reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Hejka, nie wiem, jak u Was Dziweczyny, ale zaczynam odczuwać coraz bardziej, że to już 3 trymestr. Ogólnie nie mam na nic siły i tylko bym leżała i spała, no i jak nigdy nie bolała mnie głowa, tak teraz niestety coraz częściej.
Ale co tam już bliżej, niż dalej, właściwie od września to prawie, jak z górki poturlamy się na porodówki;-)
Oczywiście, każda w wyznaczonym dla siebie terminie, ani za wcześnie, ani za późno :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja własnie po wizycie u lekarza. Robił tylko zwykłe badanie i szyjka jest dluga, prosta i nierozwarta wiec oznajmil, ze wszystko git i nie urodze przed terminem. :):-):-):-):-):-):-)
WSzystko jest jak trzeba. A wczoraj na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia bylismy... wejde potem na watek o szkole i cos napisze... pa

Smog.pl - Ciążowe brzuszki - SŁODKIE!
a to tak z innej beczki...chcialabym miec takie zdiecie z fajnie pomalowanym brzuszkiem...super pomysl....:-)

Sliczne! ja tez planuje sobie kupic farbki do ciala i namalowac cos a pozniej jakas sesyjka :-):-) fajna pamiatka :tak:

Rozumiem cie doskonale bo u nas to samo,drogo strasznie.Ja mialam robione w 25 tyg. Drugiego juz bym nie zrobila,wole te pieniazki dolozyc na wozek.

no dokladnie ;-) a pamiatke mamy, za chwilke wkleje moje zdjecia z USG 3D bo wkoncu udalo mi sie pocykac w trakcie filmiku :-)

A wozek to tez nie maly koszt....wczoraj bylam sie rozgladnac i taki pozadny dwuosobowy to okolo 600 euro.
Bede musiala sprzedac wozek po Laurze,ma zaledwie rok i jest naprawde jak nowy. Zobacze za ile uda mi sie go sprzedac i wtedy doloze i kupie nowy.

A jaki wozeczek mialas dla Laury ? :tak:

Witajcie nie było mnie troszke. Ale w niedziele byliśmy na chrzcinach mojej bratanicy i wrociłam strasznie zmęczona. Jednak co najgorsze w nocy nie moglam w ogole spać, strasznie bolała mnie glowa i sama nie wiem dlaczego. Więc wczoraj praktycznie cały dzień leżałam i próbowalam spać.

Macie jakieś sposoby na ból głowy, bo zauważyłam, że coraz częściej mnie boli.

Jak dla mnie najlepsze jest wymyc glowe, nalozyc odzywke i przed splukaniem zrobic masaz glowki (okraglymi ruchami na calej glowie i przy skroniach) A najlepiej jeszcze poprosic kogos o zrobienie takiego masazu, pelen relaks a bol przynajmniej w moim przypadku i rodziny zawsze przechodzi ;-)

Aaaa.... jeszcze chcialam zapytac...
wczoraj zauwazylam ze na brodawkach mam sucha i złuszczona skore i zapomnialam zapytac lekarza co to. Nie macie czegos takiego??

Moniu ja Ci nie pomoge ale tez mialam tak ostatnio i przeszlo samo :confused:

Dziewczyny gratuluje dobrych wynikow ;-);-)

Już mi na nerwy działa moje roztargnienie :-( dziś pojechałam do diabetologa na wizytę, i okazało się, że włąściwie to byłam zapisana na wczoraj:zawstydzona/y: całe szczęście że zostałam przyjęta, ale zapiski o wizycie zrobiłam wszędzie, a i tak się pomyliłam.. na prawdę podziwiam moje otoczenie, że mają do mnie jeszcze cierpliwość :sorry2:

Aaaa.... jeszcze chcialam zapytac...
wczoraj zauwazylam ze na brodawkach mam sucha i złuszczona skore i zapomnialam zapytac lekarza co to. Nie macie czegos takiego??

Ja mam. Od początku ciąży niestety. Gin kazał smarować Purelanem - to czysta lanolina. Kiepskie jest to, że te brodawki swędzą :( dlatego ja dodatkowo złuszczam mechanicznie ten łuszczący się naskórek co jakiś czas i to mi przynosi ulgę. Gin powiedział, że nie powinno mieć to znaczenia dla późniejszego karmienia..

No to pochwale sie syneczkiem z 20tyg. Tak jakos mnie wzielo, mam nadzieje ze wybaczycie ze na tym watku a nie na zdjeciach...

1- synus i jego duzy mozg (po mamusi :-D)
3- usmiech mojego syna hahaha :-D troszku go przeswietlilo
4- na tym zdjeciu wklada paluszki do buzi
6- kuleczka i meskosc mojego syneczka z profilu!
7- stopeczki ;-)

Załączniki

• Oli.jpg
    Oli.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 34
  • oli 2.jpg
    oli 2.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 32
  • oli 3.jpg
    oli 3.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 48
  • oli 4.jpg
    oli 4.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 34
  • oli 5.jpg
    oli 5.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 40
  • oli 6.jpg
    oli 6.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 36
  • oli 7.jpg
    oli 7.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 40
(...)Kurcze, a moja ginka, właściwie od początku ciąży zalecała mi branie witamin dla kobiet w ciąży. Ja biorę Falvit M i żelazo, coś czytałam na necie, że branie Materny może wpłynąć na dużą wagę dzieciaczka, ale ile ludzi tyle opini, takze stosuję się do zaleceń ginki, w końcu widzi moje wyniki:tak:(...)
Jak rodzilam synka i wczesniej w tamtym szpitalu rodzily sie duuuze dzieci tych matek, ktore wlasnie Materne przyjmowaly:tak::-). Same polozne mowily o tym. Nie wiem, moze z ciekawosci robily ankiete wsrod matek;-):-D

Hejka, nie wiem, jak u Was Dziweczyny, ale zaczynam odczuwać coraz bardziej, że to już 3 trymestr. Ogólnie nie mam na nic siły i tylko bym leżała i spała, no i jak nigdy nie bolała mnie głowa, tak teraz niestety coraz częściej.
Ale co tam już bliżej, niż dalej, właściwie od września to prawie, jak z górki poturlamy się na porodówki;-)
Oczywiście, każda w wyznaczonym dla siebie terminie, ani za wcześnie, ani za późno :-)
ja też tak mam. Gdyby nie to, ze muszę się zająć synkiem na pewno nie wstałabym z łóżka.

reklama
Już mi na nerwy działa moje roztargnienie :-( dziś pojechałam do diabetologa na wizytę, i okazało się, że włąściwie to byłam zapisana na wczoraj:zawstydzona/y: całe szczęście że zostałam przyjęta, ale zapiski o wizycie zrobiłam wszędzie, a i tak się pomyliłam.. na prawdę podziwiam moje otoczenie, że mają do mnie jeszcze cierpliwość :sorry2:
mam tak samo...:-Di ciagle wszystko zapisuje zeby nie zapomniec:-D
dodatkowo ciagle mi cos spada i denerwuje sie bo wiadomo potem trzeba sie schylic zeby to podniesc....:sorry2:
ale w sumie jak sie czyta, ze ktos robi dokladnie takie same rzeczy to smiac sie chce...:-)

Do góry