reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ja tez kapie codziennie, dzieki temu mala wie, ze po tym nastepuje polozenie do lozeczka i lulamy i nigdy nie mialam jeszcze problemu z zasypianiem dluzszego niz kilka minut :-) nie liczac kolek na poczatku.....
u nas tak samo :) wie ze po kapieli jemy i do lozka i maly zasypia sam po chwili a jak nie chce mu sie spac za bardzo to lezy sobie gadac cos a po jakims czasie spi :)

reklama
A my dzis mamy wychodne :) siostra przyjdzie do małego a my do kina na nowego Allena i na...sopocki kebab :) wczoraj otworzyli. prawie 9 mscy czekałam aż znowu otworzą :)

Zaraz bede dzwonic do mopsu. 1,5 miesiaca temu zlozyłam o becikowe i jeszcze kasy nie ma...

u nas tak samo :) wie ze po kapieli jemy i do lozka i maly zasypia sam po chwili a jak nie chce mu sie spac za bardzo to lezy sobie gadac cos a po jakims czasie spi :)

U mnie identycznie z Igorkiem :)

Mam pytanie do mam które się kąpią z maluszkami.Jak odbywa się taka kąpiel :-/ trzymacie dzieci na kolanach czy jak??jak długo i czy jesteście w bieliznie czy jak?? może wydać Wam się głupie moje pytanie ale dotąd miałam prysznic i nie było opcji wspólnej kąpieli, teraz będzie wanna po przeprowadzce.Z Waszych postów wynika że to frajda dla maluszków więc nie chciałabym popełnic jakiegoś błędu.Będe wdzięczna za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Ale dziś pogoda uper :)

Tak sie wczoraj tu naczytalam ze mozna dzieci nie kompac codziennie ze postanowilam zrobic Pawełkowi pierwszy Dzien Dziecka :)
Miałam strcha, ale wyszło ok, wrocilismy od mojej mamy o 20.30 czyli juz maly powinien spac, rozebrałam przemylam wacikiem, ubrala w pajacyk, cyk cyc i do odbicia (a tu zooooonk ze mną) mąż go zabral i polozyl do kolyski. Pogadał sobie, powiercił się i zasnął. Tak więc po 5 miesiącach codziennego kapania obalam MIT dziecko zasypia bez problemu i to z tata ktorego 2,5 miesiaca nie widział :)

Jeśli chodzi o ten zzzzzzooooonnnkkkk to podnoszac malego do odbicia strzelilo mi cos w szyi i koniec, nie moge ruszyc glowa do dzisiaj. Katastrofa lepiej sie nie pytajcie jak malego karmilam w nocy, na szczescie obudzil sie tylko raz i potem nad ranem.
Dobrze, że mąż wrócił, bo nie mogłam sie rozebrac, ani sama polozyc, chyba musialabym spac z tejsciowa bo nie bylam w stanie wstac do dziecka. Juz teraz troche jakby przechodzilo.

U nas kiedys tez byl taki przypadek. Wiele lat temu. babka spalila dzieciatko w piecu w kotlowni gdzie pracowla jej ojciec. Nic jej nie zrobili. Byla w szoku poporodowym. Pozniej urodzila dwojke dzieci jeszcze, fajni ludzie.

Ale straszne jak sie czyta o czyms takim. Ja od razu rycze i sie tzrese.

J Olafa zazwyczaj codziennie kąpię, to nasz rytuał przed snem, ale czasem jak długo zasiedzimy się w gościach, albo znajomi na odwiedzą to robimy sobie DZień Dziecka i nie kapiemy :) Olaf usypia, śpi mniej spokojnie niż po kąpieli ale śpi :)_

reklama
U mnie identycznie z Igorkiem :)

Mam pytanie do mam które się kąpią z maluszkami.Jak odbywa się taka kąpiel :-/ trzymacie dzieci na kolanach czy jak??jak długo i czy jesteście w bieliznie czy jak?? może wydać Wam się głupie moje pytanie ale dotąd miałam prysznic i nie było opcji wspólnej kąpieli, teraz będzie wanna po przeprowadzce.Z Waszych postów wynika że to frajda dla maluszków więc nie chciałabym popełnic jakiegoś błędu.Będe wdzięczna za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Ale dziś pogoda uper :)

Ja wprawdzie się jeszcze nie kąpałam z dzieckiem, czekam aż zacznie w miarę stabilnie siadać i kiedy będzie cieplej bo łazienka dość zimna ale będę wtedy of course bez bielizny czyli nago :-D Tatuś także :-D

Do góry