niunians - ja uważam ze jeszcze za wczesnie. Tez sądziłam ze im wczesniej tym lepiej i poszłam na początku 8 tygodnia. Lekarz stwierdził u mnie pęcherzyk wielkości 5mm bez zarodka jeszcze i ocenił ciąże na 5/6 tydzień, po prostu owulacja mi sie opóźniła, no i w efekcie teraz codziennie myśle, przeliczam, rozmyślam, kalkuluje i strasznie sie martwie czy rzeczywiscie sie owulacja przesunela czy cos jest nie tak
Z tego co dziewczyny pisały to u wielu na tym etapie nie widac było jeszcze serduszka, co oznacza oczywiscie zamartwianie sie. A zeby powiedział ze jesteś w ciazy to przeciez juz wiesz. No chyba ze miałas jakies w przeszłosci problemy, typu poronienia czy ciąże pozamaciczną to wtedy warto iść wczesniej dla własnego bezpieczeństwa.
dudziakowa - idz do lekarza
to Cie uspokoi napewno. Juz o tym pisałam ze ostatnio wyczytałam ze około 7 tygodnia mogą wystąpić plamienia w związku w implantacją zarodka, ja o tym wczesniej nie słyszałam a w pierwszej ciązy miałam własnie takie malenkie plamienie, własciwie brązowy śluz przez 1 dzien własnie kolo 7 tygodnia, tez panikowałam
gie-oska - mysle ze jak sie chodzi prywatnie to robią usg co wizyta (wkońcu za cos sie płaci;-)) a panstwowo to przynajmniej u nas robią 3 razy usg w czasie ciązy, bo tyle przysługuje z funduszu jesli jest wszystko ok.
elusia - ojej, to rzeczywiscie Cie dopadły te wymioty, dobrze ze juz jestes w domu
agagee - nie martw sie, napewno Ci sie owulacja przesuneła, a pęcherzyka ciążowego tez nie było widać?? Moze po prostu mieli słaby sprzęt?? U mnie lekarz tez stwierdził ciąże o 2 tygodnie młodszą niz z OM. Tez sie martwie tymbardziej ze nie przypominam sobie zebysmy w tym czasie zmajstrowali dzidziusia co on uważa. Ale on twierdził ze jest wszystko ok, więc mam nadzieje ze tak bedzie. Miałam lecieć za tydzien do innego lekarza ale postanowiłam zaczekac 2 tygodnie wtedy to juz bedzie napewno widać fasolkę.
Dziewczyny - a ja mam pytanie, czy macie biegunkę?? Bo ja mam od kilku dni, moze nie typową ale lekką?? Nie wiem czy w ciąży tak moze być czy może od Prenatalu??