reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

reklama
Hey :)

Pogoda sliczna wiec i tutaj pustki :) Piękna pogoda to szkoda w domu siedziec :)

Lasotka moja Marika tez ma mega apetyt, bo ciagle chce cos jesc. I ciagle cos memla w buzi ale jest ciagle drobniutka i ciagle na 3 centylu z waga.

Asiulka masz racje jest co robic oj jest :)

Agrafka powiem ci zczerze ze myslalam ze bedzie gorzej, a naprawde nie jest tak zle. Trzeba byc cholernie zorganizowanym i tyle :) Dla mnie spacery sa na wage zlota bo Marika wymeczy sie biegajac wiec potem pada i spi 2-3 godziny. Staram sie wtedy zeby i Fabian spal wiec mam czas dla siebie:)
Agrafka i jAK?

hej
My nadal w Pl choć chyba już w pn polecimy, mąż bierze leki i jest ok. Mała włazi gdie popadnie, no ta wieś ją rozwija ekm w sensie gdzie uda się wleźć jak najwyżej, jak bardzo można ubrudzić ręce i nogi i nawet buzie. Pogoda jest super nie to co w uk. Padało przez 3tyg, chyba od 2dni jest słonce
Agrafka ???
Asiulka gratuluacje nocnikowania
Paulinka u nas też latwo poszło ze snoczkiem, przegryzła, zabrałąm i troszkę popytała i na tym koniec
Violet no logistyka to podstawa przy dzieciach
Lasotka zaglądaj!!

spadam szybko spac bo noce są różne, niedawno jak chcieliśmy się położyć to wstała i do 4 się kulgała, a o 8 już jak skowronek

jeszcze za wcześnie, @ miałam ostatnio 5 maja,więc czekam jeszcze..jakies tam dziwne objawy są, ale wiem ile robi podswiadomosc, więc na razie nie mysle o tm.
A u nas na zmianę- komunie, chrzciny i pogrzeby i w krótce wesele, każdy weekend zawalony, ech potrzebuję odpoczynku, ale planujemy w polowie czerwca pojechać nad morze..
violet- fajnie masz.. Mariczka i Fabianek praktycznie odchowani..ciekawe jak u mnie bedzie
trusia- jak jedziemy do siostry na wieś to Damian wpada w szalenstwo, wszędzie go pełno, rozgania kury po kątach hehe
A u nas w cerfurze wielka wyprzedaz zabawek, nakupowałam małemu dużo "gratów". Motorek-jezdzik za 19zł..byłam w szoku, drugi kupiłam kuzynce na chrzciny dodatek do kasy zamiast kwiatów hehe, kluczyki i młotek playskool -gadające za 10zł, autka, wielkosci troche wieksze od resoraków, super jakosc , 50gr za sztukę.. nie łatwo było pozyskać łupy wsród innych rodziców hehe Prezent na dzień dziecka mam z głowy.

Hej hej kochane!
Nareszcie mam chwilkę żeby napisać co u nas. Pogoda piękna więc chodzimy dużo na dworek. Olek to już taki chłopczyk sam je, próbuje się ubierać no i oczywiście opiekuje się siostrzyczką. Co raz wiecej mówi mama. tata, woda, co to? kto to?, kaka czyli kaczka i koko czyli kura. No i oczywiście woła "Ala". Potrafi też powiedzieć jak robi pies, kot, koń i krowa. Rozumie wszystko co się do niego mówi. Przestawiłam go na jedno spanie w dzień więc jak się wygania na dworze to śpi po 3-4 godziny. No i zaczelismy pracować nad odpieluszkowaniem.
Jeśli chodzi o Luśkę to zaczeła już pełzać. Wszędzie jej pełno na podłodze... Wprowadziłam jej zupki, kaszki i deserki ( swego czasu słabo przybierała na wadze). Niestety cyca deję jej tylko raz dziennie (z rana ) a tak to butelkę. Strasznie są w siebie zapatrzeni w siebie z bratem. A poza tym jest bardzo pogodnym dzieckiem.
Agrafka Ty wiesz, że trzymam za Ciebie kciuki i monitoruję twój cykl ;-) Może czas na test, bo umieram z ciekawości!
Trusia jak się macie?
Violet super, że sobie tak dobrze radzisz. Ja też uważam, że 100% sukcesu to dobra organizacja.
Trzymajcie się!

