reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

reklama
kurcze a ja zjadłam tego rogala, masakrycznie słodki wypiłam kawę i tak mnie zemdliło, że szok :szok:
Teraz wcinam ogórki kiszone, moze jakoś "wyrównają smak":eek:. Zastanawiam się jaki bedzie finał mojego kulinarnego szaleństwa;-)

Bosastopka mega gratulacja !!!!!!!!!!!!!!

Gratulacje Martuska!

A ja tez mam swieze wiadomosci... wlasnie mi wody puscily, na szczescie sa czysciutkie!!! Dzwonilam do mojego szpitala, mam czekac na skurcze bo jak na razie to ich brak :o( jak sie ne pojawia to jutro rano mam sie zglosic na 10ta do szpitala.

No to trzymam kciuki!!! Mi lekarz kazal spokojnie po odejsciu wod sie przygotowac, wsiasc w auto i tak w ciagu godzinki, dwoch sie zjawic.

Karolinko ja mam bol jak na @ od okolo 4 rano... i brzuch mi twardnieje... wstalam wlasnie z lozka bo w pozycji lezacej nie wyrabiam... ale bol zaczyna mi przechodzic... efekt tego taki ze noc nie przespana a porodu jak nie bylo tak nie ma....

tylko z piersi leci mi siary jak bym juz miala 2 dzieci wykarmic...:eek::eek::eek:
tez tak macie? u mnie to po raz pierwszy przez cala ciaze....

mam nadzieje ze u Ciebie cos ruszylo...

Ja juz wlasnie Wam pisalam, ze nie moge wyrobic z moimi piersiami, bo juz chodze jak krowa dojna, zreszta w staniku do karmienia bo w innym nie wyrabiam i z wkladkami :eek::sorry::eek: i marze o tym zeby przyczepic sobie jakas sliczna pijawke :tak:

wielce pisalam ze bede sprzatac a dalej siedze na bb.... przez was dziewuszki moj dom zarosnie grzybem za chwile hehe... zmykam bo nic zas nie porobie :-p

a pogoda "przecudna" (czyt. deszcz i mgla) to nic innego mi do roboty nie zostaje:no:

Dlatego ja jak wstaje rano to sila sie powstrzymuje zeby nie wsiasc przed komputer i najpierw ogarniam dom, a potem kawka i bb ;-) bo inaczej moj dom tez by zarosl :sorry:

Czesc dziewczyny widze ze wiekszosc z nas oczekuje. My nadal na patologii mam paciorkowca wiec biore antybiotyki i zastrzyki w brzuch. Lekarze mowia ze w tym tygodniu konczymy zalezy od skurczów i wtedy biora mnie na stoł. Boje sie o małego bo grozi mu przez tego paciorkowca zapalenie pluc. Trzymam kciuki a was

A w moim suwaczku blad bo dopiero 36 i 5 dni . termin wg usg 29 listopada

Agamir, to teraz mnie wystraszylas tym paciorkowcem, bo ja tez mam, ale dostane antybiotyk dopiero w trakcie porodu :zawstydzona/y:

Już nie mogę :szok: nie wiem co mi się dzieje z żołądkiem... Małemu to chyba nic,a nic nie przeszkadza bo kopie jak licho. Chociaż jeden zadowolony, a mamusia niech się męczy:-(

A moze to rota...?

SYNEK Z USG WAŻY 3800
POWINNAM URODZIĆ SAMA POWIEDZIAŁ LEKARZ
SZYJKA PRZYGOTOWANA 1CM ROZWARCIA

JEŚLI DO CZWARTKU NIC SIĘ NIE RUSZY BEDĄ WYWOŁYWAĆ

wiadomości od Kasiuli

To bedzie duzy synek :tak: Trzymam kciuki :tak:

A moja dzidzia sie dzis nie rusza prawie wcale....i jestem przerazona....

