reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

Kasia- tak własnie myślę, ze pogadam z nimi w szpitalu moze nie będzie trzeba od razu działać. Może zrobią mi USG...bo nie wiem w jakim stanie jest łożysko i przepływy... .
Ale mam też cichą nadzieję, ze coś się rozkręci do jutra:)

reklama
Zuza - no właśnie pierwsze słyszę o tym, żeby komuś tak po prostu robili amnioskopię, ale to bardzo dobrze, że robią ...

Ja jestem już psychicznie pomału nastawiona na wywoływanie, ale u mnie sytuacja jest trochę inna bo mam cukrzycę i łożysko od jakiegoś już czasu jest 3 stopnia. Strasznie chciałabym uniknąć wywoływania, ale wiem, że wiecej niż 3-4 dni po terminie raczej nie wynegocjuję więc licze mocno na to że się jednak samo ruszy ...
Jak dla mnie to te porody wywoływane za często kończą się wielogodzinnymi nieefektywnymi skurczami a potem CC zwłaszcza jak tam wszystko nie jest gotowe (u nas zresztą mamy przykład Amerie gdzie się udało, ale ona chyba już od jakiegoś czasu miała skróconą szyjkę i Zalgol gdzie było CC ...).
W moim szpitalu na szczęście zaczynają od cewnika a nie oxy więc jest szansa, że nie będzie aż tak źle ...

Jola - a rodzisz na Madalińskiego? bo z tego co pamiętam rodziła tam też Anbar i termin z USG miała też trochę przed OM a trzymali się OM i urodziła właśnie kilka dni po terminie z OM, więc pewnie to jest nie tylko kwestia szpitala ale też lekarza ...

Ostatnia edycja:
tak na Madalińskiego. Właśnie jak pojawiłam się tam w terminie z USG 19, to poinformowałam jak wygląda syt. W sensie, że to termin z usg i powiedzieli mi, ze to ten właściwszy termin.
Jutro idę na ktg więc zobaczymy.... Wg usg mały ważt 4100 więc mógłby wychodzić, jakby nie było lekarz stwierdził, że teraz już jestem w terminie czy z OM czy USG. Bo wiadomo to termin orientacyjny....

Czesc kochane :*
Dzisiaj mielismy pierwsza wizyte położnej, i wszystko jest ok :) W piątek idziemy na ważenie.
Moja Marika tez juz pokazuje swoj charakterek i dzis spala od 00 do 4 potem obudzila sie po 5 i tak do 7 marudzila, na raczkach zle, przy cycu zle, w lozeczku jeszcze gorzej.. Usnela wkoncu po 7 w naszym lozku i obudzilam ja po 9 przebieraniem i poranna toaleta. A teraz odsypia. Jak wstanie to jedzonko i werandowanie :)
m3onika - malutka sie nie preży, nie boli ja brzuszek, nie jest twardy, ladnie puszcza baczki i robie kupki. Wiec dlatego sobie pozwolilam :) Ale oczywiscie gdyby bylo cos nie tak to bym odstawila :)
Magdaaa26 kciuki zaciśniete mocno &&&
lasotka - super ze jestescie juz w domku :) Teraz bedzie tylko lepiej :)
Jola1205 - tak jak pisze Joaś - pasta do zębów. Ja nawet przed ciążą używałam tylko jej i zawsze pomagala :)
Joaś - kochana trzymaj sie, wszystko sie przyplatalo na raz. Ale silna z Ciebie babka to dasz rade :) Zdrówka życze dla dzieciaczków &&
Aduska trzymam za was kciuki &&
MałaAnka super ze juz w domku jestescie :)

dziewczyny co na ropiejące oczko? małemu tak ropieje że nie da rady jego otworzyć a mi się serce kraja jak to widzę;/ przemywałam solą fizjologiczną i wodą przegotowaną i nie pomaga, czy czekać aż samo przejdzie? może być jakas przyczyna ropki?

A właśnie Jola jeśli chodzi o opryszczkę, to mi na początku ciąży wyskoczyła chyba ze 3 razy co najmniej i na początku używałam tylko pasty do zębów a wychodząc z domu wysuszałam czystym spirytusem i męczyłam się straaasznie długo bo na mnie takie sposoby nie działają, ale ginka mi powiedziała, że spokojnie takie miejscowe kremy w stylu zovirax itp można stosować bo ta substancja czynna nawet jeśli trafi do krwioobiegu to będzie jej mikroskopijna ilość i nie zaszkodzi a najwazniejsze żeby zaleczyć opryszczkę tak szybko jak możliwe, żeby nigdzie nie zawędrowała.

Edytka - to może być niedrożność kanalika ... jak samo przemywanie nie pomaga to chyba trzeba się udac do lekarza po jakieś kropelki/ maść ...

Ostatnia edycja:
Moja Marika tez juz pokazuje swoj charakterek i dzis spala od 00 do 4 potem obudzila sie po 5 i tak do 7 marudzila, na raczkach zle, przy cycu zle, w lozeczku jeszcze gorzej.. Usnela wkoncu po 7 w naszym lozku i obudzilam ja po 9 przebieraniem i poranna toaleta. A teraz odsypia.
chyba się nasze córunie umówiły-bo ja dokładnie tak samo miałam dzisiejszej nocy.

Wy takie odważne z tym jedzeniem prawie wszystkiego, że ja chyba też nie będę przesadzać...będę obserwować brzuszek, prężenia i w razie czego odstawię produkt. To przecież moje drugie moje dziecko a wszystko zapomniałam :( wszystko jest inaczej :)

dziewczyny co na ropiejące oczko? małemu tak ropieje że nie da rady jego otworzyć a mi się serce kraja jak to widzę;/ przemywałam solą fizjologiczną i wodą przegotowaną i nie pomaga, czy czekać aż samo przejdzie? może być jakas przyczyna ropki?
może być bakteryjne zapalenie. Ja bym biegła do lekarza bo z oczami nie ma żartów. Mój starszy synek często ma zaropiałe oczka własnie przez bakt zapalenie i zawsze dostaje antybiotyk w kropelkach.

m3onika ja bardzo uważam na to co jem i nie miałam jeszcze ani razu problemu z małym, śpi całymi nocami i tylko budzi się na jedzonko.
Mój mąż dokładnie czytał co i w jakich ilościach można, i się stosuję do tego, bo też chcę żeby mały dostawał w moim mleku same wartościowe rzeczy, więc dbam żeby było mięso gotowane, marchew gotowana, zupki to tylko jałowe i z dużą ilością koperku o pietruszki :)

reklama
m3onika mi nawet w szpitalu mowili zeby nie przesadzac z dieta. Poprostu trzeba obserwowac dziecko. I wprowadzac nowe produkty co pare dni, zeby wiedziec wrazie jakis boli brzuszka, wysypki u maluszka wiedziec co odstawic.

Do góry