Witam sie i ja :)

Weekend spedzilismy na wsi u rodziców P, wiec Marika sie wyszalala bo całymi dniami na dworze, spała, jadła ciagle na dworze. Juz myslalam ze mamy sukces nocnikowy bo przez caly weekend mała biegala bez pampersa ( zakladalam tylko na spanie w dzien i na noc) i obsiusiala sie tylko 2 razy a tak jak cos chciala to biegla po nocnik ( stał kolo drzwi do domu). Ale nie tylko mielismy sukces nocnikowania bo i odsmokowania bo caly weekend smoczek byl schowany i mala sie nie domagala. No ale zeby nie bylo tak kolorowo to wrocilismy do domu i smoczek juz musial pojsc w ruch i pampersy tez bo mala odmówila siadania na nocnik :( No nic w lipcu jedziemy na tydzien wiec moze wtedy sie uda :)

U nas Marika mowi bardzo duzo po swojemu ale tez dosc sporo po naszemu:) Z tego co pamietam to mow" mama, tata, baba, dzidzia, mika (Marika), tak, nie, daj, lala, kotek, monio (smoczek), am(jedzenie), pojde, idz, tam, ide,slowo ktore najbardziej mnie denerwuje kurde. Rozumie wszystko co sie do niej mowi, jak jej mowie zeby cos przyniosla to przynosi, jak mowie zeby cos wyrzucila do smieci to wyrzuci. Potrafi jesc sama ale takie gestsze potrawy, serki, drugier danie, ladnie je kanapki. Zupe, i platki na mleku jeszcze wylewa. Pije nadal z niekapka bo jak jej daje w kubku to jeszcze sie oblewa bo chce za szybko pic. Ogolnie to taka kochana jest i strasznie cwana madralinska.

ech u mnie odnocnikowanie chyba nigdny nie nastanie..
jedna kreska na tescie, ide w piatek do giny, niech mi przepisze progesteron na podtrzymanie.U nas z nowych słówek to koła, śpiewa kółko graniaste (kuko, kuko), bajka, na kumpla Adasia- Adatś, na tesciowa wreszcie mowi baba, a nie mama :szok:
Kupiłam Damianowi gumowe zabawki konia, owce i krowe, - hit, nigdzie się bez nich nie rusza dałam prawie 10zł hehe
Zestaw DOMOWE ZWIERZĄTKA ZWIERZĘTA + mata | Kraków (2355536564) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry:)
Jest tu ktos?
U nas ciag dalszy brzydkiej pogody. Co prawda nie pada, ale wyglada tak jakby lada chwila mialo lunac, wiec strach wychodzic na dwor. No ale przeciez nie moze byc caly czas cieplo. Zuzia dostala na dzien dziecka piekny wozeczek i byl wielki placz, bo nie mogla zrozumiec ze to jest wozek to wozenia lalek, a nie jej samej:-D Ale mimo wszystko z wszystkich zabawek i tak najwiejszy szal jest na autka starszego brata:tak: Chyba rosnie mi mala chlopczyca. Ehhh dziewczyny kocham te moje dzieciaki, ale czasem juz wysiadam nerwowo przez te ciagle krzyki, placze, wyrywanie sobie zabawek,itp. Czasem mam ochote wyjsc i nie wrocic:zawstydzona/y: W lipcy jedziemy na wesele do Niemiec na 3-4 dni i dzieciaki zostawiamy z tesciowa. Nie wiem jak przezyje te rozlake, ale z drugiej strony potrzebuje chwilki dla siebie i zatesknienia za maluchami.

Agrafka i jak @ przyszla? Bo w dzien kiedy pisalas posta na tescie chyba miala prawo pojawic sie tylko jedna kreska?

Co do nocnikowania spokojnie dziewczyny macie na to jeszcze cale lato, bo wiadomo ze jak jest cieplo o wiele latwiej jest zabrac sie za to zadanie:tak: Ja mam to juz z glowy, pampersa zakladam tylko na noc no i na popoludnuiowe spanie, zeby lozka nie obsiusiala, ale i tak zazwyczaj pampers jest suchy. 3mam kciuki za Wasze maluchy:tak:

reklama
asiulka- w zeszłym miesiącu 5 tego miałam już @, narazie cisza, nie napalam sie jak przy 1 i zaczekam jeszcze kilak dni, ale nie czuje nic, z Damianem miałam kłócia w podbrzuszu, bolały mnie piersi..
A ja modlę się o pogodę od 16 tego, bo jedziemy na wakacje nad morze, to tylko 1,5 tyg a jak narazie jest zimno i deszczowo buuu...

Do góry