dobre :-) ale niestety prawdziwe! chociaż powiem Wam, że żona mojego kuzyna rodziła w tym szpitalu w którym ja zamierzam i rodziła w "kucki". nikt nie kazał jej tam leżeć, więc może powoli zbliżamy się do Europy :-)No... ale my żyjemy w cywilizowanym kraju, seks jest grzechem, a porób cierpieniem...
reklama
madziek
listopadówka 2009 :)
No... ale my żyjemy w cywilizowanym kraju, seks jest grzechem, a porób cierpieniem...
Cywilizowanym i katolickim ;-) podoba mi się jak to ujęłaś!
Na porodówce niestety, zazwyczaj kobieta leży, spacerować, kucać czy siadać może, ale przed porodem, przynajmniej tak jest u nas w szpitalu. Jakoś to przeżyje
Hej dziewczyny!
A w Łodzi pada a miał być upał!!!!!!!!
u mnie we Wroclawiu rano lalo a teraz jest skwar:-)
Dziewczyny czy macie też takie bóle w okolicach pachwin? Ja czasami nie mogę wytrzymać zwłaszcza jak leżę i chcę zmienić pozycję mój lekarz powiedział że to może być od kręgosłupa ale sama nie wiem...
mnie tak boli w tych okolicach jak za duzo chodze ale to normalne jest..dzis bylam u lekarza i wszystko jest ok
Witam
Mnie ginekolog wysłał do dentysty na początku trzeciego miesiąca. Niestety - zapisałam się prywatnie
Nigdy problemów z zębami nie miałam, w zeszłym roku, pop trzech latach przerwy miałam 1 małą dziurę. W tym roku, po trzech miesiącach ciąży, miałam ich 4!
Każda warta 80zł... Na dodatek poleciało mi szkliwo, mam okropnie nadwrażliwe zęby, nawet mycie sprawia mi ból. Byłam na lakierowaniu, muszę smarować je pastą do zębów. Ósemki mam wszystkie, na razie nie wyrywam, bo nic się nie dzieje z nimi, zajmę się tym jak urodze, bo nie zrobiłam przed ciażą rtg i nikt mi ich nie usunie. Dentystka kazała mi wkładać pod dziąsła kawałek watki nasączonej roztworem sody, super przechodzi opuchlizna. Jak zaczną mi puchnąć dziąsła, mam takim roztworem nie za mocnym płukać jamę ustną. To na prawdę działa.
Mnie ginekolog wysłał do dentysty na początku trzeciego miesiąca. Niestety - zapisałam się prywatnie
Nigdy problemów z zębami nie miałam, w zeszłym roku, pop trzech latach przerwy miałam 1 małą dziurę. W tym roku, po trzech miesiącach ciąży, miałam ich 4!
Każda warta 80zł... Na dodatek poleciało mi szkliwo, mam okropnie nadwrażliwe zęby, nawet mycie sprawia mi ból. Byłam na lakierowaniu, muszę smarować je pastą do zębów. Ósemki mam wszystkie, na razie nie wyrywam, bo nic się nie dzieje z nimi, zajmę się tym jak urodze, bo nie zrobiłam przed ciażą rtg i nikt mi ich nie usunie. Dentystka kazała mi wkładać pod dziąsła kawałek watki nasączonej roztworem sody, super przechodzi opuchlizna. Jak zaczną mi puchnąć dziąsła, mam takim roztworem nie za mocnym płukać jamę ustną. To na prawdę działa.
R
rouż
Gość
Witajcie!
Nie bylo mnie na bb prawie tydzien bo odpoczywalam nad morzem
Kilka razy weszlam na bb aby zajrzec co u Was, ale na poczatku i teraz mam ogromne zzaleglosci, ktorych nie wiem, czy nadrobie...ale sprobuje
U nas od rana upalnie i slonecznie, a od 14tej chmurzy sie i jest duszno.
