reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Cześć, ja od rana piorę ciuszki dla Patryka:tak: ale mam frajdę:-D muszę je poukładać w meblach w jego pokoiku, bo już wszystko mamy w mieszkaniu zrobione i posprzątane, zostały tylko ciuszki i gadżety Małego:-)
Pogoda u nas do bani, w nocy lało, teraz zimno, a na zakupy muszę iść, dobrze, że Kaufland mam blisko:tak:

Madziu pierzesz juz? a pozniej bedziesz drugi raz przepierać czy juz nie ?

reklama
Kasiiula już nie będę drugi raz prać, teraz wypiorę, wyprasuję i schowam do szuflad. Po remoncie mam świeżo w mieszkaniu, nie powinny się zakurzyć przez 2 miesiące, ewentualnie jeszcze potem je przeprasuję raz.

Moją córcię kąpałam w oilatum balneum hrmal, a prałam jej ubranka w płatkach mydlanych, ale zaczęłam tak dopiero wtedy, kiedy okazało się, ze jest na wszystko uczulona :-( tylko po oilatum nie miala bordowej, łuszczacej się skóry .. oilatum jest za to bardzo tłuste i ciężko domyć później wannę i wanienkę, trzeba szorować.

Masz racje te plyny sa bardzo tluste:tak:,dlatego zaczelam pozniej myc Laure mydelkiem a po kapieli smarowalam ja kremikiem tez oilatum i bylo znacznie lepiej.Uczulenie przeszlo i mila piekna gladziutka skorke:-).A teraz uzywam Nivea i juz nic po nim nie ma;-).
Z synkiem moze byc inaczej,byc moze nie bedzie tak wrazliwy jak Laura.Sprobuje najpierw zwykle kosmetyki...najlepiej wlasnie cos z Polski;-).
A wlasnie co do Polski...
Ka...M , katrenki do kiedy mozna latac w ciazy samolotem????:confused:
Mi lekarz powiedzial ze na 6 tyg przed rozwiazaniem:angry:.
Mam bilet kupiony na 1.09 i teraz mam dylemat:zawstydzona/y:
madziek wiem jakie to uczucie...pamietam jak bylam pierwszy raz w ciazy z Laura,cieszylam sie jak dziecko przy prasowaniu tych malutkich ciuszkow:tak::-).

U nas troche sloneczka sie pokazalo wiec szykujemy sie na spacerek...pozniej jeszcze zagladne.
pa

Na Twoim miejscu jesli lecisz innymi liniami zadzwonila bym i zapytala zeby sie upewnic bo glupio by bylo jak by ci na lotnisku powiedzieli, ze cie nie zabiora....lepiej sie upewnic...;-)

Kam, tym bardziej jak masz mały brzuch a dziecko właściwej wielkości, to baby Ci stłoczyło wszystko w środku. Nam brzuchy mniej lub bardziej wypchnęło i zrobiło trochę miejsca na narządy wewnętrzne, Tobie nie;(
Z paznokciami pomalowanymi przy porodzie jest zapewne tak, że jak podejmują decyzję o cesarce w trakcie porodu drogami natury, to często nie ma czasu na takie pierdoły jak zmywanie paznokci czy zdejmowanie biżuterii. Dlatego lepiej nie mieć.

Cześć, ja od rana piorę ciuszki dla Patryka:tak: ale mam frajdę:-D muszę je poukładać w meblach w jego pokoiku, bo już wszystko mamy w mieszkaniu zrobione i posprzątane, zostały tylko ciuszki i gadżety Małego:-)
Pogoda u nas do bani, w nocy lało, teraz zimno, a na zakupy muszę iść, dobrze, że Kaufland mam blisko:tak:
No mi sie ciagle wydaje, że na wszystko jest jeszcze tyle czasu...Jeszcze tylu rzeczy nie mam, a co dopiero wziąć sie za pranie. DObrze ze z czesci ubranek juz metki usunęłam, zeby dzidzi nie drapały. Szczegolnie ze spiochow, koszulek.
Faj nie, ze juz po porzadkach w mieszkanku.

reklama
Uff ja też już po sprzątanku:baffled:. Umyłam dziś 9 okien i jestem dokładnie na półmetku, pocieszam sie, że to moje ostatnie mycie okien w tym roku :tak:.

Do góry