reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

Goosiek- ja wolałam się nie mierzyć przed ciążą żeby się potem nie przestraszyć;) ale też czuje że" rosnę" , ale w końcu mąż zadowolony z moich trochę większych piersi:) a mój brzuszek to dotykam i głaskam cały czas i nie mogę się nim nacieszyć jak szybko rośnie mój maluszek:)

Ania_ch0- wczoraj jak już leżałam w łóżku to mam wrażenie, że też poczułam jakieś ruchy, ale jak dotknęłam brzuszek to przestało, i potem dalej tak wyczekiwałam na kolejne, ale niestety się już nie pojawiło. Mam nadzieje że to było moje maleństwo. Wcześniej sporadycznie też czułam takie bulgotanie w brzuszku, ale wczoraj to było coś innego.
Lato przyszło więc myślę że twój kotuś poznał jakąś wakacyjną miłość i życzę ci żeby wrócił jak najszybciej:) koty często chodzą na wyprawy dłuższe, u mnie też tak było.

reklama
Modlisia wiem, że pierwsza i jestem pewna, że zakocham się w moim synku:) A widzę, że Ty jesteś w 18 tygodniu, a napisz kiedy wybierasz się na USG, to na pewno już Ci powie, co tam siedzi:) AAAA nie, widzę teraz, że masz różowego suwaczka, czyli co, dziewczynka?:)
Napiszcie dziewczynki jak z tym Waszym planowaniem płci, bo mnie to strasznie interesuje, a Was już tutaj tyle jest, że z pewnością jakąś teorię będzie można opracować:)

My bedziemy miec corcie, ale nic nie bylo planowane wiec nie mam pojecia jak zaplanowac plec, podobna sa jakies sposoby.

a powiedzcie mi gdzie szukać tych staników, w jakich sklepach, bo też szukam dla siebie ala jakiegoś takiego wygodnego.
Czy M&S to jest sklep? bo w ogóle go nie kojarze

M&S to skrot od marks & Spencer, jak przed ciaza czesto sie zaopatrywalam poprostu w H&M ale tam zeby znalesc D to juz cud a wieksze to niemozliwe wiec zaczelam szukac gdzie indziej. Bylam tez w mothercare i byly staniki do karmienia ale to pozniej.

Myszka, to nie tak, że się pragnie urodzić dziecko w jakąś szczególną datę...Mając cc można mniej więcej wybrać, a gdybym miała wybierać np pomiędzy smutnym 1listopada a 20 października to wolałabym tą drugą datę i tylko o to tu chodzi.
No ja nie odbieram 1 liatopada jako smutnej daty... przecież to dzień wszystkich naszych bliższych którzy odeszli.

kahulaa witaj!
Wklej sobie suwaczek w odpowiednie miejce żeby się nie cytował (mój profil->panel kontrolny->edytuj sygnatur->wklej->zapisz i gotowe)

Co do daty urodzin, to mi jest absolutnie obojętne kiedy wypadnie. Dla mnie istotne jest aby dziecko było zdrowe i samo bez wspomagania przyszło na ten świat, a nie, żeby nie daj Boże nie urodziło się 1.11, 11.11 czy też nie trafiło w czyjąś rocznicę. Nie wiem, ale chyba zbyt długo się starałam o dziecko, żeby się martwić porą roku czy datą przyjścia na świat.

Popieram!!! To najważniejsze...

Podjechaliśmy z W. ok 22 pod aptekę jak wracaliśmy ze spaceru...nie chciało mi się pasków od butów na pięty zakłądać...zrobiłam 5 kroków i nogi mi zablokowało...poleciałam jak kłoda...na szczęście w tym nieszczęściu na kolana i ręce.
Teraz mam siniaki i strupki jak mały chłopiec na nogach...
Tak się wystraszyłam że się poryczałam...biedny W. też ma ze mną przeboje w tej ciąży i prawie całą noc nie spał bo patrzył czy ze mną wszystko po upadku ok.
Niby poza kolanami nic mnie nie boli ale zastanawiam się czy nie jechać na usg.
Jakby tego było mało to o 5 obudził mnie straszny skurcz łydki...myślałam że zwariuje. I oczywiście z krzykiem od razu do W...on na równe nogi bo nie wiedział co się dzieje. Rozmasował, ale dalej czuję ze coś jest w tej łydce nie tak.
Czy takie skurcze w ciąży to normalne ?

