reklama
Cześć dziewczynki!! Jak samopoczucie?? u mnie dzisiaj było średnio... nawiedziły mnie mdłości, a teraz mam zgagę... ostatnio rzadko tu zaglądam bo muszę się uczyć... w sobotę poprawka z egzaminu (( a do tego cały dzień bym spała ... Jutro mam wizytę u gina... mam nadzieję że coś tam u mnie już zobaczy ))
Tak apropo słyszałam gdzieś, albo czytałam że kobiety w ciąży nie mogą jeść sera pleśniowego, bo tam są jakieś bakterie groźne dla płodu... Słyszałyście coś o tym?? Zanim dowiedziałam się o fasolce kupiłam sobie i teraz leży w lodówce, a ja mam taką straszną ochotę na niego... (
madziek
listopadówka 2009 :)
Dziewczyny byłam dziś u gina, miałam usg i widziałam bijące serduszko jestem najszczęśliwsza na świecie
Po wielkości zarodka wychodzi na to, że jestem w 6 tyg. i 3 dni, a po wielkości pęcherzyka 6 tydz. i 4 dni. Wiec się nie martwcie jeśli jeszcze nie widziałyście serduszek, bo nie ma reguły, że to musi być 6 tydzień, czytałam, że może być 7 tydzień od zapłodnienia, a na takim etapie jak te pierwsze tygodnie to nawet dwa dni robią ogromną różnicę. Sprzęt też jest ważny.
Uszy do góry i bedzie dobrze- bo musi być dobrze
Po wielkości zarodka wychodzi na to, że jestem w 6 tyg. i 3 dni, a po wielkości pęcherzyka 6 tydz. i 4 dni. Wiec się nie martwcie jeśli jeszcze nie widziałyście serduszek, bo nie ma reguły, że to musi być 6 tydzień, czytałam, że może być 7 tydzień od zapłodnienia, a na takim etapie jak te pierwsze tygodnie to nawet dwa dni robią ogromną różnicę. Sprzęt też jest ważny.
Uszy do góry i bedzie dobrze- bo musi być dobrze
anian
Fanka BB :)
Hej
Postanowiłam do Was dołączyć....żeby podzielić się swym okropnym sampoczuciem...mdli mnie cały dzień, spać to chce mi się 24h/dobę i już jakaś zgaga mi się przyplątała....a tak ogólnie to wszystko OKi bo jestem w ciąży:-)
natalunia ja bym dorzuciła do tej cebuli jeszcze rozdobniony czosnek i zamiast cukru "zasypałabym" miodem.....pomaga i jest bezpieczne
Postanowiłam do Was dołączyć....żeby podzielić się swym okropnym sampoczuciem...mdli mnie cały dzień, spać to chce mi się 24h/dobę i już jakaś zgaga mi się przyplątała....a tak ogólnie to wszystko OKi bo jestem w ciąży:-)
natalunia ja bym dorzuciła do tej cebuli jeszcze rozdobniony czosnek i zamiast cukru "zasypałabym" miodem.....pomaga i jest bezpieczne
Ostatnia edycja:
aaa, tyle juz juz stron i wpisów narobilo, ze nie da rady tego śledzić !!!
a ja urlop zamienilam na zwiolnienie, 23-go bylam u lekarza i z uwagi na mdlosci oraz niskie cisnienie- dostalam 3 tyg L4 :-)
i bardzo dobrze, przyda sie odpoczynek i bede mogla zajac sie slubem
ale caly czas chce mi sie straaasznie spac ! kiedy ta sennosc minie ?
pozdrawiam
a ja urlop zamienilam na zwiolnienie, 23-go bylam u lekarza i z uwagi na mdlosci oraz niskie cisnienie- dostalam 3 tyg L4 :-)
i bardzo dobrze, przyda sie odpoczynek i bede mogla zajac sie slubem
ale caly czas chce mi sie straaasznie spac ! kiedy ta sennosc minie ?
pozdrawiam
D
dudziakowa
Gość
WItajcie IGI napewnio bedzie dobrze... Zobaczysz....
ja jestem dzis okropnie senna....juz nawet z tego wszystkiego moj T.stal sie senny...ehhehe...
zapewne juz spicie...tylko ja nie...hehe
ja jestem dzis okropnie senna....juz nawet z tego wszystkiego moj T.stal sie senny...ehhehe...
zapewne juz spicie...tylko ja nie...hehe
agagee
Zaciekawiona BB
Lekarka mnie nie zbadała następne usg mam na wtorek ale tez zastanawiam sie czy nie isc prywatnie gdzie maja lepszy sprzet - chyba tak zrobie!agage - mam jeszcze jedno pytanie, jak Cie lekarz badał to nie powiedział ze macica jest powiększona, bo lekarz to nawet z wielkości macicy może określić wiek ciąży ( oczywiście w przybliżeniu). Moim zdaniem ten sprzęt był kiepski. A kiedy idziesz na kolejne usg? Ja ide we wtorek to będzie 10 dni od poprzedniej wizyty, to juz powinnam wiedzieć co i jak. A no i oczywiście ide do innego lekarza, bo tamten sprzęt też nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia.
reklama
agagee
Zaciekawiona BB
oooo tak mnie boli!! i krzyż tez!