reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
jutro mamy planowa kontrole.
Miała antybiotyk na 5 dni ale to summamed forte i agrafkka mówi, ze jego nie wolno na dłużej, wiec juz sama nie wiem

KILOLEK tak tak ten antybiotyk podaje się krótko , my mieliśmy go w tamtym roku na 3 dni ale to był zwykły summamed nie forte. No i to jest antybiotyk o przedłużonym działaniu tzn dajesz 3 dni ale on działa jeszcze z 6 dni. Tak nam lekarka powiedziała.:tak:

Witajcie

Dziewczynki spicie? pracujecie? sprzatacie? gotujecie? Już po 11 a tutaj ani zywej duszy ;-)

Dziś od 7-9 strajki na kolei, mam męża który od niedawna na kolei pracuje a mam wrażenie ze dowiedzialam sie o tym ostatnia, H sie mi dziwi ze nie wiem a jak mam wiedziec skoro wiadomosci nie oglądam a na necie tylko sprawy dzieciowe podczytuję :-D Całe szczęście ze dzis wybrałam się skoro świt do pracy, juz o 6 na stacji stałam to dojechałam na 8.15, jeszcze mój pociag jechał, potem nastepny i stop na 2h

No nic, mój plan wyjścia z pracy wcześniej spalił na panewce a narazie delektuję się siedzeniem na tyłku bo po pracy jak co tydzien w piatek sprzatanie mieszkania, zmiana pościeli, ręczników itd zeby w sobote mieć więcej luzu.

Na biurku mam sushi więc zmykam na II sniadanko :-)

MIŁEGO DNIA!

Witajcie,
wzięłam się od rańca za sprzątanie. Frytka pomagała jak umiała , czyli wszystko dłuuugo trrwało.
Zrobiłam dzis na obiad naleśniki wytrawne. M wraca już z pracy , bo jak sam sie przyznał "ma lenia";-)
wieczorek jada na basen a jutro wielki bal;-)

W zasadzie z wiadomościami jestem na bieżąco więc o strajku też wiedziałam. U nas radio gra cały dzień . Telewizję mało oglądamy

Uf juz 16 niebawem...tydzien jak zwykle mi zlatuje jak strzała....zyję od poniedziałku do piątku a potem od piatku wieczór do niedzieli i tak od nowa.......rajuuuuuu zycie przez palce przelatuje.

Powoli zbieram się do domku i juz myslę nad tym co dobrego zrobię jutro do jedzonka :tak:

Miłego weekendu e-cioteczki!

Witam!
Coż ja dzisiaj robiłam, ze mnie nie było? Nosiłam zarzygańca, byłam u lekarza i w piekarni, nieco powietrza zlapałam, z zadań domowych tylko zrobilam obiad i ząladowałam zmywarkę, bo później długo bawilismy się w teatrzyk kukielkowy. Zmordowali mnie nieziemsko. Scena jeszcze nie sprzatnięta czeka na tatę, biedny nie wie nawet co go czeka :-) aa Kuba zażyczył sobie "roli" dla babci i dziadka, wiec kuliśmy dzis wierszyki :-D
a od godziny próbuję zjeść obiad (w postaci kiełbasy z wody, bo mi głodomory kotleta zjadly :-D) i odpisać posta

o strajku i ja wiedzialam choc z mediami poza bb na bakier jestem ale to zasługa kolejarskiej rodziny.

Wczoraj zrobiłam z chłopakami te kwiatki z papieru co Ula pokazywala. Myślałam, ze za trudne dla Michalka będzie ale nie, super sobie poradził. Nawet 2 zrobił. Później Wam pokażę.

Lubię jak zdrowe dzieci w domu siedzą, bo mozna fajne rzeczy porobic, nacieszyc się sobą a nie takie jęcząco-kwęcząco-męczące snują się po domu i ani sie niczym nie zainteresują, ani nie zajmą tylko co najwyżej wrzeszczą.

witam sie i ja,
kilolku, mialas bardzo pracowity dzien,wspolczuje
ja dalej zdycham, praca nie pomaga w zdrowieniu. przepraszam,ze tak malo pisze,ale kiepsko sie czuje.

znalazlam na necie firme, ktora produkuje ten syrop z zielonych szyszek, ktory kupilam. sa tam tez inne ciekawe produkty, np syrop z czarnego bzu, mus z owocow czarnego bzu, syrop z zielonychpedow sosny, jarzebina do herbaty :tak: rozne, lesne cuda, wkleje linka, moze komus sie przyda. wlasnie pisalam do nich o podanie mi procentoweo skladu syropuu, bo chce wiedziec, ile tam tego wyciagu z szyszek jest, mam nadzieje,ze nie jakies sladowe ilosci

Syropy, grzyby suszone, marynowane, mro

e banana nie bylo źle ;-) zdrówka i odpoczynku!

chyba nie pisałam, że mnie połamało. Zaczęlo się od karku i teraz cąla lewa strona mi siada. Maść końska nie pomaga, nagrzewać się boję, bo to jednak kark i nie wiem co by tu jeszcze mozna zrobic poza przeczekaniem?
a wszystko to od spania w fotelu

reklama
Witajcie,
melduję, że żyję, ale normalnie wysiadam:-( Styczeń nas wykończył chorobowo (nie mówiąc o stronie finansowej z powodu odwiedzin w aptekach)...a końca nie widać..
Martula na antybiotyku, zapalenie oskrzeli nie chce jej zejść, Marysia z zapaleniem uszu (po dwutygodniowej przerwie), Seba miał grypsko z prawie 40 stopniami gorączki, a ja "tylko" zapalenie gardła..mam już dość..
Już znów zaczyna jojczyć Martusia, więc muszę uciekać..
Miłego weekendu, trzymajcie się...no i dużo zdrówka!!!!

Do góry