Nie bylo mnie na bb prawie tydzien bo odpoczywalam nad morzem
Kilka razy weszlam na bb aby zajrzec co u Was, ale na poczatku i teraz mam ogromne zzaleglosci, ktorych nie wiem, czy nadrobie...ale sprobuje
U nas od rana upalnie i slonecznie, a od 14tej chmurzy sie i jest duszno.
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
hej ....
ja po wczorajszej wizycie ok....
z dzidzią wszystko ok...
a że mam zgagę to normalne, i że mnie boli rana po wcześniejszej operacji to też normalne...
a co do wymiotów to taki mój urok... i że skoro nadal tak mam to trydno...
ale cieszę się że mam filmik
to by było na tyle.. resztę opisałam w wątku o terminach
ja po wczorajszej wizycie ok....
z dzidzią wszystko ok...
a że mam zgagę to normalne, i że mnie boli rana po wcześniejszej operacji to też normalne...
a co do wymiotów to taki mój urok... i że skoro nadal tak mam to trydno...
ale cieszę się że mam filmik
to by było na tyle.. resztę opisałam w wątku o terminach
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
a ja dzis powera dostalam w sypialni sprzatalam regalik dla dzidzi miejsce robilam i swoje kosmetyki pochowalam hehe no i komode trzeba oprózniac bo tam beda ubranka dzidzi
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
witam was dziewczynki... właśnie nadrobiłam wszystko chyba już...
trochę mi to zajęło... ale to norma;-)
znaczy powiuedz im że się zgłosisz tam.... a napewno zmiękną bo jeśli zgłosisz to oni zrobia nalot na twoją pracę i pewnie szefom nie będzie już tak wesoło...
więc zaczną się bać i Cię wyślą na zwolnienie.....
miejmy nadszieję .... teraz muszę zmykać za chwilę więc napiszę Ci pózniej...
mam nadzieję że będzie dobrze i że dasz radę....
trochę mi to zajęło... ale to norma;-)
aż mnie nerw bierze znnajdę nazwę instytutu , do którego musisz się zgłosić...Z ważniejszych wieści;
Mój head office stwierdził, że o health & safety benefit o którym wspominałam wcześniej (to taki zasiłek zdrowotny dla osób które ze względu na jakieś niebezpieczeństwa w pracy, pracy nie mogą kontynuować w czasie ciąży) nie mogę się ubiegać bo wg nich to dotyczy tylko zgrożeń chemicznych a nie jakichkolwiek
Trochę to dziwne dla mnie i nie chce mi się w to wierzyć bo na stronie rządowej nic o tym nie było... Dopytam dzisiaj w socjalu, bo i tak wybieram się tam po dokumenty które trzeba złożyć w związku z urlopem macierzyńskim
Co do moich bólów pleców - nie jest najgorzej kiedy tylko trochę na nogach się kręcę ale po ostatnim czwartku, kiedy to ból wręcz zgiął mnie w pół podczas pracy i w takim stanie ze łzami w oczach poszłam do głównego mgr'a, stwierdził że mam tak pozmieniać grafik (od przyszłego tyg) żebym mogła sobie siedzieć i tylko nadzorować pracę ludzi + ewentualnie im pomagać a nei być główna osobą nazwijmy to prowadzącą...
Mam natomiast kolejny kłopot czyli te cholerne żylaki, a raczej już bulwy żylakowe które też dają sie we znaki no ale to już jakoś muszę przetrzymać bo zabieg nie wcześniej niż na wiosnę...
ehhh "jak nie urok to sraczka"
znaczy powiuedz im że się zgłosisz tam.... a napewno zmiękną bo jeśli zgłosisz to oni zrobia nalot na twoją pracę i pewnie szefom nie będzie już tak wesoło...
więc zaczną się bać i Cię wyślą na zwolnienie.....
miejmy nadszieję .... teraz muszę zmykać za chwilę więc napiszę Ci pózniej...
mam nadzieję że będzie dobrze i że dasz radę....