reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ewelia nawet mi do glowy nie przyszlo ze moga nam odmowic chrztu ...:baffled: kurcze to sie zmartwilam ja bede brala slub jak dziecko bedzie mialo okolo 7 miesiecy przeciez to strasznie pozno na chrzest! moze odmawiali wam bo macie slub cywilny a dla nich to chyba wiekszy grzech niz zycie bez jakiegokolwiek slubu wiem ze to glupio brzmi a co jakbym byla samotnna panna bez faceta to by mi tez nie ochrzcili? moze powiem ze dziecko ojca nie ma no bo nie wiem juz:szok: bede musiala sie dowiedziec

Ostatnia edycja:
reklama
ja sie strasznie boje ze cos bedzie nie tak chociaz juz chyba najgorszy czas minal i powinnam sapc spokojnie ale ja mi ciagle cos jest przeziebienia na ktore nic nie mozna wzisac alergie i astma poza tym czuje sie okropnie :sorry: ale zostalo mi tylko 24 tygodnie do konca hi hi:-)

weri bierzesz coś teraz na alergię i astmę?
mi odstawiono moje leki i przez to nieźle się rozkulałam z alergią i astmą:-(
akurat jak wszystko pyli nie możemy brać żadnych tabletek przeciwhistaminowych
lekarz mi powiedział że wywołują skurcze zagrażają ciąży

przez tą moją duszącą infekcję narazie wróciłam na inhalacje z pulmicortu mam mniejszą dawkę
ventolin jak już się duszę na maksa
calcium 500 dwa razy dziennie
krople do oczu i nosa

teraz też się tak rozkaszlałam że muszę uruchomić nebulizator
normalnie wymęczona jestem :-(

nie masz tak, że jak kichasz, to brzuch ci tak dziwnie ściska? bo ja tak mam... ale weź tu nie kichaj... :eek:

ja odkad jestem w ciazy to kicham bardzo czesto i mam juz sposob bo jak juz czyje ze bede kichac trzymam reke na brzuchu zeby nie skakał zbyt wysoko przy kichnieciu i juz mi lepiej bo dzidzi tak nie rzuca w srodku ;) aaa psik ;)

weri tak naprawdę wszystko zależy od dobrej woli księdza jakigo masz w parafii

kiedyś widziałam program na ten temat w telewizji
księża wypowiadali się jednogłośnie że dziecko bez taty ma prawo być ochrzczone
i jesli jakiś ksiądz nie chce to są wyłącznie jego wymysły

Cześć
WERI a może powiedz, że wolisz żeby później przyjechała. To rzeczywiście problem, ale potem nie poruszajcie tego tematu to może się uda. Moja koleżanka mając pierwsze dziecko mówiła, że te pierwsze czynności wykonuje się nieporadnie trochę, to jeszcze ci potrzeba żeby ktoś patrzył na ręce.

Ja trochę przesadziłam w ostatnich dniach i boli mnie brzuch. Leżę teraz dużo. Dobrze się czułam i poczułam przypływ energi, ale nie wyszło mi to na dobre.

weri tak naprawdę wszystko zależy od dobrej woli księdza jakigo masz w parafii

kiedyś widziałam program na ten temat w telewizji
księża wypowiadali się jednogłośnie że dziecko bez taty ma prawo być ochrzczone
i jesli jakiś ksiądz nie chce to są wyłącznie jego wymysły
cos czuje ze niezle beda przeboje bede w czerwcu w swoim kosciele w polsce to pogadamy z ksiedzem jak powie ze po slubie sprobujemy ochrzcic w anglii jak nie bedzie wyjscia chyba czym predzej tym lepiej nie bede czekac 7 miesiecy:wściekła/y:

kaska k tak mam niebieski inhalator salbutamol kazali koniecznie go brac bo sie dziecko zadusi i mam tabletki piriton ale wzielam tylko pare nie chce ich brac i krople beconase nie wiem czy takie leki sa w polsce mowili ze te tabletki i te krople to jedyne co mozna brac i ze krople nie przedostaja sie do dzidzi ale ja nie jestem przkonana uwarzam ze wszystkie leki jakos przechodza
myslalam ze mi sie alergia pogarsza a widocznie chodzilam przeziebiona teraz mysle ze to zatoki mam juz dlugo chore ale lekarka kazala mi spadac bo nic nie dostane bedac w ciazy tylko paracetamol i mam nie przychodzic z takimi problemami:baffled:

a ja właśnie spakowałam pierwszą reklamówkę ciuchów na lato, w które wiem, że już w te wakacje nie wejdę ... trzeba wynieść do pawlacza

nudności coraz mniej , ale za to czuję się jakbym miała depresję, nic mi się nie chce. trochę ożywiło mnie pisanie na listopadowym forum. spałabym cały czas , tylko że mała Emiska nie pozwala, bawić się wciąż chce.

do tego alergia, kicham po kilkadziesiąt razy pod rząd chociaż staram sie siedzieć w domu i unikać pyłków, prycham, sikam od tego kichania już (podobno hormony w ciąży jakoś rozluźniają cewkę czy coś i może się to zdarzać). na szczęście za tydzień jedziemy na urlop nad nasze morze, tam mam nadzieję odetchnąć od kichania...

a z Emilką w ciąży było zupełnie inaczej, alergia się wyciszyła!!, nudności prawie wcale nie miałam, żadnego odrzucenia od różnych potraw, trochę tylko pospałam na początku... ech...

reklama
kaśka życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!! Odpoczywaj i dbaj o siebie.

weri a gdzie w Polsce chcesz ochrzcic dziecko?? Bo wiem gdzie moi znajomi ochcili bez problemu dziecko. Facet był żonaty z inną a ona panienka.

Do góry