reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
kurcze a ja zjadłam tego rogala, masakrycznie słodki wypiłam kawę i tak mnie zemdliło, że szok :szok:
Teraz wcinam ogórki kiszone, moze jakoś "wyrównają smak":eek:. Zastanawiam się jaki bedzie finał mojego kulinarnego szaleństwa;-)

Bosastopka mega gratulacja !!!!!!!!!!!!!!

Gratulacje Martuska!

A ja tez mam swieze wiadomosci... wlasnie mi wody puscily, na szczescie sa czysciutkie!!! Dzwonilam do mojego szpitala, mam czekac na skurcze bo jak na razie to ich brak :o( jak sie ne pojawia to jutro rano mam sie zglosic na 10ta do szpitala.

No to trzymam kciuki!!! Mi lekarz kazal spokojnie po odejsciu wod sie przygotowac, wsiasc w auto i tak w ciagu godzinki, dwoch sie zjawic.

Karolinko ja mam bol jak na @ od okolo 4 rano... i brzuch mi twardnieje... wstalam wlasnie z lozka bo w pozycji lezacej nie wyrabiam... ale bol zaczyna mi przechodzic... efekt tego taki ze noc nie przespana a porodu jak nie bylo tak nie ma....

tylko z piersi leci mi siary jak bym juz miala 2 dzieci wykarmic...:eek::eek::eek:
tez tak macie? u mnie to po raz pierwszy przez cala ciaze....

mam nadzieje ze u Ciebie cos ruszylo...

Ja juz wlasnie Wam pisalam, ze nie moge wyrobic z moimi piersiami, bo juz chodze jak krowa dojna, zreszta w staniku do karmienia bo w innym nie wyrabiam i z wkladkami :eek::sorry::eek: i marze o tym zeby przyczepic sobie jakas sliczna pijawke :tak:

wielce pisalam ze bede sprzatac a dalej siedze na bb.... przez was dziewuszki moj dom zarosnie grzybem za chwile hehe... zmykam bo nic zas nie porobie :-p

a pogoda "przecudna" (czyt. deszcz i mgla) to nic innego mi do roboty nie zostaje:no:

Dlatego ja jak wstaje rano to sila sie powstrzymuje zeby nie wsiasc przed komputer i najpierw ogarniam dom, a potem kawka i bb ;-) bo inaczej moj dom tez by zarosl :sorry:

Czesc dziewczyny widze ze wiekszosc z nas oczekuje. My nadal na patologii mam paciorkowca wiec biore antybiotyki i zastrzyki w brzuch. Lekarze mowia ze w tym tygodniu konczymy zalezy od skurczów i wtedy biora mnie na stoł. Boje sie o małego bo grozi mu przez tego paciorkowca zapalenie pluc. Trzymam kciuki a was

A w moim suwaczku blad bo dopiero 36 i 5 dni . termin wg usg 29 listopada

Agamir, to teraz mnie wystraszylas tym paciorkowcem, bo ja tez mam, ale dostane antybiotyk dopiero w trakcie porodu :zawstydzona/y:

Już nie mogę :szok: nie wiem co mi się dzieje z żołądkiem... Małemu to chyba nic,a nic nie przeszkadza bo kopie jak licho. Chociaż jeden zadowolony, a mamusia niech się męczy:-(

A moze to rota...?

SYNEK Z USG WAŻY 3800
POWINNAM URODZIĆ SAMA POWIEDZIAŁ LEKARZ
SZYJKA PRZYGOTOWANA 1CM ROZWARCIA

JEŚLI DO CZWARTKU NIC SIĘ NIE RUSZY BEDĄ WYWOŁYWAĆ

wiadomości od Kasiuli

To bedzie duzy synek :tak: Trzymam kciuki :tak:

A moja dzidzia sie dzis nie rusza prawie wcale....i jestem przerazona....

