reklama
Mysza84
Fanka BB :)
Kobietki ja już się żegnam!
Nie wiem jak to będzie z moją obecnością przez weekend bo możliwe że się zapakujemy jutro w autko i gdzie pojedziemy...a jak nie to znajomi się zapowiedzieli z odwiedzinami.
Więc życzę Wam udanego weekendu...odpoczynku i ... czego tylko chcecie ;-)
Pozdrawiam Was wszystkie!
Nie wiem jak to będzie z moją obecnością przez weekend bo możliwe że się zapakujemy jutro w autko i gdzie pojedziemy...a jak nie to znajomi się zapowiedzieli z odwiedzinami.
Więc życzę Wam udanego weekendu...odpoczynku i ... czego tylko chcecie ;-)
Pozdrawiam Was wszystkie!
A ja miałam takie piękne plany na długi weekend a tu mój małż się rozchorował...grypa jak nic buuu :-( miała być Szklarska Poręba i wypoczynek na wsi u siostry a tu lipa. No cóż zajmę sie też kwiatkami na balkonie. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Hej dziewuszki ale naskrobalyscie Uff przeczytalam. Ja tez zostane przy pampersach, wygodne praktyczne szybko sie zmienia i wogole. A przy dziecku czasu malo
A co do Yasmeen to nie mam pojecia co sie dzieje, tez sie martwie
ja spadam w sumie tylko na chwile weszlam, tez nie wiem jak tam moje siedzenie w weekend bedzie, wiec zycze udanego cieplego weekendu
Tak tak u mnie pogoda piekna, wreszcie Do 15 siedzialam w szkole ale potem od razu po siostre do przedszkola i siedzialysmy w parku Wlasnie wrocilam Trzeba korzystac ze sloneczka dopoki jestdzień doberek ))
U mnie pogoda tak piękna ze wpadłam tylko na chwilke Od rana cycuszki i dziubek opalam... A wlaśnie jak to dokońca jest z tym opalaniem...? Brzuszek dokładnie zakrywam ale czy jako takie nagrzewanie nie jest groźne...? Czuję się dobrze, nie boli mnie podbrzusze ani nic z tych rzeczy...
Faktycznie ta Yasmeen nie daje znaku życia... :/ Naprawdę zaczyna to być niepokojące...
Ja na pewno będę używała klasycznych pampersów A tetrowa pieluszka to jedynie do spania tak do przytulenia się
A co do Yasmeen to nie mam pojecia co sie dzieje, tez sie martwie
Kochana nie miej czarnych mysli, przeciesz nic dzieckowi sie nie stanie przez to ze kupilas spioszki czy cos w tym stylu Ja jak tylko sie przeprowadze ( jakies 2 tyg) to tez bede juz kompletowac rzeczy bo potem kurcze na jeden raz to ciezko wszytsko kupicKurcze ... wiadomo, że bardzo duży wydatek taka cała wyprawka, ale mnie jeszcze czasami potrafią najść takie czarne myśli ...
tzn jestem przekonana, że u mnie i nas wszystkich będzie wszystko w najlepszym porządku, ale jednak jakaś obawa się pojawia i chyba na razie zacznę od jakiegoś małego drobiazgu dla Maleństwa żeby w mieszkaniu było bardziej "dzieciato" a tak to jeszcze poczekam ...
ja spadam w sumie tylko na chwile weszlam, tez nie wiem jak tam moje siedzenie w weekend bedzie, wiec zycze udanego cieplego weekendu
baska
<mamusia Kamilka i Julci>
Ja weekend spędzam w rozjazdach. Jutro odbieramy naszego skarba od dziadków a w niedziele idziemy na chcrzciny. Miałam być chrzestną i się zgodziłam ale po tych wszystkich opiniach w internecie i znajomych zdecydowałam się nie być matką chrzestną nie chcę tego sprawdzać na sobie i nie chciałam kusić losu. Była to trudna decyzja ale myślę, ze słuszna....a W poniedziałek odpoczywamy w domku. Pogodę zapowiadają też nie za bardzo a dzisiaj tak ładnie było. Ja jeszcze nie planuję robić zakupów dla dzidziusia chociaż parę rzeczy już mam takich jak łóżeczko po pierwszym synku (jest w piwnicy) wanienka i nocnik u rodziców, leżaczek-bujaczek schowany w pawlaczu. Gondolę głęboką Quinny (spacerówkę będę sobie musiała kupić) i nosidełko maxi cosi będę miała od brata tak samo jak ciuszki bo między naszymi dziećmi będzie tylko 8 m-cy różnicy Ale wydaje mi się, że przy drugim dziecku jest troszkę inaczej bo pamiętam jak przy pierwszym to wszystko byłam w stanie kupić a teraz wiem co jest bardziej potrzebne a co nie. Jeżeli chodzi o pieluchy to tetrowe kupię zeby mieć do odbijania dziecka a pampersy bede używała bo sa superowe.
