reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

No ja czasami tak delikatnie jej podnosze nóżki jak najwyżej, no i dziś się udało trafiłyśmy do buzi :)) BYŁA TAKA URADOWANA :D
Tylko szkoda że sama jeszcze nie umie tak zrobić, tylko ja muszę jej pomagać!

Dziewczyny nie kłoćcie się juz - forum o dzieciach a tu takie coraz bardziej nie przyjemne dyskusje!!
To kwestia czasu, moj tez dlugo dlugo tego nie robil, udawalo mu sie po mojej pomocy, a teraz sm wsuwa jak ma nogi na golaska albo jest na papersie i skarpetkach. Ja czekam az zacznie sie przemieszczac

Proszę, nie piszcie że to prowokacja...
... ale ja lubie jak na forum robi się gorąco :rofl2::rofl2::rofl2:
Ja tez, dajcie sie dziewczyna raz a dobrze wygadac i wszystko sobie wyjasnia po co to komentowac czy dobrze robia czy zle. Kogo nie interesuje ten omija posty i czyta np co tam ciekawego znowu etna napisała:)

U mnie zimno jak jasna ..... idzie zamarznac, a jeszcze nam piec siadl

Jesli chodzi o szczepienia to ja mam te na 5 a nic innego na razie nie wykupowalam, bo nie wiem co a nie mam kasy na wszystkie i tak ciezko mi sie zdecydowac. Poza tym moj synek tak odchorowuje szczepienia ze zastanawiam sie czy wogole w naszym przypadku maja sens.

reklama
fajnie :) Kamcia a czy może w ciąży już jesteś czy nie? Bo mnie też dawno nie było i mam dziury w wiadomościach;)
No bo juz sie z tesknilysmy za toba ;o)

Ja akurat jestem z tych mam , które żyją w przekonaniu, że dziecko powinno być z "bakteriami" zaprzyjaznione :) a zeby sie przyjaznic trzeba sie poznac ... a jak sie poznac unikajac kontaktu? :)
Popieram ;o) My dodatkowo chodzimy do otwartego przedszkola od czasu do czasu, tak zeby sie "zaprzyjaznic" z obcymi zarazkami, no i na basen ;o) Jak na razie odpukac, mala nie choruje...

Kasiula u nas tez rano dzis prawie sniezyca , ale juz słoneczko na swoim miejscu :)
Nalatałam sie dzis z rana po urzedach z małym . Z jednej strony udreka , a z drugiej jego urok dziala na nieprzejednane urzedniczki :p

dziubasek, olica miło Was "widzieć ":)
a u nas dzis tak goraco, ze jak szlam z mala na spacer w chuscie to miala tylko dlugie bodziaki , bluza, rajstopki i spodenki...i musialam sciagnac jej bluze bo bylo za goraco....a i tak wrocilysmy lekko zgrzane....piekna pogode dzis mielismy....:-)

Ja od 3 dni padam - dopadło mnie totalne przemęczenie, kręgosłup boli mnie strasznie od spania z na boku, a do tego doszedł jeszcze ból nóg od podnoszenia malucha i siebie z podłogi.
W sobotę jedziemy nad morze, ale szczerze mówić jakoś się nawet jeszcze nie cieszę bo po pierwsze boję się podróży - czy mała tyle wytrzyma, a po drugie Ala też jest marudna od trzech dni więc martwię się czy nie będzie chora.
A poza tym jak już narzekam to nie mam się w co ubrać, wiec pakowanie wnerwia mnie jeszcze bardziej niż zwykle :)
Eh... gdyby tak dało się pospać raz ze 4 godzinki bez przerwy i to na plecach świat byłby piękniejszy :). No ale trudno, nie mam czasu na marudzenie, muszę iść prasować :|

Oj ale dziś pogoda zmienna :/ Raz piękne słoneczko, a zaraz ulewa! Już drugi dzień nie byłam na spacerze, zobaczymy jak będzie jutro...

A co do szczepionek to my szczepimy małą zwykłymi! I przyjmuje je spoko, tzn na samym szczepieniu krzyczy, ale żadnych powikłań nie ma! I dodatkowo szczepilismy na ROTAWIRUS, i mam plan na pneumokoki, ale jeszcze zobaczymy czy kasa będzie :/

A co do bakterii, to ja też moją z NImi zapoznaje. Absolutnie nie chowam jej sterylnie :D
I nie przegrzewamm. Nasza Hanulka to zimny wychów :D Ale babcie zawsze gadaja - "przykryj bo zimne rączki". hehe - ah te babuleńki!

Dziś byliśmy u moich rodzicó - dwa piętra niżej hehe. I malutkiej nie wykąpaliśmy - śpi na brudaska :D czasami może sobie na to pozwolić. W sumie często kąpie ją co dwa :) a Wy??

Idę zjeść jakąś kanapkę może wkońcu pójdzie nam w dupkę :D

reklama
To dobrze że nie tylko ja kłade spać małego brudaska :D
No jak zacznie się pocić to będe ją kąpać częściej:)

DOBREJ NOCY:)
Obyście nie za często wstawały do swoich pociech :)

Do góry