reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

Hi hi hi...tak właśnie popatrzyłam na swój wizerunek na forum i zauważyłam że u mnie strasznie różowo :-D suwaczki i avatar -> wszystko w różu :-D

Jakie plany macie dziewuszki na majowy weekend ?
WIecie może czy jutro galerie otwarte ?

reklama
Jutro jest dzień z czerwona kartką - działają tylko sklepiki osiedlowe i to niektóre ...

ja się wybieram w niedzielę

Ostatnia edycja:
No właśnie też tak myślałam, ale moja koleżanka która pracuje na Poczcie powiedziała ze idzie jutro do pracy.
Zaraz wejdę na stronę jakiejś galerii i się upewnie.

...już sprawdziłam. Galerie nie czynne.

Kobietki ja już się żegnam!
Nie wiem jak to będzie z moją obecnością przez weekend bo możliwe że się zapakujemy jutro w autko i gdzie pojedziemy...a jak nie to znajomi się zapowiedzieli z odwiedzinami.

Więc życzę Wam udanego weekendu...odpoczynku i ... czego tylko chcecie ;-)

Pozdrawiam Was wszystkie!

A ja miałam takie piękne plany na długi weekend a tu mój małż się rozchorował...grypa jak nic buuu :-( miała być Szklarska Poręba i wypoczynek na wsi u siostry a tu lipa. No cóż zajmę sie też kwiatkami na balkonie. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu

Hej dziewuszki ale naskrobalyscie :) Uff przeczytalam. Ja tez zostane przy pampersach, wygodne praktyczne szybko sie zmienia i wogole. A przy dziecku czasu malo :)

dzień doberek :)))
U mnie pogoda tak piękna ze wpadłam tylko na chwilke :) Od rana cycuszki i dziubek opalam... A wlaśnie jak to dokońca jest z tym opalaniem...? Brzuszek dokładnie zakrywam ale czy jako takie nagrzewanie nie jest groźne...? Czuję się dobrze, nie boli mnie podbrzusze ani nic z tych rzeczy...

Faktycznie ta Yasmeen nie daje znaku życia... :/ Naprawdę zaczyna to być niepokojące...

Ja na pewno będę używała klasycznych pampersów :) A tetrowa pieluszka to jedynie do spania tak do przytulenia się :)
Tak tak u mnie pogoda piekna, wreszcie :) Do 15 siedzialam w szkole ale potem od razu po siostre do przedszkola i siedzialysmy w parku :) Wlasnie wrocilam:) Trzeba korzystac ze sloneczka dopoki jest :)
A co do Yasmeen to nie mam pojecia co sie dzieje, tez sie martwie:(

Kurcze ... wiadomo, że bardzo duży wydatek taka cała wyprawka, ale mnie jeszcze czasami potrafią najść takie czarne myśli ...
tzn jestem przekonana, że u mnie i nas wszystkich będzie wszystko w najlepszym porządku, ale jednak jakaś obawa się pojawia i chyba na razie zacznę od jakiegoś małego drobiazgu dla Maleństwa żeby w mieszkaniu było bardziej "dzieciato" a tak to jeszcze poczekam ...
Kochana nie miej czarnych mysli, przeciesz nic dzieckowi sie nie stanie przez to ze kupilas spioszki czy cos w tym stylu :) Ja jak tylko sie przeprowadze ( jakies 2 tyg) to tez bede juz kompletowac rzeczy bo potem kurcze na jeden raz to ciezko wszytsko kupic:)

ja spadam w sumie tylko na chwile weszlam, tez nie wiem jak tam moje siedzenie w weekend bedzie, wiec zycze udanego cieplego weekendu :)

