reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Hejka, nie wiem, jak u Was Dziweczyny, ale zaczynam odczuwać coraz bardziej, że to już 3 trymestr. Ogólnie nie mam na nic siły i tylko bym leżała i spała, no i jak nigdy nie bolała mnie głowa, tak teraz niestety coraz częściej.
Ale co tam już bliżej, niż dalej, właściwie od września to prawie, jak z górki poturlamy się na porodówki;-)
Oczywiście, każda w wyznaczonym dla siebie terminie, ani za wcześnie, ani za późno :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja własnie po wizycie u lekarza. Robił tylko zwykłe badanie i szyjka jest dluga, prosta i nierozwarta wiec oznajmil, ze wszystko git i nie urodze przed terminem. :):-):-):-):-):-):-)
WSzystko jest jak trzeba. A wczoraj na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia bylismy... wejde potem na watek o szkole i cos napisze... pa

Smog.pl - Ciążowe brzuszki - SŁODKIE!
a to tak z innej beczki...chcialabym miec takie zdiecie z fajnie pomalowanym brzuszkiem...super pomysl....:-)

Sliczne! ja tez planuje sobie kupic farbki do ciala i namalowac cos a pozniej jakas sesyjka :-):-) fajna pamiatka :tak:

Rozumiem cie doskonale bo u nas to samo,drogo strasznie.Ja mialam robione w 25 tyg. Drugiego juz bym nie zrobila,wole te pieniazki dolozyc na wozek.

no dokladnie ;-) a pamiatke mamy, za chwilke wkleje moje zdjecia z USG 3D bo wkoncu udalo mi sie pocykac w trakcie filmiku :-)

A wozek to tez nie maly koszt....wczoraj bylam sie rozgladnac i taki pozadny dwuosobowy to okolo 600 euro.
Bede musiala sprzedac wozek po Laurze,ma zaledwie rok i jest naprawde jak nowy. Zobacze za ile uda mi sie go sprzedac i wtedy doloze i kupie nowy.

A jaki wozeczek mialas dla Laury ? :tak:

Witajcie nie było mnie troszke. Ale w niedziele byliśmy na chrzcinach mojej bratanicy i wrociłam strasznie zmęczona. Jednak co najgorsze w nocy nie moglam w ogole spać, strasznie bolała mnie glowa i sama nie wiem dlaczego. Więc wczoraj praktycznie cały dzień leżałam i próbowalam spać.

Macie jakieś sposoby na ból głowy, bo zauważyłam, że coraz częściej mnie boli.

Jak dla mnie najlepsze jest wymyc glowe, nalozyc odzywke i przed splukaniem zrobic masaz glowki (okraglymi ruchami na calej glowie i przy skroniach) A najlepiej jeszcze poprosic kogos o zrobienie takiego masazu, pelen relaks a bol przynajmniej w moim przypadku i rodziny zawsze przechodzi ;-)

Aaaa.... jeszcze chcialam zapytac...
wczoraj zauwazylam ze na brodawkach mam sucha i złuszczona skore i zapomnialam zapytac lekarza co to. Nie macie czegos takiego??

Moniu ja Ci nie pomoge ale tez mialam tak ostatnio i przeszlo samo :confused:

Dziewczyny gratuluje dobrych wynikow ;-);-)

Już mi na nerwy działa moje roztargnienie :-( dziś pojechałam do diabetologa na wizytę, i okazało się, że włąściwie to byłam zapisana na wczoraj:zawstydzona/y: całe szczęście że zostałam przyjęta, ale zapiski o wizycie zrobiłam wszędzie, a i tak się pomyliłam.. na prawdę podziwiam moje otoczenie, że mają do mnie jeszcze cierpliwość :sorry2:

Aaaa.... jeszcze chcialam zapytac...
wczoraj zauwazylam ze na brodawkach mam sucha i złuszczona skore i zapomnialam zapytac lekarza co to. Nie macie czegos takiego??

Ja mam. Od początku ciąży niestety. Gin kazał smarować Purelanem - to czysta lanolina. Kiepskie jest to, że te brodawki swędzą :( dlatego ja dodatkowo złuszczam mechanicznie ten łuszczący się naskórek co jakiś czas i to mi przynosi ulgę. Gin powiedział, że nie powinno mieć to znaczenia dla późniejszego karmienia..

No to pochwale sie syneczkiem z 20tyg. Tak jakos mnie wzielo, mam nadzieje ze wybaczycie ze na tym watku a nie na zdjeciach...

1- synus i jego duzy mozg (po mamusi :-D)
3- usmiech mojego syna hahaha :-D troszku go przeswietlilo
4- na tym zdjeciu wklada paluszki do buzi
6- kuleczka i meskosc mojego syneczka z profilu!
7- stopeczki ;-)

Załączniki

• Oli.jpg
    Oli.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 31
  • oli 2.jpg
    oli 2.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 29
  • oli 3.jpg
    oli 3.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 44
  • oli 4.jpg
    oli 4.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 30
  • oli 5.jpg
    oli 5.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 37
  • oli 6.jpg
    oli 6.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 33
  • oli 7.jpg
    oli 7.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 36
(...)Kurcze, a moja ginka, właściwie od początku ciąży zalecała mi branie witamin dla kobiet w ciąży. Ja biorę Falvit M i żelazo, coś czytałam na necie, że branie Materny może wpłynąć na dużą wagę dzieciaczka, ale ile ludzi tyle opini, takze stosuję się do zaleceń ginki, w końcu widzi moje wyniki:tak:(...)
Jak rodzilam synka i wczesniej w tamtym szpitalu rodzily sie duuuze dzieci tych matek, ktore wlasnie Materne przyjmowaly:tak::-). Same polozne mowily o tym. Nie wiem, moze z ciekawosci robily ankiete wsrod matek;-):-D

Hejka, nie wiem, jak u Was Dziweczyny, ale zaczynam odczuwać coraz bardziej, że to już 3 trymestr. Ogólnie nie mam na nic siły i tylko bym leżała i spała, no i jak nigdy nie bolała mnie głowa, tak teraz niestety coraz częściej.
Ale co tam już bliżej, niż dalej, właściwie od września to prawie, jak z górki poturlamy się na porodówki;-)
Oczywiście, każda w wyznaczonym dla siebie terminie, ani za wcześnie, ani za późno :-)
ja też tak mam. Gdyby nie to, ze muszę się zająć synkiem na pewno nie wstałabym z łóżka.

reklama
Już mi na nerwy działa moje roztargnienie :-( dziś pojechałam do diabetologa na wizytę, i okazało się, że włąściwie to byłam zapisana na wczoraj:zawstydzona/y: całe szczęście że zostałam przyjęta, ale zapiski o wizycie zrobiłam wszędzie, a i tak się pomyliłam.. na prawdę podziwiam moje otoczenie, że mają do mnie jeszcze cierpliwość :sorry2:
mam tak samo...:-Di ciagle wszystko zapisuje zeby nie zapomniec:-D
dodatkowo ciagle mi cos spada i denerwuje sie bo wiadomo potem trzeba sie schylic zeby to podniesc....:sorry2:
ale w sumie jak sie czyta, ze ktos robi dokladnie takie same rzeczy to smiac sie chce...:-)

Do góry