reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

reklama
W poprzedniej ciąży miałam problem z ósemką,dosłownie chciała wyrwać mi pół twarzy,bolało mnie aż pod skroń.
Konsultowałam to z moim dentystą (on ma ogromne doświadczenie i jest prawdziwym pasjonatem stomatologii) i po prostu musiałam ją usunąć (ze znieczuleniem).
Teraz też jestem w trakcie leczenia zęba i powiedział mi,że zdjęcia absolutnie mi nie zrobi (mimo iż ma te fartuchy ochronne,itd.) ale zęba można bez problemu leczyć ze znieczuleniem.
I żebym się nie obawiała bo jest to znieczulenie które jest całkowicie bezpieczne zarówno dla mnie jak i dla dziecka.
P.s.Dodam tylko,że z moim dentystą znamy się prywatnie od wielu lat,wiem jaką jest osobą i ufam mu w 100%.

Egrunia, dobrze wiedziec ze w razie klopotow mozna zaradzic cos na te straszne 8semki.. ja zwkle jak mam samo plombowanie to na zywca ale rwania sie nie da niestety. Nawet jak mnie przestanie bolec, to i tak pojde na kontrole do mojej dentyski tak na wszelki wypadek.

Egrunia, dobrze wiedziec ze w razie klopotow mozna zaradzic cos na te straszne 8semki.. ja zwkle jak mam samo plombowanie to na zywca ale rwania sie nie da niestety. Nawet jak mnie przestanie bolec, to i tak pojde na kontrole do mojej dentyski tak na wszelki wypadek.
Można,można Elzu więc spokojnie,a z tą szałwią to nie wiem sama...miałam na gardło przepisaną przez lekarza bo działa przeciwzapalnie i łagodząco ale już znalazłam na opakowaniu informacje,że w ciąży nie wolno!!!

Jak to jest z tym leczeniem zębow w ciazy (znieczulenia) i zdjeciami rtg?
pamietam ze mnie nie chcieli przeswietlac zebów nawet jak karmiłam!!! ale tez mialam z zebami mądrości w ciązy porebly,włąściwie to samo....i dentystka mi powiedziala ze tak w ciaży moze byc bo dziasła są wtedy bardziej ukrwione czy jakos tak...no ale to teraz początek ciązy macie wiec nie wiem...ja tez płukałam ziólami i po jakims czasie przeszło,nie szarpałam sie na jakies wyrywania i znieczulenia
ja dzis o 17 do lekarza,blagam trzymajcie kciuki,bo mam stresa i boje sie strasznie
trzymam mocno zaciśniete:):):)
Lila Lece do Mediolan Bergamo, a bede w okolicach jeziora Garda,ale za cholere miejscowości nie pamietam....ostatnio nawet sie uczylam wloskiego ale teraz na nic nie mam czasu i ciagle chce mi sie spac:)

Na szczęście ja nie mam problemów z 8emkami, bo mam jej już od 15 roku życia.

Mam pytanie, czy także macie takie problemy ze snem w nocy. Jestem strasznie zmęczona, a spać nie mogę. Kręcę się i wiercę, a tu nic. Nawet spacer nie pomaga.

Na szczęście ja nie mam problemów z 8emkami, bo mam jej już od 15 roku życia.

Mam pytanie, czy także macie takie problemy ze snem w nocy. Jestem strasznie zmęczona, a spać nie mogę. Kręcę się i wiercę, a tu nic. Nawet spacer nie pomaga.

Ja też mam problemy ze snem - budzę się ok 4 i po spaniu :wściekła/y:

Witajcie dziewczyny, widzę temat zębów się przewija. I snu :).
Więc jeśli chodzi o zęby, to zawsze mam leczone w ciąży ze znieczuleniem, a dziąsła rzeczywiście są wrażliwsze w tym czasie, więc bardzo często krwawią. Do płukania może być woda z sodą.
Co do snu... nie mam najmniejszych problemów z zaśnięciem. Praktycznie mogę zasnąć wszędzie i o każdej porze. A dobudzić mnie nie można. Ale się nie dziwcie, co się nałażę, nabiegam za moimi dziećmi, to moje. Ostatnio marzy mi si tylko relaks i tzw święty spokój.
Kokota, czekam na wieści o wizycie, mam nadzieję, że bardzo pozytywne :)
Rudka, dzieci to mamy w bardzo podobnym wieku. Tynia jest z 6 lipca 2008.
Zmykam, bo mi maluchy dom rozsadzą :)

reklama
Dzesc dziewczynki!
Ja tez mam male problemy ze snem, poprostu budzie sie w nocy bo albo chce mi sie siku albo mnie mdli i potem juz nie moge zasnac bo zbiera mi sie na wymioty przez godzine. I wogole cay dzien mnie mndli, nie wymiotuje ale jest mi tak nie dobrze, ze chyba byloby lepiej jak bym juz zwymiotowala. Masakra!

Do góry