reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Hej dziewczyny! Ja też mam termin na 3 listopada, to moja druga ciąża. W pierwszej mialam USG tylko 2 razy i to pod koniec ciąży a teraz moja gin powiedziała że serducho widać od 7 tyg, więc jak tylko się zaczął 7 tc to pobiegłam na USG i widziałam jak '' pulsuje"- super.
Pozdrawiam wszystkie listopodówki i życze szczęśliwych 7 lub 8 miesięcy:-)

Ania35, cieszę się, że też masz ten sam termin :tak: Pozdrawiam cieplo i życzę cudownego czasu oczekiwania na Maleństwo!!!!!:happy::happy:

reklama
Witajcie:) Oj widzę, że niedziela trochę chorobowo się zaczełę. Chyba należy domowe sposoby uskuteczniać, bo bez konsultacji z lekarzem najlepiej nic nie brać. Na katar podobno najlepsze łóżko;) Ja dziś czuję sie tak sobie, pobolewa mnie brzuch(mam nadzieję, ze to ból jak u alisy) na razie żadnych plamień nie było, tak bym chciała, zeby wczoraj to jednorazowy incydent. Jutro o 14:30 mam wizytę u ginka, a wiec muszę cierpliwie czekać. Od kiedy zobaczyłam ten brązowy śluz ne mogę o niczym innym myśleć:-( Jak tak dalej bedzie to dyrektor sam mnie wysle na zwolnienie, bo co ze mnie będzie za pracownik. ;-)
Pozdrawiam, trzymajcie się cieplutko:)

Witam,
I ja chciałam się dopisa do listopadówek 2009.
Mam termin na 10 listopada. Będzie to moje drugie dziecko i troszkę musieliśmy się nastara by został poczęte.
W tym tygodniu miałam usg, ale za wcześnie by tętno było słycha (tudzież widac). Kolejne 1 kwietnia. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Życzę wam spokojnych tych 9 ( a własciwie jeszcze 8;-)) miesięcy.
I zdrówka dla tych przeziębionych.

Ja na szczęście nie mam żadnych mdłości. Natomiast wszystko co słodkie to pożeram. W takim tempie to szybko mi przybędzie kilogramów.W pierwszej ciąży przytyłam 18kg.:szok:
No i spanko to najpóźniej o 21-30a nawet wcześniej. Mam nadzieję, że szybko mi to minie. Piersi również mi urosły już o dobry rozmiar i wciąż bolą. Ach i jeszcze coś z czy się nie spotkałam wcześniej. Strasznie boli nie kręgosłup, lekarz stwierdził, że odbija się noszenie dziecka z przed kilkunastu miesięcy. Chyba to mi najbardziej dokucza.
A na mdłości i wymioty niestety nie umiem wam nic doradzic sorki nie mam doświadczenia.

Anas81 mnie dzisiaj rano też dopadły brązowe plamienia...:-( Mam nadzieję, że nic nam nie będzie. Trzymam mocno kciuki...ale też sie strasznie martwie:-(
Też na razie leże, a wizytę u lekarzam mam we wtorek o 18.20.
Chyba ze się nasilą to pojadę do szpitala...

lgi nic sie nie martw ja mam plamienia od dwoch tygodni mimo wszystko fasolka rozwija sie jak nalezy :) glowa do gory

medeuska a jak z Twoim samopoczuciem?u mnie nadal mdlosci bleeeee,piersi jak narzaie stanely i nic nie ida dalej a szkoda bo sie jeszcze troche przydalo,bola troche i sa nabrzmiale :)
A tak ogolnie to bardzo duzo leze ze wzgledu na te plamienia
pozdrowionka

lgi nic sie nie martw ja mam plamienia od dwoch tygodni mimo wszystko fasolka rozwija sie jak nalezy :) glowa do gory

medeuska a jak z Twoim samopoczuciem?u mnie nadal mdlosci bleeeee,piersi jak narzaie stanely i nic nie ida dalej a szkoda bo sie jeszcze troche przydalo,bola troche i sa nabrzmiale :)
A tak ogolnie to bardzo duzo leze ze wzgledu na te plamienia
pozdrowionka
U mnie wszystko super, żadnych mdłości, piersi w sumie rosną, ale juz malutko, raczej niezauważalnie, też troszkę bolą ale na to dobry jest masaż...:tak::-D:-D

Za to brzuch mi rośnie nieubłaganie szybko, szkoda że piersi mi tak szybko nie rosną:-D:-D ale w sumie to z mojego objadania sie.. ciągle coś w buzi musze mieć choćby mnie brzuch z przejedzenia bolał:-D:-D

Anas81 mnie dzisiaj rano też dopadły brązowe plamienia...:-( Mam nadzieję, że nic nam nie będzie. Trzymam mocno kciuki...ale też sie strasznie martwie:-(
Też na razie leże, a wizytę u lekarzam mam we wtorek o 18.20.
Chyba ze się nasilą to pojadę do szpitala...
Nie martw się to się zdarza, do wtorku nic się nie stanie, potem lekarz Ci przepisze pewnie tablety, też tak mialam, w sumie mi przeszły po 3 dniach stosowania tabletek hihi, bo w sumie nie były tez aż tak mocne, za to brzuch mnie pobolewa strasznie, jak juz nie moge wytrzymac to biore no-spe:tak:

reklama
co do kataru to może tabletki Sinupret będą dobre, biorą je nawet dzieci, wiec kobiety w ciąży też chyba mogą, są dostępne bez recepty -zapytajcie farmaceutki w aptece.
Pozdrawiam:*

Do góry