reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

witam z rana

od dziś postanowiłam zabrac sie wkońcu za siebie
musze zgubić chociaż 10kg
napewno bedę jeść regularnie,diety jako diety żadnej anrazie w planach nie mam,polecacie jakieś?
przestane słodzić herbatę,kawę niestety chociaż troszkę musze bo nie wypije
no i raz dziennie będę się rolować
na nic wiecej narazie sobie nie mogę pozwolić (brak czasu)
będę pić herbaty czerwone i zielone
i wody 2l (co ja wody nei znosze wiec to dla mnei mega wyzwanie)

reklama
Sawi cóż za postanowienie z samego ranka :-) a myślałam że Ty nie musisz chudnąć, całej sylwetki na zdjęciu nie widziałam ale po buźce wydajesz mi się chuda ;-)

Ja dalej ćwiczę, oj, ciężko mi się zebrać wieczorem, ale jak już skończę wszystkie serie to satysfakcja :-) Lotka mi się wydaje że też specjalnie nie chudnę, ale sam fakt, że robię coś dla mojego brzucha mnie zadowala :-) nie wyobrażam sobie schudnąć i zostać z flakiem skóry z przodu+moje piękne rozstępy:dry: a tak jest nadzieja że jak schudnę to i brzuch będzie ładniejszy :-)

Starszą gwiazdę obudziłam szybciej bo zapomniałyśmy się wiersza 4-zwrotkowego nauczyć:zawstydzona/y: ale młoda cwana, pamiętała chyba z lekcji, bo dwa razy teraz powtórzyła i leci jak burza:tak: zadziwia mnie jej pamięć:szok: choć ja też miałam bardzo dobrą a teraz została mi tylko pamięć do liczb, a w pozostałym zakresie mam mega sklerozę:zawstydzona/y:
A już wogóle jak ktoś opowiada stare historie, mało co pamiętam.

Oooo młodsza gwiazda się budzi i coś mruczy jak kotek pod nosem:-)

ja mam pamięc dziurawą jak sito. Zawsze tak miałam. Nie zdziwię się jak któregoś dnia droge do domu zapomnę :dry: powaznie. próbowałam wymusić na neurolg jakies badania w związku z tym ale się nie dąła. Chyba musze neurologa zmienic bo ta jest do d... a tak tkwie przy niej z wygody. Zupełnie bez sensu, bo cos mi się wydaje, ze od 15 lat żyję z błedna diiagnozą. Inna sprawa, ze podejrzewam to od 10 i nic z tym nie zrobiłam.
No za pól godizn ma przyjsc moja mama to przewietrzę trochę towarzystwo. tylko Michał dzis zostaje.
no i musze juz isc, bo babel drze się niemiłosiernie po swojemu a chlopaki krzycza, ze bajki nie słyszą :-D

Sawi
ja postanowiłam liczyc kalorie al nie wiem ile wytrwam, bo to mega upierdliwe nawet mimo, ze mam taa fajna wage liczaca cal, węgle, tłuszcze itp.

Witajcie,
Antoni odstawiony do przedszkola, Ala spała rano pół godzinki . Podam jej gruszkę i lecimy do lidla po jakieś chude mięsko. Jak patrzę za okno nie chce mi się wierzyć , że to listopad:cool2:
Mój trochę przesadził mówiąc , że byłam w połowie stawki . mam miejsce 2451 na prawie 3000 biegających więc szału nie ma - mam ambicję się rozwijać:-D
Dziunka a jaki wierszyk?
KIlolek pochwalisz się wagą do mierzenia cal itp?

dziunka
twarz,ręce,nogi mam chude,ale brzuch nadal jest
zaraz pokaże jak w całosci wygladam
IMG_0925 [jjj].jpg

Cześć dziewczyny, u mnie pogoda prawie wiosenna :-):cool2: Jeśli chodzi o pamięć to ja się zawsze śmieje, że mam dobrą ale krótka:-p:-)

Martolinka gratuluje
Dziunka długo Ci młodsza gwiazda śpi.

Szukam inspiracji na ciasto, dobre i łatwe w przygotowaniu. Pomożecie??

Hejo!
U mnie jak zwykle noc z przebojami.. teraz o 2:30 szukałam pociągu Gośki by ta mogła się do niego przytulić i zasnąć.. takie drewniano-metalowe cacko o wymiarach 1,5 cm na 4 cm....:wściekła/y:
Tak właśnie mi się skojarzyło, że nie napisałam Dziunce co to herbato-kawka ( herbata dla małżona, dla mnie kawka = sktór myślowy herbato-kawka ):-D
Sawi - na pierwszy plan wybija się zmęczenie na twarzy ;-), a nie kg.:-D
Martolinka - całkiem niezły wynik jak na pierwszy raz, teraz możesz się rozwijać;-)
Co do pamięci... kiedyś byłam wielowątkowa, pamięć miałam pojemniejszą, a teraz te bad sectory się wdały i twardy reset by był wskazany:-D:-D:-D, ogólnie nie jest źle, najgorzej jak coś się robi mechanicznie, a potem się włącza myślenie:-D

Ilona no ja jak mam ochotę na szybkie ciasto to robię to swoje z truskawkami lub śliwkami, które jest na smaczkach.

Wróciłam do domku, Asia ogląda Franklina a ja próbuję się odmóżdżyć, bo nasłuchałam się od rana tyle że hoho. Podziwiam brak zahamowań u niektórych osób w zwierzaniu się z prywatnych spraw praktycznie obcym osobom. Głowa mi pęka z nadmiaru informacji ;-)

reklama
hehe dziunka nno to wyobrażam sobie ile sie nasłuchałaś.
Masz rację, o dziecu jeszcze nie zapomnialam :-D

martolinka, dokładnie taka Waga kuchenna Optimum WG-0033 - BISHURT ja ją wymieniłam za punkty w carrefurze. Fajna, ma bazę prawie tysiąca produktów, ale taka śrendio praktyczną, bo np wędliny są 2 ale warzyw jest bardzo wiele.

z moim pilnowaniem wagi i liczenim cal dzisiaj bardzo kiepsko, ciagle cos podjadam, dobrze, ze chocaz nie slodycze

edit:
chciałam sprostować, że Sawi przesadza. Bardzo schudła, dużo brzucha zrzuciła. Nie jest jakimś chudzielcem ale jest dobrze.

Ostatnia edycja:
Do góry