reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

reklama
Czesc dziewczynki:) oczywiscie galerie jutro i 3 maja nieczynne ;) i TO CALE SZCZESCIE bo w zwiazku z tym mam wolne :) Mialam dzisiaj niezla afere z moja KIEROWNICZKA , ktora nie widzi nic poza czubkiem wlasnego nosa i tak jej nagadalam ! haha ze smiac mi sie chce ze ta ciaza mi sluzy :)
Jeszcze wyjechala do mnie z tekstem : "jak ci sie nie podoba to na zwolnienie idz" a ja do niej " o tym kiedy pojde na zwolnienie zadecyduje JA a nie TY" , a ona "JA tu jestem Kierowniczka i JA decyduje tutaj o wszystkim, i od srody nie bedzie grafikow tylko bede was wyznaczac kto ma sprzatac , bo JA tu rzadze ! " haha ( dodam ze poszlo o to ze czegos nie zrobilam bo mialam lenia. ) wiec ja do niej mowie " TY to mozesz porozkazywac swoim rybkom w akwarium w domu a nie mi ! i prosze bardzo zmieniaj sobie co chcesz, tylko sama zacznij cos robic a dopiero pozniej wskazuj palcami " i dodalam " I wez pod uwage to , ze jestem w ciazy i nie bede robic tego co tobie sie ubzdura , tylko to, na co w danym momencie mam sile i bujaj wrotki"

HAHAHA no tak mi to dzis poprawilo nastroj ze hej haha :)
ubawilam sie po pachy
I to mi się podoba:) Brawo!!! Gratuluję :)

anbar a jesli moge zapytac jaka mialas wage przed ciaza i przy jakim wzroscie?
(...)
Jesli w miare normalnie sie odzywiasz to dzidzius i tak wezmie sobie z Twojego organizmu to co potrzebuje, a Ty bedziesz miala mniej do zrzucania po ciazy

(...) A kalkulatorami wagi w ogole sie nie sugeruj:no:

Mam 171cm i wazylam 78 kg. Teraz spadlam na 73. W sumie to dalej nadwaga, ale martwie sie, ze skoro nie przybieram na wadze to moze cos z moim zdrowiem jest nie tak.
Teraz juz jem trzy razy dziennie, ale do 10 tygodnia przezywalam dzien na dwoch marchewkach. Nie glodzilam sie, po prostu mialam uczucie stalego nasycenia i nic nie moglam wepchnac. Wtedy najwiecej schudlam. Od tamtej pory wage mam stala, chociaz jak pisalam w tym tygodniu spadlo z 73,5 na 73,1.
Kalkulatorami nie kieruje sie w sensie, ze powinnam miec teraz 82 kg, ale ze w ogole powinnam miec cos na plusie, a nie ciagle tylko w dol ;-)
Zastanawiam sie czy to nie wyszlo tak, ze schudlam wiecej niz te 5 kg, ale w miedzy czasie cos tam przybralam.

W kazdym razie, dzieki. Pocieszylas mnie troche.

Anbar - najlepiej będzie jak skonsultujesz się przy okazji z lekarzem, ale często jest tak, że jak się ma zapasy przed ciążą to dziecko sobie z nich skorzysta tylko musisz pamiętać, że nawet jak jesz malutko to musi być baaaardzo zdrowo, bo minerały dziecko też Ci zabierze ...
ja od początku ciąży też jeszcze nic nie przytyłam, a jem nawet więcej niż normalnie - chyba przemiana materii mi przyspieszyła ...

a tak w ogóle to witam Was wszystkie weekendowo :-)
ja już się źle czuję na zmianę pogody ale będę dzielna - dzisiaj sprzątanie a jutro zakupy dla mnie (dla maleństwa poczekają, na razie tworzę rezerwę na te wydarki coby się jednorazowo nie spłukać :-) )

Witam was!!!
Przez ostatnie dni czulam sie fatalnie mdlosci itp wiec nie zagladalam do was, a teraz musze narobic co naskorbalyscie :)
Niestety mamy 30 dni na przeprowadzke bo wlasciciel wynajmowanego mieszkania nie chce nam przedluzyc umowy wiec szukamy teraz 3pokojowego i w sumie bedzie fajnie bo bedziemy mogli urzadzic pokoik dla dziecka :) Ciesze sie bardzo tylko przeraza mnie cala ta przeprowadzka...ah damy rade :)
Milego weekendu a ja ide czytac :)

Anbar nic sie nie przejmuj
Ja mam 170 cm i waze 54 kg - z czego dwa pojawily sie w przeciagu ostatiego miesiaca. Wczesniej spadlam z 54 do 52 bez powodu, choc przemiana materii spadla mi i to znacznie.
Lekarz mowil ze poki maly nie rosnie sam w sobie i jego waga nie musi oddzialywac na moja to sie nie ma co przejmowac.
Uszka do gory bo jest ok :)

reklama
Witam was!!!
Przez ostatnie dni czulam sie fatalnie mdlosci itp wiec nie zagladalam do was, a teraz musze narobic co naskorbalyscie :)
Niestety mamy 30 dni na przeprowadzke bo wlasciciel wynajmowanego mieszkania nie chce nam przedluzyc umowy wiec szukamy teraz 3pokojowego i w sumie bedzie fajnie bo bedziemy mogli urzadzic pokoik dla dziecka :) Ciesze sie bardzo tylko przeraza mnie cala ta przeprowadzka...ah damy rade :)
Milego weekendu a ja ide czytac :)
Nie przejmuj sie kochana mnie tez czeka przeprowadzka juz niedlugo :)

Wlasciwie to ja tylko na chwile, zyczyc jeszcze raz milego weekendu. U mnie pogoda beznadziejna pada deszcz;/
No i spadam jakde wlasnie do nowego mieszkanka zawiesc mojemu P obiadek, bo tak robi jakies popraweczki jeszcze :) No to buziaki :*

Do góry