reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

uwielbiam takie maluśkie ubranka, moje maluszka to non stop wyciągam z kartoniku i oglądam i przytulam... to już chyba chore :-p

czereśnie, czereśnie uwaga, uwaga u mnie cena 32,00 złote na kg buhahahahahaha... no truskawki zeszły do 6,99 za kg

reklama
No jestem w domu na zwolnieniu do piątku. Mam paskudny kaszel i lekarka nic mi nie przepisała bo to jak powiedziała młoda ciaża i nic nie ma dla cieżarnych i kazała mi domowym i sposobami sie leczyć i brać rutinoscorbin 3 razy dziennie. Rutinoscorbin nie biorę bo sie boję zrobiłam sobie tylko syrop z cebuli i piję herbatę z miodem i cytryną.

Ja biorę codziennie witaminę C i nic się nie dzieje - gin mi nawet sam kazał, a że mu ufam to się stosuje do rad. Radzę też jeśc trzy ząbki czosnku dziennie - też pomaga, a jak gardzioło zacznie bolec to rób sobie płukankę z zaparzonego rumianku z mięta i szałwią - w dwa dni ta płukanka sprawiła, że odzyskałam głos ostatnio i ból gardła przeszedł, ale płukałam co dwie godziny gardzioło.

BAŚKA - ja na przeziębienie jka wcześniej kiedyś pisałam - tantun verde, herbatka z miodem i cytryną i łóżko

Malamrówka - ja przed chwilą kupiłam truskawki za 5zł, a czereśnie są też w takich cenach, na szczęscie obskoczyłam znajomych. Ale naprawdę brzuch po nich jak do porodu, myślałam że skóry mi nie starczy

No u nas czereśnie się wachają między 10-13zł, ale są naprawdę duże i pyszne :) Co prawda po tych kilku deszczowych dniach czeresnie zakupione wczoraj nie były juz tak soczyste i zdarzało sie sporo zgniłek ale słoneczko powrociło więc jutro uderzam do warzywniaka ;)

dziewczyny obiecałam napisać coś o sobie....więc ;) mieszkam sobie w Warszawie i pracuję tutaj także :) obecnie wynajmuję kawalerkę na Ursynowie z mym narzeczonym :)
jest to moja pierwsza ciąża stąd moje pytania i prośby o rady mogą być czasami dziwne:)
Ciąże jak narazie znoszę super obce mi mdłości wymioty itd. Trochę przeraza mnie sytuacja ale pomału się do Niej staram dostosować i przygotować na zmianę funkcjonowania :)
Jeśłi o czymś nie napisałam to pytajcie :)
Ja natomiast chciałabym zapytac o kwestię wyboru szpitala. Jak to wygląda, nie wiem wymyślę sobie, ze chcę rodzić w jakimś szpitalu i poprsotu tam jadę i tyle?
pozdrawiam

reklama
Jola - a gdzie chodzisz do lekarza?

Z wyborem szpitala to niestety jest różnie ... w Wawie jest kilka, do których "z ulicy" się nie dostaniesz ...
jak chcesz to możemy porozmawiać na priv ... ja jestem z Kabat :-)

Do góry