,wczesniej chodzil ale po pare kroczkow a teraz to juz wszedzie go pelno,a urwis sie z niego zrobil ze hey,ostatnio do muszli wrzucil swoja bluze dobrze ze jeszcze wody nie umie spuscic:-DWczoraj obcielam mu wloski i teraz tak powaznie wyglada,juz nie jest dzidziusiem tylko taki maly chlopczyk sie z niego zrobil,ale te dzieciaczki nam rosna...
Witam nowa mamusie,sliczna masz coreczke
Pozdrawiam Was wszystkie i buziaki dla waszych dzieciaczkow

Do góry