reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

A moje dziecię wstało o 7.30, dlatego tak wczesnie bo wczoraj przed 20 zasną. Od 9.30 był marudny i spiący, więc go do lozeczka i wyszlam, ach mruczał sobie, prawie usypiał a jednak nie, poszłam zerknęłam w pampuszka a tam kupka. Po przebraniu wsadzilam do lozeczka i znowu wyszlam, eh znowu nie moze usnąć. Pobawil sie troszkę, zacząl być marudny więc usypiam na rękach, nie....nie usypia wygina mi się. Tak więc ok 10.30 do lozeczka i wyszlam, pomruczal, pomruczal i poszedł spać sam....śpi do teraz a już prawie 2,5 h. Aż poszłam zerknąc do niego, spi na 3 kocykach na brzuszku, kocyki skitrane, buzia gdzieś tam schowana i przytulona do ochraniaczy na lozeczko ;D.
Ja...zdązylam się wysiedziec na BB, na allegro, w koncu z nudów uprasowałam prania stos.....i czekam ;D
Gdybym wiedziala ze tak dlugo pospi moze obiad bym zrobila, ciasto upiekla a ja ciągle myslalam ze mały zaraz wstanie, więc...znowu zrobiłam wielkie gówienko ;D

reklama
a ja mam pytanie do dziewczyn z Uk..czy w tych sklepach funciakach sa takie balony na hel??chodzi mi o balony urodzinkowe dla dzieci... Balony Folia Foliowy 18-19 cali 45cm zabawki (1210616155) - Aukcje internetowe Allegro cos takiego?? albo gdzie mozna kupic jakies ozdoby ciekawe na urodzinki??w jakich sklepach?
oo jak ja bylam w UK to byl taki fajny sklep z gadżetami na urodziny !! ale nazwy nie znam hahah :D a co chcesz balony na Hel ?? czy zwykle tego typu ?

Pianistka ja zrozumiałam inaczej niż Ty posta Wiewióry ;D że na 11 miesięcy niuni tatusia i pewnie też na roczek nie będzie z nimi a nie ze tatuś na 11 miesięcy wyjeżdża ;D Sorki ze się wtrąciłam ;D

Hahaha, no to chyba ze...:) to zmienia sprawe calkowicie:) A ja myslalam, ze tata wyjezdza na 11 m-cy bez nich.
Sorki Wiewiora:)

a ja mam pytanie do dziewczyn z Uk..czy w tych sklepach funciakach sa takie balony na hel??chodzi mi o balony urodzinkowe dla dzieci... Balony Folia Foliowy 18-19 cali 45cm zabawki (1210616155) - Aukcje internetowe Allegro cos takiego?? albo gdzie mozna kupic jakies ozdoby ciekawe na urodzinki??w jakich sklepach?

W tych sklepach za funta Poundland sa balony, ale nie wiem czy takie duze na hel, jak bede w jakims to sprawdze. Sa tu tez takie sieci sklepow z akcesoriami na urodziny (np. Colinton Cards, Birthdays) ale tam jest dosyc drogo. Balony i swieczki widzialam ostatnio nawet w Sainsburym, wiec pewnie wszedzie dostaniesz.

Pianistka, spoko ;-) Mąż wylatuje do Ir na początku października, mam nadzieje, że wszystko potoczyt się po naszej myśli i w styczniu do niego dołączymy. Ja nie wyobrażam sobie dłuższej rozłąki...........

Klaudzia Ty małego rejestrowałaś w USC (chodzi mi o imię) w PL. Pytam się bo Twój to Oliver a mój Oliwier. Mąż był w W-wie i miał problemy z imieniem Oliwier chcieli Oliver ale ja się nie zgodziłam. A ja u Was? Bo to dwa oddzielne imiona jak teraz patrzę ;)

Rejestrowalam go w UK. Chcialam miec Oliv"i"era ale Angole nie rozumieli czemu chce tam dac " i " i juz w szpitalu robili problemy z pisownia wiec w efekcie zdecydowalismy sie na angielska wersje Oliver ktore jest tym samym imieniem co polski Oliwier, czytalam na ang. stronach.

Klaudia co do koleżanki to dobrze że mieszka na wyspach bo w PL było by jej ciężko z taką dwójką

co do starszego grzecznego dziecka to chrzestna Igiego tez ma taką różnice wieku też z wpadki i starsza córa była aniołem dopóki ta młodsza się nie urodziła...

Oczywiscie moze sie jej charakterek zmienic, ale z pomoca rodziny napewno dadza rade ;-)
Mam inna znajoma ktora ma 2 letniego brzdaca a jakies 3 miesiace temu urodzila jeszcze blizniaki i tez daje rade ;-)

W sklepach wszystko po funta sa balony ale nie na hel, przynajmniej ja nie widzialam. Tak jak pianistka pisala sa sklepy typowe z urodzinowymi akcesoriami ale taki balon to koszt okolo 2-3 funty w zaleznosci od wielkosci. Ja ostatnio kuplam Oliverkowi balon z bobem budowniczym i placilam 3 funty.

Klaudzia a jak do niego mówisz Oliverku czy Oliwierku.
tak apropo zdrobnienia tego imienia, my wołamy, Oluś, Olinek, Ulinek, Oliwieruś, Oluniu. A na początku każdy się dziwił jak będziemy do niego mówić ;/

Klaudzia a jak do niego mówisz Oliverku czy Oliwierku.
tak apropo zdrobnienia tego imienia, my wołamy, Oluś, Olinek, Ulinek, Oliwieruś, Oluniu. A na początku każdy się dziwił jak będziemy do niego mówić ;/

Jak jestem na miescie lub w obecnosciach angoli to wolam oficjalnie Oliver lub Oli bo tutaj tez tak skracaja to imie. A w domku jak leci. Oli Olek Olus Ola- gdy placze jak dziewczynka haha Olesław :-D Lolek- od olek, achhh i moglabym tak dalej wymieniac hehe

reklama
Dziunka jak sie mieszka na nowym?? Kupiłaś łóżeczko??
Kilolek jak synuś?? Lepiej już?? Jak z mezem?? Mam nadzieje ze sytuacja opanowana.

Do góry