Przywitam się i lecę nadrabiać
dzisiaj miałam super dzień
po pierwsze miałam wolne
po drugie poczułam wiercenie się mojego okruszka, wielokrotnie i jestem pewna że to to, choćby cały świat mi mówił że to niemożliwe )) Miałam podobnie w drugiej ciąży, też tak szybko
i po trzecie pani w aptece wypatrzyła u mnie ciąże, kupowałam tabcin dla męża i powiedziała mi że nie powinnam tego brac w ciąży - czyli już widac )
lece nadrabiać
chociaż nie wiem czy cos mi z tego wyjdzie bo wlasnie pod opieką mam 4!!! dzieci (piąte w brzuchu)
dzisiaj miałam super dzień
po pierwsze miałam wolne
po drugie poczułam wiercenie się mojego okruszka, wielokrotnie i jestem pewna że to to, choćby cały świat mi mówił że to niemożliwe )) Miałam podobnie w drugiej ciąży, też tak szybko
i po trzecie pani w aptece wypatrzyła u mnie ciąże, kupowałam tabcin dla męża i powiedziała mi że nie powinnam tego brac w ciąży - czyli już widac )
lece nadrabiać
chociaż nie wiem czy cos mi z tego wyjdzie bo wlasnie pod opieką mam 4!!! dzieci (piąte w brzuchu)
reklama
asiulkaa
Fanka BB :)
Witajcie Dziewczynki!
Wiem, obiecalam sie czesciej udzielac i przez to, ze tak rzadko bywam na forum nie jestescie mnie w stanie poznac:-( Ale ostatnio z moim brzdacem nie jestem w stanie nic zrobic, taki sie zrobil niedobry, nie wiem czy to taki okres, jesli tak to mam nadzieje, ze przejsciowy, bo zwariuje niedlugo, a z dwojka to juz chyba w ogole psychiatryk mnie czeka;-) Prawie caly dzien na dworze siedzimy, bo tylko tam jest grzeczny, a jak do domu go prowadze to krzyk i histeria niemilosierna A w domku tez czasem trzeba cos zrobic. Takze niestety czasu na forum brak
Co do rozmiaru ubranek mnie tez wszyscy w ciazy przestrzegali przed kupowaniem rozm 56. Ja jednak troszke tych ubranek kupilam, bo nie wierzylam ze z moim miniaturowym brzuchem urodze duze dziecko. Filip urodzil sie majac 53cm i ubranka nam na troszke posluzyly, niektore byly namwet za duze, z tym, ze on byl troszke wczesniakowaty i gdyby urodzil sie w terminie pewnie za dlugo by ich nie ponosil. Wszystko zalezy jakies dzieciaczki sie urodza. To fakt, ze teraz rodzi sie duzo duzych dzieci. Chociaz kuzynka mojego meza urodzila chlopca o wzroscie 50cm i w 56 on doslownie plywal, a ze wiekszosc miala na 62 maz jezdzil po sklepach i kupowal, bo wszstkie ubranka byly z duze.
Jesli chodzi o pieluszki to ja rowniez jestem zwolenniczka pampersow, a tetrowe to tak jak Paulinka napisala tylko do przytulenia;-)
anbar a jesli moge zapytac jaka mialas wage przed ciaza i przy jakim wzroscie? Ja bym sie nie martwila na Twoim miejscu tym spadekim wagi jesli nie jestes skrajnym chudzielcem;-) Bywa, ze kobieta przez cala ciaze nie przytyje ani grama, a nawet waga minimalnie jej spadnie. Jesli w miare normalnie sie odzywiasz to dzidzius i tak wezmie sobie z Twojego organizmu to co potrzebuje, a Ty bedziesz miala mniej do zrzucania po ciazyPoza tym jeszcze tyle miesiscy przed Toba, wszystko moze sie zdarzyc. A kalkulatorami wagi w ogole sie nie sugeruj
Wiem, obiecalam sie czesciej udzielac i przez to, ze tak rzadko bywam na forum nie jestescie mnie w stanie poznac:-( Ale ostatnio z moim brzdacem nie jestem w stanie nic zrobic, taki sie zrobil niedobry, nie wiem czy to taki okres, jesli tak to mam nadzieje, ze przejsciowy, bo zwariuje niedlugo, a z dwojka to juz chyba w ogole psychiatryk mnie czeka;-) Prawie caly dzien na dworze siedzimy, bo tylko tam jest grzeczny, a jak do domu go prowadze to krzyk i histeria niemilosierna A w domku tez czasem trzeba cos zrobic. Takze niestety czasu na forum brak
Co do rozmiaru ubranek mnie tez wszyscy w ciazy przestrzegali przed kupowaniem rozm 56. Ja jednak troszke tych ubranek kupilam, bo nie wierzylam ze z moim miniaturowym brzuchem urodze duze dziecko. Filip urodzil sie majac 53cm i ubranka nam na troszke posluzyly, niektore byly namwet za duze, z tym, ze on byl troszke wczesniakowaty i gdyby urodzil sie w terminie pewnie za dlugo by ich nie ponosil. Wszystko zalezy jakies dzieciaczki sie urodza. To fakt, ze teraz rodzi sie duzo duzych dzieci. Chociaz kuzynka mojego meza urodzila chlopca o wzroscie 50cm i w 56 on doslownie plywal, a ze wiekszosc miala na 62 maz jezdzil po sklepach i kupowal, bo wszstkie ubranka byly z duze.
Jesli chodzi o pieluszki to ja rowniez jestem zwolenniczka pampersow, a tetrowe to tak jak Paulinka napisala tylko do przytulenia;-)
anbar a jesli moge zapytac jaka mialas wage przed ciaza i przy jakim wzroscie? Ja bym sie nie martwila na Twoim miejscu tym spadekim wagi jesli nie jestes skrajnym chudzielcem;-) Bywa, ze kobieta przez cala ciaze nie przytyje ani grama, a nawet waga minimalnie jej spadnie. Jesli w miare normalnie sie odzywiasz to dzidzius i tak wezmie sobie z Twojego organizmu to co potrzebuje, a Ty bedziesz miala mniej do zrzucania po ciazyPoza tym jeszcze tyle miesiscy przed Toba, wszystko moze sie zdarzyc. A kalkulatorami wagi w ogole sie nie sugeruj