reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Cześć dziewczyny,
od paru dni zauważyłam mokrą bieliznę. Na początku myślałam, że popuściłam siku :) ale po którymś razie zaczęłam się niepokoić. Dziś np. wstałam z krzesła i nagle poczułam mokro. W środę rano mam lekarza, poczekam i nie będę panikować, ale czy któraś z was też tak ma?
Dodam, że mam małą grzybice, której nie idzie wyleczyć, jedynie zaleczam cały czas. Może to ma wpływ???
Co myślicie?

reklama
Cześć dziewczyny,
od paru dni zauważyłam mokrą bieliznę. Na początku myślałam, że popuściłam siku :) ale po którymś razie zaczęłam się niepokoić. Dziś np. wstałam z krzesła i nagle poczułam mokro. W środę rano mam lekarza, poczekam i nie będę panikować, ale czy któraś z was też tak ma?
Dodam, że mam małą grzybice, której nie idzie wyleczyć, jedynie zaleczam cały czas. Może to ma wpływ???
Co myślicie?
ja tak mam! i u mnie to popuszczanie moczu :-(normalnie muszę nosić podpaski, bo wkładki nie dają rady :-(

Witam wszystkie przyszłe Mamusie! Dawno mnie nie było, ale teraz mama nadzieję, że będę częściej.

Dziubasek08, ja mam tak samo i to już od kilku tygodni. Na początku tez bardzo się bałam, ale lekarz powiedział, że w ciąży to się zdarza. Są to upławy + nietrzymanie moczu. Ale dla pewności, na Twoim miejscu bym to sprawdziła. Zawsze lepiej mieć pewność i nie denerwować i siebie i dzidzi :-)

Ja na razie nie mam twardniejącego brzuszka, przynajmniej tak mi się wydaje. Może nie umiem tego po prostu wyczuć:-(
Za to bardzo, ale to bardzo szybko się męczę! Ciśnienie mam okropnie niskie i przy temperaturze powyżej 20 stopni ledwo żyje:-( Może to dlatego, że w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam aż 4,5 kg!! Muszę skończyć z słodkościami :-(

Pozdrawiam!

Kochane dziewczyny!!! Melduję się po powrocie od gina!!! Na szczęście wszystko jest ok!;-)Zbadała mnie ginekologicznie i usg: szyjka zamiknięta, mały ok, macica miękka! Przepisała mi tylko no spe forte i kazała brać sobie magnez. Cieszę się że poszłam bo uspokoiłam się bardzo. Mnie też brzucho twardnieje od czasu do czasu - powiedziała mi że to normalne o ile nie pojawia się regularnie; w kwestii ruchów powiedziała że powinnam czuć minimum 6 kopniaków dziennie póki co, aha!!! ja mam małą infekcję dróg moczowych i powiedziała że bóle brzucha mogą być skutkiem infekcji właśnie. Jutro idę zbadać mocz, bo dziś kończe brać tabl na to, a profilaktycznie zakupiłam Żurawit:tak:. Ale mi ulżyło:tak:!

Kochane dziewczyny!!! Melduję się po powrocie od gina!!! Na szczęście wszystko jest ok!;-)Zbadała mnie ginekologicznie i usg: szyjka zamiknięta, mały ok, macica miękka! Przepisała mi tylko no spe forte i kazała brać sobie magnez. Cieszę się że poszłam bo uspokoiłam się bardzo. Mnie też brzucho twardnieje od czasu do czasu - powiedziała mi że to normalne o ile nie pojawia się regularnie; w kwestii ruchów powiedziała że powinnam czuć minimum 6 kopniaków dziennie póki co, aha!!! ja mam małą infekcję dróg moczowych i powiedziała że bóle brzucha mogą być skutkiem infekcji właśnie. Jutro idę zbadać mocz, bo dziś kończe brać tabl na to, a profilaktycznie zakupiłam Żurawit:tak:. Ale mi ulżyło:tak:!
Uffff..... no to luzik :cool2:

bosastopka mam nadzieję, że będzie Cię z nami więcej :-)

mamulica super! uspokoiłaś się, a to bardzo, bardzo ważne! a jeszcze ważniejsze, że z dzieciem wszystko gra :-)

reklama
mamulica a jak masz brać nospę? Tzn w jakich dawkach i jakoś regularnie, czy doraźnie?
Ja właśnie sobie połknęłam 2 tabletki, bo strasznie mnie skurcze męczą. Pewnie nie pomoże, liczę raczej na siłę sugestii :sorry2:

Do góry