reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Dziekujemy za życzenia:tak:

Impreza sie udała. Krzys był bardzo grzeczny w kosciele, w domu też bawił się swoimi nowymi zabawkami, ze wszystkimi chciał sobie robić zdjęcia i od każdego z gości musiał coś z talerza spróbować;-)
Wszyscy zachwycali się tortem (faktycznie był pyszny z truskawkową bitą śmietaną:tak:)
Było 12 osób a impreza skończyła się o 21 jako że dziś wszyscy do pracy.
Tak wyglądaliśmy:
dscf4566p.jpg
[/URL]

[/img]

reklama
Dzien dobry;-)
Widze, ze wiekszosc z Was juz po pierwszych urodzinkach. My poniewaz Zuzia jest jednym z ostatnich listopadowych dzieciaczkow mamy impreze wciaz przed soba. A robimy urodzinki dopiero 3 grudnia. Robimy wspolna impreze dla Filipka i Zuzi, dziciaki dzieli tylko 6 dni i bez sensu rodzielac to na 2 razy:tak:

Monika slicznie wygladaliscie, a z Krzysia maly przystojniaczek:tak: Chyba pierwszy raz umiescilam swoje zdjecie na forum, nie wiem dlaczego ale jakos inaczej sobie Ciebie wyobrazalam;-)

Asiu dasz rade, uwierz mi drugie porody sa praktycznie zawsze latwiejsze od pierwszych:tak: I mam takie przeczucie, ze dotrwasz do grudnia w tej ciazy, ale na swieta bedziesz juz miala malenka przy sobie:tak:

Hej kobitki.
Ja nadal zapakowana, ale jakoś się podle czuje. Więc mam nadzieje, że rodzić dziś nie będę, bo nie mam na to siły. A wczoraj bolało mnie dosłownie wszystko od szyji w dół. Łącznie ze skórą i piersiami.
Natomiast dzwoniłam do polikliniki przy szpitalu w którym chce rodzić żeby zapisać się na wizytę. Powiedziałam jaką mam sytułacjie i jak potraktował mnie lekarz prowadzący. Pani położna kazała mi się zgłosić na IP. Stwierdziłam jednak, że poczekam do soboty. Te pare dni mnie nie zbawi, a M nie będzie się znów zwalniał z pracy.
Trusia właśnie to jest najgorsze, że to drugi raz i wiem co mnie czeka. Muszę dać radę, bo teraz to już nie mam wyjścia.
asiulkaa dzięki :-). A u Ciebie jak było z drugim porodem, łatwiej? I czy urodziłaś w terminie przed czy po?

reklama
Asia85- drugi poród jest szybszy i wbrew pozorom jest łatwiej bo wiesz co się dzieje. Pierwszy poród był dla mnie szokiem, wiedziałam że ma boleć, ale sama wiesz że ten ból przekracza wszelkie normy dotychczas poznane. Bardzo mało pamiętam z prawie 8 godzin porodu. Drugi poród był szybki- od razu powiedzieli mi że z wieloródkami to oni się nie cackają. Miałam regularne skurcze, ale ktg ich nie wyłapywało, to przebili pęcherz, skurczy nadal nie było to dali oxy. Na trakt weszłam o 10 a o 13:05 tuliłam synka :) Przy obu porodach wchodziłam na trakt ze zgładzoną i rozwartą na 4-5cm szyjką- taka uroda :)Obaj urodzeni przed terminem, Olek 10 dni przed, Mikołaj 20 dni przed.

Życzę ci równie szybkiego a może i szybszego porodu, oczywiście jak najmniej bolesnego :) Nie mnie się pytałaś, ale mam nadzieję, że ci pomogłam :)

Ostatnia edycja:
Do góry