reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ja tez sie juz zastanawiam nad zwolnieniem bo od wczoraj brzuszek boli;-( chcialam isc dopiero na L4 jakos w lipcu ale zdrowie moje i bobasa wazniejsze i jak lekarz powie ze powinnam isc to pojde...
camelia to razem idziemy na usg....na ktora godz idziesz??ja na 9.15!!

reklama
Witam serdecznie wszystkie listopadowe mamusie!
Od dłuższego czasu przeglądam forum ale dziś dopiero się wpisuje. Kilka dni temu zrobiłam testy i wyszły 2 kreseczki (jedna prawie niewidoczna). Dopiero w przyszłym tygodniu mam wizyte u lekarza i chciałabym żeby potwierdził dzidzi:)
pozdrawiam serdecznie przyszłe mamusie!!

Witam
Zglaszam sie, ja bede wiedziec kiedy dzieko przyjdzie na swiat dopiero za 6-7 tygodni-u nas wyglada to troszke inaczej. U lekarza bylam-GP- ale on i tak nic nie zrobi dopoki nie dostane zaproszenia ze szpitala na USG. Mieszkam w Anglii tymczasowo. Nie umiem ama wyliczyc poniewaz mam rozwalone hormony i cale zycie porafilam nie miec 2 miesiace, albo caly miesiac miec delikatne plamienie, wiec przestalam zapisywac kiedy ma okres. Takze nie wiem kiedy mialam podejrzewam ze jakies 6 tygodni temu wiec pozatek lutego, ale100% nie dam. Czy jestemlisopad czy pazdziernik dowiem sie na najblizszym USG:)) No sorki za tak dlugi wstep ale wole powiedziec odrazu nie??

Jeśłi chodzi o moje samopoczucie to nic mi się nie chce, choć nie jestem zmęczona - może to zwykłe lenistwo i odkladanie wszystkiego na potem!! Bolał mnie brzuch w zeszlym tyg i pani dr powiedziała mi żeby brac no spe - pomogło. Czasem mnie mdli, no i ciągle jestem głodna!!A najgorsze jest to że jestem strasznie nerwowa, drażliwa, dosłownie wszystko mnie denerwuje a najbardziej mój biedny mąż, który cierpliwie znosi moje humory. Ma któraś z Was tak?? To jest naprawde nieprzyjemne bo wiem że czasem sprawiam mu przykrość.

Hek dziewczynki
U mnie jak na początku było super to teraz mam takie mdłości a szczególnie rano i tak od kilku dni jutro mam wizytę u lekarza:);-)

czasem pobolewa mnie podbrzusze
wzdęcia mam straszne,
[FONT=&quot]bólu piersi[/FONT]
czasami lekkie mdłości, głównie jak długo nic nie jem
Nowlasnie te mandarynki to maja cos w sobie, w pierwszej ciazy nie jadlam owocow, tylko ryby, wedliny, teraz to główne składniki: mandarynki, pomidory, jajka, jajka to chyba razy 25 i owoce.
Kwas foliowy mam przepisany w zwiekszonej dawce-600mg, ale ja mam genetyczna chorbe jelit i musze brac leki które sa niedobre do konca dla dzidzi, ale innych wiamin poza tym mam nie brac
Zauważyłam zbawienny wpływ ciazy na moja psychikeJ) Czuje się wspaniale, ciesze się ze wstalo slonce, ze ptaszki spiewaja za oknem, zauważam rzeczy ktorch nie widzialam, tak jak bym tabletke szczęścia wziela, wiem ze to nie jest takie typowe ciążowe bo w pierwszej ciazy tak nie mialam, a tu czuje się psychicznie jak skowronek, ja chce tak już caly czas:-)

doskonale was rozumiem ze się martwicie, ale z tego co wiem miałam kiedyś koleżankę, która do 4 miesiąca ciąży miała normalny okres i dlatego nie wiedziała nawet ze się spodziewa dziecka:)) To podobno czasem tak jest, przeszłam 2 poronienia, z moim synem cala ciążę miałam patologiczna, byłam na sterydach dożylnych, w szpitalu cuda, wiem ze się martwicie, ale nie można tak, każda ciąża jest inna:tak:

ja tez sie juz zastanawiam nad zwolnieniem bo od wczoraj brzuszek boli;-( chcialam isc dopiero na L4 jakos w lipcu ale zdrowie moje i bobasa wazniejsze i jak lekarz powie ze powinnam isc to pojde...
camelia to razem idziemy na usg....na ktora godz idziesz??ja na 9.15!!

ja ide na 8.45:-)
ostatni post słowo: jak mam wkleić suwaczek??
Witaj!
musisz wejść w sygnature i wkleic tam kod skopiowany ze strony suwaczka:-)

Pozdrawiam!

reklama
hej hej ja biore tylko folik i żurawinkę.
Piersi nadal bolą i są ciężkie,bez stanika bolą jeszcze bardziej, mdli mnie prawie na wszystko, nie wymiotuje ale zjem troche i mdłości i znowu troche i mdłości, a już jak Mężulek zrobi sałatke to koszmar, za dużo zapachów naraz..
spać mi się chce prawie cały czas rano wieczorem po południu i całą noc...
aa i pić musze dużo żeby się zastoje w nerkach nie robiły...
Pozdrawiam i ide coś zjeść:-D

Do góry