reklama
rainmanka
Fanka BB :)
Witam sobotnio.
W nocy fajnie polało ale teraz znów duchota.
Nie mogę na niczym się skupić tylko myśle o wizycie w poniedziałek. A jeszcze jak kolezanka mi opowiedziała o swojej wizycie którą miała w piątek, że szyjka jej się skróciła, boli ją w podbrzuszu i lekarka się zmartwiła. Juz miała jej wypisac skierowanie do szpitala żeby dali jej zastrzyk na szybszy rozwój płodu bo ma termin na październik i gdyby dziecko się teraz urodziło to ciężko by było. Jednak podobno ten zastrzyk ma skutki ubocznie, że dziecko może miec kłopoty z nerkami.
W nocy fajnie polało ale teraz znów duchota.
Nie mogę na niczym się skupić tylko myśle o wizycie w poniedziałek. A jeszcze jak kolezanka mi opowiedziała o swojej wizycie którą miała w piątek, że szyjka jej się skróciła, boli ją w podbrzuszu i lekarka się zmartwiła. Juz miała jej wypisac skierowanie do szpitala żeby dali jej zastrzyk na szybszy rozwój płodu bo ma termin na październik i gdyby dziecko się teraz urodziło to ciężko by było. Jednak podobno ten zastrzyk ma skutki ubocznie, że dziecko może miec kłopoty z nerkami.
Trusia77
Fanka BB :)
JOLU jedynie co mogę powiedzieć o częstości ruchów to zwolnienie tempa, jak pracowałam i prawie cały czas na nogach to dziecko nie figlowało, a teraz jak dużo leżę to czuję praktycznie co kilka godzin i to dość mocniejsze niż poprzednie plumkanie. No i obecność męża, jest tydzień i dziecko kopie najbardziej kiedy on jest blisko, cwaniara już się ojcu podlizuje 
Ja spie normalnie na prawym boku. Zasypiam ZAWSZE na prawym , potem przekrecam sie na lewy i na plecy, jedynie na brzuchu nie spie bo nie mam jak
Ale ogolnie spie jak chce
A co do ruchow, jesli chodzi o mnie to moj synus czesciej sie przemieszcza i "plywa" sobie
niz kopie hehe ale za to bardzo czesto go czuje. A jak tylko tatus reke przylozy to cisza 
A co do ruchow, jesli chodzi o mnie to moj synus czesciej sie przemieszcza i "plywa" sobie
E
Eirema
Gość
Ja ruchów nie czuję, ze względu na przodujące łożysko, ale kopniaki i to takie zdrowe to tak 3-4 razy na godzinę. A wieczorem mam wrażenie jakby mały tam co najmniej salto zrobił 

Ja najbardziej czuję ruchy jak leżę. Młody najaktywniejszy jest rano i wieczorem. Bywają takie dni, że praktycznie cały czas fika, a czasami przez cały dzień tylko kilka razy poczuję. Ostatnio się zdziwiłam na USG, bo byłam przekonana, że ruchy czuję wtedy jak machnie rączka albo nóżką albo jak się przekręci, a okazało się, że lekko ocierał sie brzuszkiem o macicę, a ja czułam jakby co najmniej salto robił i aż brzuch mi się w tym miejscu co dotknął unosił 

Holy101 ja byłam od samego początku i moge polecić. Braliśmy udział w konkursach i dostaliśmy fajne upominki. Mężuś chodził przez godzinkę w takim sztucznym brzuchu imitującym nasze ciążowe brzuchy no i oczywiście za to również dostaliśmy jakieś pierdołki. Brał też udział w konkursie o fotelik MaxiCosi ale niestety się nie udało, ale nagroda pocieszenia oczywiście tez była.
Ja zostałam wylosowana z bileciku i też dostałam nagrodę: butelkę, smoczek i szczoteczkę firmy Mam. Ale polecam jechać jutro rano żeby załapać się na konkurs o fotelik Recaro :-). Cały program jest na stronie: Mother & Baby
a powiedz mi Kochana, są wózki Mutsy?? Liczyłam na jakąś fajną promocję...
reklama