Poza tym od rana upalnie... a dzisiaj jeszcze jedziemy do znajomych na grilla i zostaniemy pewnie do jutra.
Czy możecie coś na komary dla mnie polecić ? Bo jest ich mnóstwo.
Miłego dnia Wam życzę!

Anbar bylam w M&S i nabylam nowystanik...75DD :shocked2: jestem w szoku ze az tak mi urosly.

Jak ja Cię dobrze rozumiem :-( Przed ciążą nosiłam miseczki C, a teraz mam już G. I podobno jeszcze mają urosnąć. Pod biustem mam 80, a w tym rozmiarze największe widziałam H, więc jak mi cycuchy jeszcze wyskoczą, zamówię chyba biustonosz u hafciarki ;-)

A w ogóle teraz mam staniki z Alles'a i jestem bardzo zadowolona. Cenowo nienajgorzej, ale świetnie trzymają biust i są całkiem ładne.

A co do tycia, to jestem w szoku, tak jak i mój chłopak. Normalnie miałam skłonności do tycia i dobre 10 kg nadwagi przed ciążą, a teraz jem to co wcześniej i w ogóle nie tyję. Na początku ciąży schudłam, do wagi sprzed ciąży wciąż mi brakuje ok. 2 kg, w biodrach i pod biustem cm ani drgną, za to mam naprawdę imponujący brzuszek w kształcie piłeczki. Oboje byliśmy pewni, że się roztyję w tej ciąży.

Ostatnia edycja:
Witam Wszystkie Panie :)

Podobnie jak Wy zostanę listopadową mamusią :] Od jakiegoś czasu śledzę Wasz wątek i jeśli się zgodzicie również chciałabym się do niego dołączyć. Mam 25 lat, jestem z Zielonej Góry a termin porodu mam na 21.11 :) Pozdrawiam cieplutko :)

Anbar ja mialam przed ciaza miedzy B a C dlatego tez jestem na maxa zaskoczona. Mam tylko nadzieje ze nie bede miala potem zwisow az do pasa. I ciesz sie ze nie tyjesz, jezeli mialas nadwage przed ciaza to nawet wskazane jest zeby przytyc mniej wiec jak widac u ciebie wszystko prawidlowo.

Mysza na szczescie masz tylko lapki i nogi poobijane i dobrze ze sie nic wiecej nie stalo. Ja raz tak runelam tez na kolana jakis rok temu i mialam siniaki na nogach w kolorze teczy przez miasiac. Bolalo strasznie ale nic sie nie zlamalo.

modlisia, wiec jak sie brzuszek zrobi twardawy nakoniec dnia pracy ale nie boli to sie nie bac?

Co do stanikow to jak kupilam ostatnio jeden w H&M (taki tylko z drutem pod spodem, caly miekki) to sie skorczyl w praniu.. :/

Mysza84 biedaku, wspolczuje tego wypadku, mam nadzieje, ze szybko sie zadrapania zagoja.. ja do tej pory mialam jeden skorcz lydki jakies 2-3tyg temu, zbudzilam sie w nocy z strasznym bolem.. nie dalam nawet rady rozmasowac bo nie moglam sie ruszac, a zanim D sie zorientowal o co chodzi to juz mi przeszlo.. teraz sie boje rozciagnac w nocy :/

reklama
Joanka - witaj :-) serdeczne gratulacje

Anbar - a próbowałaś biustonoszy Freya? moja siosta i mama mają b. duże biusty i są nimi zachwycone (siostra 75FF a mama jeszcze więcej), rozmiarówka dochodzi chyba do HH jak nie do K (czego nikomu nie życzę :-) )

A co do wagi to ja też byłam przekonana, że przytyję w ciąży i będę wielka tak zresztą mnie oceniły koleżanki, które mają dzieci (nie wiem na jakiej podstawie), ale na razie mam dokładnie taką samą wagę jak w pierwszych dniach ciąży ... wydaje mi się, że mam szansę za dużo nie przytyć bo mam 6kg zgromadzone przez ostatnie 3 lata jak mi się zmieniła przemiana materii po tabletkach, a moja mama przytyła w ciąży ze mną tylko 6 kg :-)

Myszka - już Ci pisałam na grupie, żebyś się absolutnie nie martwiła kochana, na pewno nic się nie stało tylko sobie trochę pocierpisz biedactwo ... poleż sobie przewietrz kolanka i będzie dobrze, a jak masz się bardzo stresować i uważasz, że USG Cię uspokoi to pójdź

Ostatnia edycja:
Do góry