reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ja w pierwszej ciąży byłam na fenoterolu od początku 6 miesiąca,ale wtedy bardzo bolał mnie brzuch,tak jak na @ i okazało się że mam 2cm rozwarcia...3 miesiące w łóżku spędziłam..a Igor tydzień po terminie wylazł...tak sobie z matki zakpił..

reklama
hej... Tez mam twqrdniejący brzuch od czasu do czasu ale mija....
Co do Fenoterolu to niestety narazie go biore i nie czuje sie po nim najlepiej wiec przy najblizszej okazji spytam gina czy moge go odstawic...albo zeby dał cos innego.... dostałm go po szpitalu jak miałam podejrzenie kolki nerkowe....A ty Bura dlaczego go brałaś....???
Bo mi się macica stawiała, regularne skurcze co 15/30min przez całą dobę i tym podobne rewelacje. Odstawiłam, bo miałam po tym jeszcze silniejsze skurcze, no i chyba wszystkie inne skutki uboczne tego leku. Na razie nieźle się czuję po Asparginie, chociaż brzuch nadal mi twardnieje.

mi wydaje sie ze dostałam ten fenoterol przez ten pobyt w szpitalu bo wiem ze z szyjka wszystko ok a o tym brzuchu nie zdązyłam jeszcze giniowi powiedziec bo mam to od niedawna....

a ja wlasnie dzownilam do szkoly rodzania i zapisuja najlepiej po 24 tc i szkola jest bezplatna pod warunkiem ze jest sie mieszkanka miasta ;] no i chyba sie wybiore bardzo mila pani zapraszala powiedziala ze na miejsciu wszytsko mi wyjaśni itp :) wiec chyba sie zmobilizuje :)

mi lekarz powiedzial zebym brala nospe jezeli bedzie twardniał brzuch i teraz (bo wczesniej nei wiedzialam ze tak trzeba) gdy tylko widze ze brzuch naprawde robi sie twardy to biore ... wole dmuchac na zimne
Na mnie nospa nie działa. Wcześniej przy bolesnych miesiączkach też nie pomagała.

kurczę dziewczyny a ja nie zauważyłam twardnienia brzucha! a to chyba tez nie dobrze, bo w końcu macica powinna ćwiczyć i te skurcze Braxtona-Hicksa powinnam już mieć?
Gawit ciesz się, że Ci brzusio nie twardnieje, bo to nic przyjemnego i dodatkowy stres. Jeszcze masz czas na skurcze :tak:

Jeśli szyjka się nie rozwiera to wszystko ok
Na razie szyjka jest ok, ale już mi lekarz zapowiedział pesar (powiedział, że prędzej czy później zacznie mi się rozwierać przy tych skurczach). Zobaczymy w piatek na badaniu - mam nadzieję, że nadal wszystko jest ok.

etna powiem Ci że w jedną stronę jechałam w dzień 5 godzin bo jakieś remonty wypadek itd ... i troszkę byłam wymęczona
jak wracaliśmy to na noc w 4 godzinki byliśmy w domku
po drodze dwie krótkie przerwy

ogólnie dobrze zniosłam nie wiem ile będziesz jechała ale pewnie troszkę dłużej
nie martw się i miłej podróży i wypoczynku:tak:

mamulica idź do lekarz i to sybko... bo to nie żadne przelewki....:no:
musi Cię zbadać.....

kasiu napisz co dudziakowa odpisała.....:tak: mam nadzieję że wszystko dobrze.....

Skurczami macica może reagować tez na szaleństwa dzieci...a Ty Bura jesteś narażona podwójnie..nie dość że skurcze takie treningowe macicy to jeszcze dwie małe szelmy rozrabiają:-D

reklama
a ja wlasnie dzownilam do szkoly rodzania i zapisuja najlepiej po 24 tc i szkola jest bezplatna pod warunkiem ze jest sie mieszkanka miasta ;] no i chyba sie wybiore bardzo mila pani zapraszala powiedziala ze na miejsciu wszytsko mi wyjaśni itp :) wiec chyba sie zmobilizuje :)

bezpłatna:szok: to śmigaj tam zawsze można poznać kogoś i miło spędzić czas
no i dowiedzieć się czegoś więcej
potem będziesz nas tutaj szkolić :tak::-)

nie chodziłam nigdy ale kiedyś chciałam się zapisać :tak:mimo że u nas to trzeba zapłacić za takie atrakcje

Do góry