Katrenki jechalas juz? Bo jak juz pisalam, to mam byc zaraz po Tobie wg mojego przeczucia haha :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurcze za szybko się pochwaliłam...:-( wiecie może czy w ciąży można wziąść Stoperan? Bo jak na złość nie mam ulotki:no:

dziunk24 jaka rota?? :sorry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja juz wlasnie Wam pisalam, ze nie moge wyrobic z moimi piersiami, bo juz chodze jak krowa dojna, zreszta w staniku do karmienia bo w innym nie wyrabiam i z wkladkami :eek::sorry::eek: i marze o tym zeby przyczepic sobie jakas sliczna pijawke :tak:

Dlatego ja jak wstaje rano to sila sie powstrzymuje zeby nie wsiasc przed komputer i najpierw ogarniam dom, a potem kawka i bb ;-) bo inaczej moj dom tez by zarosl :sorry:

taaa... juz sie nie moge doczekac tej malej pijawki :-D:-D:-D

a ja sie powstrzymac nie moge i zreguly pierwsze co to sniadanko z herbatka i bb :-D

i tak wysprzatalam pokoik synka i sypialnie... lazienka blaga sie o wymycie! boshe jak ja nie nawidze sprzatac lazienki po facetach (moim tacie i mezu) do tego budowlance wiec jak zaczna zmywac z siebie ten kurz farbe gips itp to lazienka zamiast biala jest szara :wściekła/y:

kurczę, mi jakoś godzinę temu odeszły wody, ale akcji skurczowej brak i teraz nie wiem co robić. Mąż pyta czy ma jechać do pracy czy już ze mną czekać... hmmm....
Jak rodziłam Emilkę to zaczęło się od konkretnych skurczów w środku nocy , a wody to mi odeszły dopiero na porodówce na 3 godziny przed . No i chyba muszę czekać. Zastanawiam się tylko ile czasu może minąć od odejścia wód do pierwszych skurczów? Nie wiem dlaczego zakładałam , że wszystko będzie wyglądać jak za pierwszym razem :D
Póki co wstawiłam naczynia do zmywarki i zastanawiam się czy nie zacząć robić rosołu :-D;-) chociaż ostatnio robiłam w niedzielę rano, może to jego taki opóźniony efekt, hi,hi

Trzymam kciuki :tak:

Jestem potworie zmeczona. Moj maluszek ie spal dzis cala noc :eek: i zupelnie nie wiem dlaczego. cycka wolal co chwilke, a jak sie najadl i odbeknal to zasypial mi na rekach. co go odlozylam do lozeczka to oczy otwarte, ryk i popiskiwania.:-( no to znow na rece trzeba bylo wziasc, ukolysac, utulic, odlozyc do lozeczka i ponownie oczka otwarte, placz itd...
skonczylo sie na tym, ze o 5 nad raem maz poszedl spac "w nogi " lozka, a ja z maluchem przy sobie. dopiero wtedy zasnal ... ale tylko na godzinke. nastepne karmienie i teraz jest jzu lepiej.
mam since pod oczami i przekrwione bialka. no i boli mnie potwornie jeden szew na tylku, dziwnie sie goi, wrecz chyba zaczyna sie paprac :crazy:.
a ja chce juz sie zagoic i poprzytulasic z mezem :-p

Anadri, musze Ci powiedziec, ze noworodki i niemowlaki to terrorysci niestety :tak: i sa bardziej cwani niz nam sie wydaje :tak: maluszek po prostu chce miec mamusie na okraglo :-D

Kurcze za szybko się pochwaliłam...:-( wiecie może czy w ciąży można wziąść Stoperan? Bo jak na złość nie mam ulotki:no:

dziunk24 jaka rota?? :sorry:

grypa rota, żołądkowa po prostu. Ja ja juz przechodzilam w ciazy i myslalam ze umre. Gora i dolem szlo plus objawy grypowe. Nie bierz stoperanu, najlepiej nic nie bierz.

reklama
a zna moze ktos sposob jak takiemu malemu terroryscie przestawic jednak te godziny dzienno-nocne? zeby w dzien sobie swiat ogladal a w nocy spal i tylko budzil sie na cycucha? bo ja raczej w nocy a zakupynie pojde i gosci przyjmowac nie bede ... no i w tv nic nie ma ...

Do góry