reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

najwięcej urodziło się w marcu - maju, bo hehe dzidziusie pod serduszkami powstały w wakacje :-D

Dzień dobry mamusiom!!!!

Mój brzdąc obudził mnie głodem o 6 - nakarmiałam i teraz znowu się mocno dopomina, aczkolwiek od trzech dni o poranku mam twardy brzuch i leki mało działają, więc we wtorek pójdę chyba na wcześniejszą wizytę, bo w 15 tygodniu miałam codziennie nie dosc, że skurcze typowe macicy to jeszcze okresowe.

reklama
malamrowka1100 - idź jak najszybcie do gina a będziesz spokojna bo jeżeli brzuch twardnieje to trzeba to sprawdzić.

Co do miejsc w szpitalach to ja o tym nie myslę, choć powiem wam, że 4 lata temu jak lekarz wypisał mi skierowaie do szpitala na wywołanie porodu to nie było miejsc i wcześniej wypuscili dziewczynę z dzidzią do domu. Sale były przepełnione bo były po 4 łóżka w pokoju także w szpitalu potem jest męczarnia bo jak nie twoje dziecko płacze to inne i nie idzie spać. Ja byłam w szpitalu 9 dni w tym 4 dni bez dziecka bo wywoływali mi poród a inne miały dzieci to nie mogłam marzyc o wyspaniu się. A był to miesiąc październik więc nie powiedziałabym że jak bedziemy rodzić to będzie luźniej w szpitalach...

Czesc dziewczyny :*
Tak czytam co piszecie o szpitalach, która gdzie , która w jakim ,albo która nie w jakim :) A ja nie mam pojęcia. W tarnowie mamy 2 szpitale a ja nie znam zadnej dziewczyny która by rodziła w któryms z tych szpitali :-( Nie mam zadnego rozpoznania, porownania , nic .

Kasiazar- ja również nie mam żadnych informacji o naszej porodówce, a w naszej miejscowości to nawet nie mam wyboru, bo jest tylko jedna, ale powoli zaczynam podpytywać znajomych i mam nadzieje że będę przygotowana do tego wyjątkowego dnia.

Przed weekend miałam takie malutkie przygotowanie przed macierzyństwem, bo była znajoma z 6miesięczną córeczką, i tak jakoś mi się lepiej zrobiłoJ niepokój troche minąłJ jednak rozmowa z świeżo upieczoną mamusią pomagaJ

U mnie pogoda rewelacyjna, temperatura spadła do 21 stopni i jest czym oddychaćJ lepiej się człowiek czujeJ

Witajcie laseczki!!!!
U mnie dzis sie ochlodzilo i czlowiek normalnie moze zyc, chociaz ja az tak nie narzekam na te upaly.
Co do szpitali to ja musialam sobie wybrac i sie zarejestrowac do konkretnego juz w 14tc.

Joas fajnie ze sie odezwalas, zycze polepszenia nastroju!!!

Witam listopadówki!
Jeszcze troszkę minie za nim do was wrócę na codzien.Ale mam takie pytanko czy któraś z was ma lub miała takie wodniste upławy?To raczej nie jest popuszczanie moczu, bo zapach inny i nawet nie czuje kiedy leci.Widze tylko mokra plamę, używam wkładek wiec widze ze jest bezbarwne a kilka razy byly bardzo obfite.Bardzo sie denerwuje, bo z tych nerwów juz myśle ze to wody plodowe!!!!!!

Ale mam takie pytanko czy któraś z was ma lub miała takie wodniste upławy?To raczej nie jest popuszczanie moczu, bo zapach inny i nawet nie czuje kiedy leci.Widze tylko mokra plamę, używam wkładek wiec widze ze jest bezbarwne a kilka razy byly bardzo obfite.Bardzo sie denerwuje, bo z tych nerwów juz myśle ze to wody plodowe!!!!!!

A bierzesz może luteinę albo duphaston? Po nich jest koszmarnie mokro. A bez nich chyba też sporo dziewczyn ma taki problem. Dla spokoju i pewności, mozesz w aptece kupić takie paski testowe, które pokażą Ci czy to wody czy nie. Ale myślę, że nie, że to po prostu śluz. Ja mam tak samo. Czasami już nie wiem czy się posikałam czy spociłam czy jeszcze coś innego.

lori81 - ja również mam takie wodniste upławy, muszę zmieniać wkładkę min 4 razy dziennie, ale to od kiedy biorę luteinę i jest tak gorąco to ta wydzielina jest właśnie taka wodnista. Czytałam coś na ten temat że to niby normalne i mam nadzieje że tak jest

Ja nie biore nic a uplawy tez mam, moze nie bardzo wodniste - raczej gestsze i lekko bialawe ale sa prawie caly czas. A od czestego (bardzo) chodzenia siusiu to tez musze zmieniac wkladki czesciej :/

Moja dzidziulka dzisiaj rano sie duzo ruszala :) delikatnie ale czulam ja dosyc czesto, tylko nadal prawie niewyczuwalne sa ruchy przez skore (niektore mocniejsze kopniaczki, ktore sie zadko zdarzaja), a wczoraj pierwszy raz poczulam nie tylko "pukanie" ale tez jakby "przeplyw" ;) baardzo mile

reklama
Elzu bardzo się cieszę że czujesz coraz wyraźniej... ja cały czas czekam wcześniej wydawało mi się. że coś czuję ale teraz myślę,że to jednak nie to... .
Gin powiedziała mi, że powinnam poczuć miedzy 18-20 tyg takze czekam.... :)

Do góry