reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

róznie, zalezy od jednostki. Jedni świenie duzo lepiej niz niektóre 7 latki inne kompletnie wcale sobie nie radzą
z drugiej strony tak sobie dzisiaj myslałam, ze jak ja chodizłam do zerówki to szkoła była w starym budynku, kibelek na dworze i bynajmniej nie z porcelanowymi muszlami tylko z dziurami w betonie i jako 6 latek chodzilam do takiego wychodka, równiez w zimie oczywiscie i przezylam i traumy nie mam a dziisiejszy 6latek z moim dzieckiem na czele padlby trupem juz na wejściu, gdyby jakimś cudem przezył traumę ciemnego kibla na dworze to z pewnościa utopilby sie w tej dziurze z szambem juz przy pierwszym podejściu a uraz psychiczny nosilby co najmniej do liceum i pewnie bez psychologa by sie nie obylo. Zrobilismy z tych dzieci takie sieroty i teraz nie wiemy co z nimi poczać, bo swiat w tym szkoly nie jest przygotowany na tai poziom *******owatości. Tylko, ze zmiany w tym zakresie wymagaja czasu a poza tym otoczenie narzuca na nas taki model wychowania. Kiedys to juz bylo skrajne trzymnie pod kloszem, dzisiaj puszczamy raczkę na placu zabaw i jestesmy dumne jak to my dzieci usamodziellniamy pozwalając im buty samemu wiązać. Puszczam dzieci w kaluze a sąsiadki juz zza frani opieka spoleczna strasza. Do czego to wszystko zmeirza, nie wiem ale nie podoba mi się i biorac pod uwagę, ze moi chlopcy są z natury mmaminsynki i *******y to nic samodzielnego z nich z pewnoscia nie wyrośnie

edit: sorki zboczylam z tematu a jeszcze chcialam dodac, ze duzo lepiej radza sobie 6latki jesli sa w klasie ze swoim rocznikim. U nas nie ma tyle mlodszych dzieci by utworzyc dla nich klase i to jest masakra, bo w jednej klasie jest nawet 2 lata róznicy miedzy dziecmi. Jedni plynnie czytają a drudzy maja problemy z przeliczaniem. Jak w wiejskiej szkólce jednoklasowej. Nikt tak na prawde do końce nie korzysta na tyle ile powinien

Ostatnia edycja:
reklama
I to mnie przeraża. Mariśka będzie z tych najmłodszych. Ona w sumie jest zaradna i szybko łapie, ale wcale nie uważam, żeby z tego powodu (czy jakiegokolwiek innego) była jej szkoła potrzebna w wieku niespełna 6 lat. Mogłaby mieć jeszcze rok zabawy, przedszkola i swobodnego odkrywania świata.

Dziś w TV był prof. Dębski
Jednym z tematów był pomysł niektórych szpitali by kobiety wypisywać 8 po porodzie.
Prof. D. był bardzo przeciwny tym praktykom imówił,7 że to tylko z powodów ekonomicznych szpitale na to sie decydują.
Na co prowadząca : "Ale w Angli..."
Prof. D. "Droga pani ja mam 4-5 przypadków tygodniowo z Angli z prośbą o pomoc i właściwą opiekę"
:-)

Jacku, cieszy mnie bardzo,ze tak znienacka po paru miesiacach postanowiles wpasc ni z gruszki ni z pietruszki, ani dzien dobry, ani pocalujcie mnie w dupe, i zacytowac nam fragment porannego programu telewizyjnego.

Na twoje szczescie i moje rowniez, nie musisz borykac sie z angielska sluzba zdrowia, na ktora tak bardzo narzekasz, chociaz mieszkasz w Polsce. Ja akurat bardzo sie ciesze, ze nie musze czekac miesiacami czy latami na wizyte u specjalisty i nie musze sie zastanawiac, komu i ile mam dac w lape, zeby mnie traktowano po ludzku.
Jak komus nie odpowiada sluzba zdrowia w UK, to w kazdej chwili moze powrocic do kochanej ojczyzny, skoro tu lepiej

Lagajka
, fajnie,ze zajrzalas :) super,ze poukladalas sobie zycie w pojedynke i tak swietnie sobie radzisz. Oby tak dalej :)

Ostatnia edycja:
Witam
cosiek
przepraszam po "8 godzinach". Bryka skubana :-) Jej plany nas lekko przerażają. Jedzie dość lekkomyślnie. Zamierza rodzić we Wrocławiu a jeszcze tam u lekarza nie była.Duże rozstępy ma na biuście (podobno) i w ciąż problemy z przyswajaniem żelaza. Hmm... agdyby ją tak do ciotki w Andlii skoro tam tak dobrze....

banAna z tej radości widzę że też zapomniałaś się przywitać bo ostatni Twój post w tym wątku to z 13-06-2013, 11:43 jeśli mnie wyszukiwarka nie myli . Było nie było "parę miesięcy":-D a mój 28-06-2013, 13:17 . Ja "tak bardzonie narzekam". Trudno narzekać na za ciasne buty jak się ich nie nosiło. Przytaczam tylko zasłyszane opinie. Jak bedę miał njusa z Albani to nie omieszkam Cię poniformować. Znów bedziesz mogła się podbudować. ;-)Tak, to prawda w Polsce brak światłych naukowców:"Lekarze powinni mieć prawo do zabijania noworodka (...) Alberto Giubilini i Francesca Minerva, włoscy naukowcy związani z uniwersytetami w Oksfordzie, Mediolanie i Melbourne, uważają, że noworodki nie mają jeszcze, podobnie do płodu, osobowości, a jedynie "potencjalną osobowość". Jako takie nie posiadają "moralnego prawa do życia"."" U nas lekarze nie mają nawet chęci vide casus p.Tysiąc. Gorąco Pozdrawiam :-)

Witam! dawno mnie tu nie bylo ale jak zajrzalam i przeczytalam kilka ostatnich postow to az mi sie skora zjezyla.... krytykowanie sluzby zdrowia ktora sie zna z reportazu z telewizji to ignorancja, mysle, ze takich ''oswieconych'' lekarzy to w Pl nie brak, szkoda tylko, ze wszystko dzieje sie w nielegalnie, a potem niech sobie radza te kobiety z komplikacjami jak i gdzie chca... tak jak w kazdym kraju tak i w Uk zdazaja sie ludzie o skrajnych pogladach co nie znaczy, ze mozna do nich przyrownywac wszystkich... jak by poszperac to i w Pl paru wyksztalconych ludzi o skrajnych pogladach by sie znalazlo... az zal to czytac, naprawde...

Kochani, jako że jestem osobą odpowiedzialną za spokój , więc proszę o nieobrażanie się wzajemne, atmosferka się podgrzała i pioruny zaczęły latać ;-); każdy ma jakieś swoje przemyślenia/spotkania ze służbą zdrowia.. może wypowiadać swoje odczucia bez obrazy innych. Jacku trochę przesadziłeś ;-), to moje prywatne zdanie, inni mogą nie zaakceptować Twojego toku pisania.... , więc proszę dwa razy pomyśl nim napiszesz jak niektóre słowa mogą być odebrane....

Dawno nie widziane osoby witam i zmykam;-)

oooo awanturka? hehe no ptaszki mi wyćwirekały i az postanowilam zajrzec mimo niedoczasu ;-)
nasze podforum ma własną osobowosc. Pół roku sie nikt nie odezwie a jak tylko się uda to od razu goraco :-)

reklama
Do góry