Katrenki jechalas juz? Bo jak juz pisalam, to mam byc zaraz po Tobie wg mojego przeczucia haha :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurcze za szybko się pochwaliłam...:-( wiecie może czy w ciąży można wziąść Stoperan? Bo jak na złość nie mam ulotki:no:

dziunk24 jaka rota?? :sorry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja juz wlasnie Wam pisalam, ze nie moge wyrobic z moimi piersiami, bo juz chodze jak krowa dojna, zreszta w staniku do karmienia bo w innym nie wyrabiam i z wkladkami :eek::sorry::eek: i marze o tym zeby przyczepic sobie jakas sliczna pijawke :tak:

Dlatego ja jak wstaje rano to sila sie powstrzymuje zeby nie wsiasc przed komputer i najpierw ogarniam dom, a potem kawka i bb ;-) bo inaczej moj dom tez by zarosl :sorry:

taaa... juz sie nie moge doczekac tej malej pijawki :-D:-D:-D

a ja sie powstrzymac nie moge i zreguly pierwsze co to sniadanko z herbatka i bb :-D

i tak wysprzatalam pokoik synka i sypialnie... lazienka blaga sie o wymycie! boshe jak ja nie nawidze sprzatac lazienki po facetach (moim tacie i mezu) do tego budowlance wiec jak zaczna zmywac z siebie ten kurz farbe gips itp to lazienka zamiast biala jest szara :wściekła/y:

kurczę, mi jakoś godzinę temu odeszły wody, ale akcji skurczowej brak i teraz nie wiem co robić. Mąż pyta czy ma jechać do pracy czy już ze mną czekać... hmmm....
Jak rodziłam Emilkę to zaczęło się od konkretnych skurczów w środku nocy , a wody to mi odeszły dopiero na porodówce na 3 godziny przed . No i chyba muszę czekać. Zastanawiam się tylko ile czasu może minąć od odejścia wód do pierwszych skurczów? Nie wiem dlaczego zakładałam , że wszystko będzie wyglądać jak za pierwszym razem :D
Póki co wstawiłam naczynia do zmywarki i zastanawiam się czy nie zacząć robić rosołu :-D;-) chociaż ostatnio robiłam w niedzielę rano, może to jego taki opóźniony efekt, hi,hi

Trzymam kciuki :tak:

Jestem potworie zmeczona. Moj maluszek ie spal dzis cala noc :eek: i zupelnie nie wiem dlaczego. cycka wolal co chwilke, a jak sie najadl i odbeknal to zasypial mi na rekach. co go odlozylam do lozeczka to oczy otwarte, ryk i popiskiwania.:-( no to znow na rece trzeba bylo wziasc, ukolysac, utulic, odlozyc do lozeczka i ponownie oczka otwarte, placz itd...
skonczylo sie na tym, ze o 5 nad raem maz poszedl spac "w nogi " lozka, a ja z maluchem przy sobie. dopiero wtedy zasnal ... ale tylko na godzinke. nastepne karmienie i teraz jest jzu lepiej.
mam since pod oczami i przekrwione bialka. no i boli mnie potwornie jeden szew na tylku, dziwnie sie goi, wrecz chyba zaczyna sie paprac :crazy:.
a ja chce juz sie zagoic i poprzytulasic z mezem :-p

Anadri, musze Ci powiedziec, ze noworodki i niemowlaki to terrorysci niestety :tak: i sa bardziej cwani niz nam sie wydaje :tak: maluszek po prostu chce miec mamusie na okraglo :-D

Kurcze za szybko się pochwaliłam...:-( wiecie może czy w ciąży można wziąść Stoperan? Bo jak na złość nie mam ulotki:no:

dziunk24 jaka rota?? :sorry:

grypa rota, żołądkowa po prostu. Ja ja juz przechodzilam w ciazy i myslalam ze umre. Gora i dolem szlo plus objawy grypowe. Nie bierz stoperanu, najlepiej nic nie bierz.

reklama
a zna moze ktos sposob jak takiemu malemu terroryscie przestawic jednak te godziny dzienno-nocne? zeby w dzien sobie swiat ogladal a w nocy spal i tylko budzil sie na cycucha? bo ja raczej w nocy a zakupynie pojde i gosci przyjmowac nie bede ... no i w tv nic nie ma ...

Do góry