reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Kasik30, Pianistka - dziekuje wam za rady. ten kwas mlekowy to nawet mam w domu, a do ginekologa to moze poprosze mojego lekarza ogolnego o skierowanie tutaj na miejscu.
xxxklaudziaxxx - dzieki za link, na pewno skorzystam :o)
andari -
powodzenia w przeprowadzce. Tylko pamietaj nie dzwigaj i nie przemeczaj sie!

reklama
Dudziakowa coś Cię dawno nie było czy tylko mi się zdaje.Może nie na bieżąco jestem na forum...

od 20.08 raczej czesciej sie tu pojawiam bo juz w domku jestem:)

WItajcie;)

U nas dzisaj leje...czyli i humrek taki sobie....

pohwale sie wczoraj zamuwilemy mebelki dla Julaska i wozek tez.....pokaze wam je
Wózek dziecięcy X3 - X-lander
link do wozka...bedzie ten turkusowy....

a mebelki cos takiego... Mibb

no to full wypas dla syneczka :-):-) ja dzis robie pozadek w szafie i komodzie ktora jest przeznaczona dla synka zeby wszsytko bylo gotowe do remontu..... no ale przez forum jak zwykle przerwa z 5min zrobila sie godzina....

no to full wypas dla syneczka :-):-) ja dzis robie pozadek w szafie i komodzie ktora jest przeznaczona dla synka zeby wszsytko bylo gotowe do remontu..... no ale przez forum jak zwykle przerwa z 5min zrobila sie godzina....

Aha...ja zaraz jad ena obaidek do Mamci a pozniej moj maz zaprosil mnie na KOlacje....:szok: ciekawe.....wiec raczej jutro dopiero tu zajrze.....

Buzka;)

Dziekuje dziewczyny za rade. Pojde do apteki i zapytam o ten srodek o ktorym pisalyscie. jak narazie to robie sobie oklady z jogurtu,... slyszalam ze tez moga byc pomocne.

Co do remontow, to ja tez szaleje na tym punkcie. Praktycznie to juz wszystko mam kupione, tylko czekam az moj kochany w pokoiku dzieciecym polozy mi fototapete i reszte scian wymaluje. Uwielbiam dekorowac i urzdzac.
Dziewczyny a u was jak postepy w przygotowaniu kacika dla dziecka? Jak macie juz cos gotowe to wklejajcie fotki, chetnie poogladam. :-)
A dzisiaj wezme sie za dalsza czesc prasowania i ukladania.

Najlepiej jeszcze jak do podmywania używałabyś płynu do higieny intymnej z szałwii lekarskiej, polecam, tez borykałam się ze stanem zapalnym, wyleczyłam go dopiero gynofemidazol i teraz używam tylko płynu z szałwią lekarską. A i jak się myjesz, to najlepiej pod prysznicem, żeby nie siedzieć przy stanach zapalnych w wannie w wodzie. Powinno Ci pomóc. A jeśli w aptece nie ma gynofemidazol to kup clotrimazol ale w globułkach.

Clotrimazolum gsk - cytat z ulotki (tak sie sklada ze mam w domu)

"Leku nie należy stosować w I trymestrze ciąży, może być stosowany w II i III trymestrze jedynie w przypadkach gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu"

Ja rozumiem że podpowiadamy sobie rozwiązania s tylu: jak cie bardzo męczy ostre zaparcie to mozesz uzyc czopka glicerynowego - bowiem jest on bezpieczny w ciąży, jeśli stosowany nie częściej niż raz na tydzień, dwa. Jednak zostawmy leczenie lekarzom. Ja tylko przypominam jedną światłą zasadę: w ciąży nie woln brać żadnych leków bez konsultacji z lekarzem, żadnych i dotyczy to w takim samym zakresie witaminy C co Clotrimazolum.

Nie pisze tego zlosliwie (to informacja dla niektorych) a z troski o dobrostan naszych potomkow :) - jak piecze jogurt OK, leki NIE OK - leki zaostwmy lekarzom.

reklama
Do góry