reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

u mnie też humorek lepszy bo dzisiaj jest pierwszy dzień w tym tygodniu, kiedy nie musze robic żadnych badań. ręce mam pokute jak narkoman :-)

odebrałam wczoraj wyniki i biochemia jest ok. znaczy nerki są w porządku. więc teraz czekam tylko na posiew. pewnie jakies bakteryjki się znalazły i robią swoje.

zobaczymy jaki bedzie wynik moczu następnym razem.

co do wagi to dzisiaj się ważyłam i mam 1 kg do przodu od początku ciąży. bardzo się cieszę.
w pierwszej ciązy przytyłam 17 kg. po porodzie dość szybko wiekszość zgubiłam, ale potem, jak modlisia, w trakcie karmienia zaczęłam znów nabierać ciałka.

w rezultacie zostało mi 5 kg więcej. mam nadzieje, że teraz za dużo nie przytyję, lub też wszystko potem łatwiej stracę. :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja ze swoją wagą to się chyba w ogóle powinnam schować. Przed ciążą 78 kg, pomiar z wczorajszego poranka - 74,9 kg :-) Mierzę sobie tez pracowicie biodra i brzuch, czyli miejsca gdzie najszybciej zawsze przybierałam tłuszczyku i są bez zmian. Tzn. w biodrach mi spadło od początku ciąży 5 cm i nic nie przybyło. Brzuszek mam tej samej wielkości już od jakichś 4 tygodni. Zobaczymy jak będzie teraz, bo podobno ten i kolejny tydzień to czas szybkiego wzrostu malucha.

Hej dziewczynki!!! :)

Ja tylko na chwilke bo jade zaraz odebrać wyniki badań... Troszke mam stresa czy wszystko jest ok :/
Później małe zakupy bo dzis jedziemy na parapetówkę do diostry i szfagra i znowu będę robić za kierowcę :D

baska - ja jestem z Mikołowa moze będziesz kojazyć :) I też jade na wakacje nad polskie morze tyle że za 2 miesiące :) Już się nie mogę doczekac :)))

U mnie od początku ciąży 1kg na plusie a następne ważenie mam 24.05 na wizycie bo u mnie waga zepsuta :D I moze nawet dobrze hehe :D

Pogoda tak jak u Was... BEZNADZIEJNA :/ Cały czas pada deszcz, niebo szare i w aucie jedna wycieraczka nie zbiera za dobrze :D Ale na szczęście od strony pasażera hehe :D

Trzymajcie kciuki zeby wyniki były dobre!!! Jak nie będę ich rozumiała to na pewno zwrócę się do Was o pomoc :*:*:*:*

W pierwszej ciązy przytyłam 16 kg...Przy porodzie zgubiłam 12 kg a kolejne 4 przy karmieniu piersią chyba w 2 miesiące...NIe wiem Madziu czy mnie dobrze zrozumiałas...Ja własnie ciałka nie nabrałam przez karmienie, wrecz odwrotnie, ale bardzo bym chciała aby kilka kg zostalo mi na plusie...:):) Co prawda fajnie wchodzic w xs ale czuje się najfajniej kobieco gdy mam pewne krągłości ;), tylko tak trudno mi je utrzymac :(

Paulinka pogoda w gdańsku okropna, deszczowa i tak ma byc pzrez cały weekend...ja sie wykoncze, moje dziecko to jest dziecko typowo podwórkowe i jak pada to on jest dosłownie chory ;)...Własnie sie polozył do łozka i spi pomimo tego ze wstał 2 godziny temu...Jakieś atrakcje musze mu wymyślić na popołudnie bo mi jeszcze w depresje wpadnie ;)

Ostatnia edycja:
Paulinka - oczywiście kciukasy zaciśnięte ...

Goosiek - ja tam bym się wagą aż tak bardzo nie przejmowała, może to Twoje 54-57 Twój organizm uznał za za małą wage początkową i postanowił nadrobić :-)

Ja jeszcze dwa lata temu ważyłam 58-60 a przed samą ciążą 67 i szczerze powiedziawszy to nie wiem gdzie się skumulowało te 7 dodatkowych kilogramów bo ani jakoś tego widać nie było, ani nie miałam problemu z ubraniami :-)

Nie widze suwaczka ale wydaje mi się, że kończy mi sie 12 tydzień więc jutro idę już obowiązkowo na gimnastykę dla przyszłych mam :-)

Naszych wyników po amniopunkcji dalej nie ma...oni chyba nie rozumieją że ja tu odchodzę od zmysłów :(
Lecę do szkoły po drodze jeszcze wstąpie do tej genetyki,będę wieczorkiem.Pa!

Egrunia ja juz z wielka niecierpliwoscia czekam na twoje wyniki, zaraz sama tam polece i ich opieprz...

Paulinka trzymamy mocno kciukasy, a jakie masz wyniki? Krew?

Ja wlasnie przed chwilka tez bylam na krwi jakies tam standardowe, ale nawet na HIV mi zrobia i doktor powiedziala ze to norma. Wyniki we wtorek.

Paulinka &&& za wyniki!

mama2010 ja też robiłam na hiv ;-) to konieczne do szpitala.

Ja się coś dzisiaj wygramolić nie mogę...W. przyjechała na kawkę na chwilę i jakoś tak mnie wybił z weny organizacyjnej ;-) (zawsze jest na co zwalić).

Jutro idziemy na wesele a ja nie wiem jeszcze w co się ubrać...mam jedną sukienką którą rozpatruję, ale muszę do niej sobie sweterek dokupić...wczoraj nawet oglądałam taki fajowy w Simple, ale cena mnie rozłożyła (taki malutki króciutki kosztował 249zł)...więc dalej nie mam co na grzbiet załżyć a sukienka jest na ramiączkach.
No nic coś jeszcze w szafie poszukam.
No i oczywiście garnitur W. musimy zawieść do czyszczenia/odświeżenia.

Witam piątkowo!!!!

Ja też zaliczam się do tych dziewczyn które na wieczór maja sporą oponke, a wstajac rano nic nie widać.Ale waga u mnie też na razie bez zmian wiec nie ma się co dziwić.A ważę się przeważnie rano zaraz jak wstaję.

Ja tez słyszałam o takich przypadkach gdzie kobiety przytyły z 25-30 kilo w ciąży i mam nadzieje ze mne to nie dotyczy, bo nie mogę sobie tego wyobrazić.

Paulinka, Egrunia trzymamy kciuki i czekamy zatem na dobre wyniki badań.

reklama
Ja zawsze mialam problem wlasnie ze znalezieniem takiego sweterka pasujacego do sukienek. A juz najgorsze jest szukanie na ostatnio chwile bo wtedy kompletnie niczego nie ma w sklepach. Ale na pewno bedziesz wygladala oszalamiajaco :)
Ja mam slub znajomych w wrzesniu i watpie ze w cokolwiek co mam sie wcisne, wiec tez beda mnie czekaly zakupy sukienkowo sweterkowe :)

Do góry