Ja weekend spędzam w rozjazdach. Jutro odbieramy naszego skarba od dziadków a w niedziele idziemy na chcrzciny. Miałam być chrzestną i się zgodziłam ale po tych wszystkich opiniach w internecie i znajomych zdecydowałam się nie być matką chrzestną nie chcę tego sprawdzać na sobie i nie chciałam kusić losu. Była to trudna decyzja ale myślę, ze słuszna....a W poniedziałek odpoczywamy w domku. Pogodę zapowiadają też nie za bardzo a dzisiaj tak ładnie było. Ja jeszcze nie planuję robić zakupów dla dzidziusia chociaż parę rzeczy już mam takich jak łóżeczko po pierwszym synku (jest w piwnicy) wanienka i nocnik u rodziców, leżaczek-bujaczek schowany w pawlaczu. Gondolę głęboką Quinny (spacerówkę będę sobie musiała kupić) i nosidełko maxi cosi będę miała od brata tak samo jak ciuszki bo między naszymi dziećmi będzie tylko 8 m-cy różnicy :) Ale wydaje mi się, że przy drugim dziecku jest troszkę inaczej bo pamiętam jak przy pierwszym to wszystko byłam w stanie kupić a teraz wiem co jest bardziej potrzebne a co nie. Jeżeli chodzi o pieluchy to tetrowe kupię zeby mieć do odbijania dziecka a pampersy bede używała bo sa superowe.

Przywitam się i lecę nadrabiać :)

dzisiaj miałam super dzień

po pierwsze miałam wolne
po drugie poczułam wiercenie się mojego okruszka, wielokrotnie i jestem pewna że to to, choćby cały świat mi mówił że to niemożliwe :))) Miałam podobnie w drugiej ciąży, też tak szybko

i po trzecie pani w aptece wypatrzyła u mnie ciąże, kupowałam tabcin dla męża i powiedziała mi że nie powinnam tego brac w ciąży - czyli już widac :))

lece nadrabiać

chociaż nie wiem czy cos mi z tego wyjdzie bo wlasnie pod opieką mam 4!!! dzieci (piąte w brzuchu)

reklama
Witajcie Dziewczynki!
Wiem, obiecalam sie czesciej udzielac i przez to, ze tak rzadko bywam na forum nie jestescie mnie w stanie poznac:-( Ale ostatnio z moim brzdacem nie jestem w stanie nic zrobic, taki sie zrobil niedobry, nie wiem czy to taki okres, jesli tak to mam nadzieje, ze przejsciowy, bo zwariuje niedlugo, a z dwojka to juz chyba w ogole psychiatryk mnie czeka;-) Prawie caly dzien na dworze siedzimy, bo tylko tam jest grzeczny, a jak do domu go prowadze to krzyk i histeria niemilosierna:baffled: A w domku tez czasem trzeba cos zrobic. Takze niestety czasu na forum brak:eek:

Co do rozmiaru ubranek mnie tez wszyscy w ciazy przestrzegali przed kupowaniem rozm 56. Ja jednak troszke tych ubranek kupilam, bo nie wierzylam ze z moim miniaturowym brzuchem urodze duze dziecko. Filip urodzil sie majac 53cm i ubranka nam na troszke posluzyly, niektore byly namwet za duze, z tym, ze on byl troszke wczesniakowaty i gdyby urodzil sie w terminie pewnie za dlugo by ich nie ponosil. Wszystko zalezy jakies dzieciaczki sie urodza. To fakt, ze teraz rodzi sie duzo duzych dzieci. Chociaz kuzynka mojego meza urodzila chlopca o wzroscie 50cm i w 56 on doslownie plywal, a ze wiekszosc miala na 62 maz jezdzil po sklepach i kupowal, bo wszstkie ubranka byly z duze.

Jesli chodzi o pieluszki to ja rowniez jestem zwolenniczka pampersow, a tetrowe to tak jak Paulinka napisala tylko do przytulenia;-)

anbar a jesli moge zapytac jaka mialas wage przed ciaza i przy jakim wzroscie? Ja bym sie nie martwila na Twoim miejscu tym spadekim wagi jesli nie jestes skrajnym chudzielcem;-) Bywa, ze kobieta przez cala ciaze nie przytyje ani grama, a nawet waga minimalnie jej spadnie. Jesli w miare normalnie sie odzywiasz to dzidzius i tak wezmie sobie z Twojego organizmu to co potrzebuje, a Ty bedziesz miala mniej do zrzucania po ciazy:tak:Poza tym jeszcze tyle miesiscy przed Toba, wszystko moze sie zdarzyc. A kalkulatorami wagi w ogole sie nie sugeruj:no:

Do góry