reklama
Podziwiam! Ja przy jednej Marice ledwie wyrabiam
Już drugi rok chodzi do przedszkola, wtedy też poszłam na studia - Strategia Reklamy. Porwałam się na dzienne, pracuję freelancersko - promocja, webdesign, social media, prowadzenie portali internetowych (swoją drogą zapraszam Bliżej Dziecka i Single Parents.
A Ty czym się zajmujesz Klilolku w pracy? Jak godzisz potrójne macierzyństwo z pracą?
Widzę, że większość dziewczyn wywiało z Forum?
Już drugi rok chodzi do przedszkola, wtedy też poszłam na studia - Strategia Reklamy. Porwałam się na dzienne, pracuję freelancersko - promocja, webdesign, social media, prowadzenie portali internetowych (swoją drogą zapraszam Bliżej Dziecka i Single Parents.
A Ty czym się zajmujesz Klilolku w pracy? Jak godzisz potrójne macierzyństwo z pracą?
Widzę, że większość dziewczyn wywiało z Forum?
kilolek
podwójna listopadowa mama
aga.o większośc wywialo a cześc się pochowala po kątach
ja pracuję w szkole, w nauczaniu początkowym, teraz mam pierwszą klase. Powiem Ci, zę teraz jak wszyscy są zinstytucjonalizowani to praca to pryszcz. Kuba chodzi do szkoły, do zerówki, Michal do przedszkola (jedyny minus ze w drugim końcu miasta) a Zuzia do żlobka. Duzo gorzej bylo jak np tesciowa siedziała z Michalem i musialam biec kłusem żeby ją zmienić bo ona tez do pracy a teraz to luz, nigdzie nie musze sie śpieszyc, no poza rankiem. Dobrze się siedzialo w domu ale teraz tez nie jest źle
ja pracuję w szkole, w nauczaniu początkowym, teraz mam pierwszą klase. Powiem Ci, zę teraz jak wszyscy są zinstytucjonalizowani to praca to pryszcz. Kuba chodzi do szkoły, do zerówki, Michal do przedszkola (jedyny minus ze w drugim końcu miasta) a Zuzia do żlobka. Duzo gorzej bylo jak np tesciowa siedziała z Michalem i musialam biec kłusem żeby ją zmienić bo ona tez do pracy a teraz to luz, nigdzie nie musze sie śpieszyc, no poza rankiem. Dobrze się siedzialo w domu ale teraz tez nie jest źle
O to powiedz mi jak widzisz sześciolatków w szkole? Jestem przerażona tym, że Marika będzie musiała wpaść w system szkolny mając 5 lat i 10 miesięcy. Pełna obaw rozważam nawet szkołę prywatną, żeby załagodzić jej start. Koszta niestety przerażają.
kilolek
podwójna listopadowa mama
aga no coz moge powiedzieć... pomysł fatalny ale trzeba to przejśc nie ma wyjścia. Ja o szkole prywatnej nie mam co marzyć nawet. Liczę, ze coś się zmieni. Na chwile obecna to mam ochote sporą cześc tych nadambitnych rodziców walnąć czymś w łeb na otrzeźwienie ale to ich wybór i mi nawet skomentowac go nie wolno. Wiesz wiele też zalezy od szkoly. Nasza to istny moloch po 5-6 klas w każdym roczniku i to na malej powierzchni a jak są szkoly niewielkie z mała liczbą oddziałów, mała liczbą uczniów w klasie to na pewno dzieciom latwiej
reklama