reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Dziunka lekarze czekaja z cesarka bo chca choc troszke mnie wyleczyc aby małay bł zdrowy po porodzie tez dostane antybiotyk i mały jesli okaze sie ze go załapapal

reklama
dziunka24 to ja poproszę wirtualnie o odstąpienie części zawartości;-) Bo ze mnie jak narazie to kurnaśka nie zapowiada się dojna krówka :eek: Cosik i tam poleci, jak bardziej przycisnę, myślałam, że im bliżej porodu tym jakoś wiecej będzie siary.

agamir będzie dobrze i Maluch napewno będzie zdrowiuteńki :-)

Ciekawe czy Kasiiulce uda się samej urodzić...

fanta nie martw się ja wymiotuję non stop....:sorry: np ostatnio wczoraj...

katrenki czekamy na dzidziusia...
mam andzieję że już jesteś w szpitalu:-p

klaudzia zastanawiałam się nad Twoim swędzeniem.. i może to Cię swędzą rozstępy bo mnie mój tak strasznie swędzi i przypomniało mi się jak moją bratową też swędziało wszędzie gzie miała rozstępy:eek:

agamir trzymajsię tam i nie daj się... jesteśmy z Tobą...

aha i jeszcze ... zaraz napiszę do mary_mary bo widzę że na skyp-e jest dostępna ale to też nie wiadomo czy ona odpala kompa czy ktoś inny

Ostatnia edycja:
dziunka24 to ja poproszę wirtualnie o odstąpienie części zawartości;-) Bo ze mnie jak narazie to kurnaśka nie zapowiada się dojna krówka :eek: Cosik i tam poleci, jak bardziej przycisnę, myślałam, że im bliżej porodu tym jakoś wiecej będzie siary.

To nie jest powiedziane. Z Julia siara sie pojawila dopiero po porodzie i to taka, ze myslalam ze jej wogole nie ma. Ale jak polozna wycisnela fachowo, to sie okazalo ze mam duzo mleczka. Takze nie martwilabym sie na Twoim miejscu :-)

A czy ktoras z Was wie co u Mary Mary???? dawnooo tu jej nie bylo... no chyba ze cos przeoczylam????
Mary caly czas czeka na swoja pocieche w dwupaku. mezus wyplywa w piatek wiec corcia ma czas tylko do czwartku zeby przyjsc na swiat :sorry:, ale cos jej nie spieszno ...
Ogolnie to e-ciotka juz chyba bardzo zmeczona jest i dlatego zadko na bb bywa. psychika po wolutku siada i jej i L. no bo dwa dni.. a mala ciagle w srodku.
same rozuemiecie - wizja samotnego porodu, tatus ktory nie bedzie przez pierwsze dni ... itd.

Ostatnia edycja:
nie można!!! w ogóle nie można brać, bo blokują bakterie w jelitach!!!!:no::no::no::no:

swoją drogą, ładny suwaczek :pP

he he dziękuje:-) jestem już 1 dzień po terminie wg USG, a wg OM mam jeszcze 1 dzień do porodu. To tak na dobrą sprawę nic nie mogę wziąść?!:-( kurcze normalnie jestem trochę przerażona, bo sikam tą stroną co nie powinnam:zawstydzona/y: i jak tak dalej pójdzie to się odwodnie...
Myślałam, żeby zjeść czekoladę ale mam tylko białą:wściekła/y:

wielce pisalam ze bede sprzatac a dalej siedze na bb.... przez was dziewuszki moj dom zarosnie grzybem za chwile hehe... zmykam bo nic zas nie porobie :-p

:no:

Klaudzia daj nam dobry przykład , że jednak można zrezygnować z bb na rzecz sprzątania:-p
Wczoraj mały się posłuchał i nie wykluł się i tatus zdążył naprawić samochód, ale dziś juz moze... tylko czemu się nie słucha:sorry:
Własnie wróciłam z 1,5 h spaceru w lesie i na plaży... może świeże powietrze go zachęci:sorry::happy:
Zastanawiam sie , czy nie poczęstować się olejkiem rycynowym? żebym tylko wiedziała , że on na pewno działa, bo smaczny to on nie jest:eek:

Nie wiem co mam zrobic, bo moja corcia juz napisala list do mikolaja, ale lista sie wyyydluuuza coraz bardziej, mam wrazenie, ze te reklamy zabawek dla dzieci jakos przed swietami sie mnoza :eek::szok:

grypa rota, żołądkowa po prostu. Ja ja juz przechodzilam w ciazy i myslalam ze umre. Gora i dolem szlo plus objawy grypowe. Nie bierz stoperanu, najlepiej nic nie bierz.

dziunka24 mam nadzieje, że to nie jest grypa. Jak mi popołudniu nie przejdzie, to z mężem do lekarza pojadę oby tylko wytrzymać do popołudnia...

reklama
a zna moze ktos sposob jak takiemu malemu terroryscie przestawic jednak te godziny dzienno-nocne? zeby w dzien sobie swiat ogladal a w nocy spal i tylko budzil sie na cycucha? bo ja raczej w nocy a zakupynie pojde i gosci przyjmowac nie bede ... no i w tv nic nie ma ...

Po pierwsze w dzien zachowujcie sie tak jak zawsze. Czyli wlaczony telewizor, normalne rozmowy a nie szeptanie itd. Najlepiej klasc go spac nie do lozeczka, a np do wozka lub uspic go w naszym lozku. Albo do lozeczka, ale nie przykrywac kolderka pod ktora spi w nocy, a np kocykiem. Jak zbliza sie wieczor, to nie zabawiac malego, a wlasnie sie wyciszyc, zmniejszyc swiatlo, zasunac rolety. Uspic w lozeczku pod kolderka, jak obudzi sie w nocy to nie mozna sie odzywac ani zapalac duzego swiatla, tylko takie przytlumione. Powinno zadzialac, z czasem maly sie skuma ze to noc a nie dzien, a w nocy sie spi.

Do góry