reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
DZIUNKA sama nie wiem jak to jest, badania mówią, że to geny. Mieliśmy taki przypadek, że gołąb, który u nas się wykluł, ale nigdy nie latał, tylko obserwował świat z woliery został sprzedany do poznania. Jak były loty to nie wrócił do swojego właściciela, tylko do naszego gołębnika. Dlatego młodego gołębia, któego się chce sprzedać, nie można wypuszcać, ani pozwalać patrzeć na to co jest na zewnątrz. Mówią, że mają zdolność rozpoznawania znajomego otoczenia z lepszą dokładnością niż człowiek. Loty zawsze odbywają się z zachodu.
Myślę, że roznosiły kiedyś listy, ale najpierw musiały być wytrenowane na danej trasie, tak jak teraz listonosz w innym mieście by się zgubił.
A u Was weterynarz na pewno sprawdził nr obrączki każdy nr przypisany jest innemu odziałowi w Polsce, zadzwonił do prezesa oddziału a ten już doszedł, który hodowca miał przydzielony taki nr obrączki.

Witajcie,

Mama oby bylo juz tylko lepiej i żebyś nie musiala se wyprowadzać:-)
powodzenia

agrafka mi moj tez dziala tak na nerwy, ze nie wiem co bedzie dalej:-( a wcale nic takiego nie robi:-:)zawstydzona/y:
Ja to sie tylko zastanawiam jak On mnie taka znosi, podziwam Go za cierpliwość:szok: ja po prostu momentami przesadzam:zawstydzona/y: A On na spokojnie caly czas, zla jestem na siebie ale nie mam sie na kim wyzyc :-D Dzisiaj doszlo tez d spiecia jak wrocil z pracy:zawstydzona/y: i poszedl spac, zebym se uspokoila ale ja (jak to ja) za Nim, ze nigdzie nie pojdzie spac, ze ma byc z nami, ze zostawia mnie z problemami itp, po prostu histeria na calego:-( Zamiast odpusci, ach szkoda gadac. Masakra jakas jak ja sie zachowuje w tej ciazy, nie wiem sama co sie ze mna dzieje momentami:-( albo to nie ciaza, moze ja taka juz jestem a wczesniej tego nie zauwazylam:)
Faceta mam naprawde dobrego, robi dla nas wszystko, Kuba jest na pierwszym miejscu (chyba ja tez:)), niekiedy sie zloszcze, zeby poszedl juz spac bo bedzie padniety jak bedzie jezdzil cala noc a On, ze spanie nie uceknie, ze sie z Mlodym pobawi, bierze Go na spacery, kapie Go, doslownie wszystko robi, zeby mnie odciazyc zwlaszcza teraz a ja mam wiecznie humory:zawstydzona/y:

A ja zmieniając temat bo kurcze blade wkurzam się :angry: Moze umiecie mi pomóc i polecić jakiś skuteczny środek do mycia nierdzewnego zlewozmywaka. Jedna komora [ta którą bardziej sie używa do zmywania] na dole mi pożółkła i normalne środki jakie używam [cify,dixy,ajaxy do umywalek i wanien nawet :zawstydzona/y:] nie działają. :-(

A nie mieliście z nimi kontaktu w ciągu ostatnich dwóch tygodni?
całe szczęście nie:tak:

Martolinka, Dziunka - no ale przecież pisałam też, że teraz nie będzie już fajnie, bo się boję. Po ostatnim naprawdę lajtowym wieczorze bolał mnie brzuch. Trzeba było się wyluzować zanim zaszłam w ciaże, terzz najbliższa okaza na coś takiego za jakieś, hmm... 1,5 roku ??
agrafka , ale wcale nie trzeba , że tak powiem działać tradycyjnie. Może być całkiem fajnie a o maleństwo nie będziesz się martwić;-)

U mnie jeszcze jak Faktów spokojnie nie może obejrzeć.Też jest wtedy zły.;-)

No u nas podobnie z Teleekspresem:-D

rozwalacie mnie:-D

Porozmawiałam dziś trochę z panią z przedszkola na temat nart i okazało się , ze ona jest zapaloną snowboardzistką. Wspomniała , że moglibyśmy juz w tym sezonie spróbować Antka na narty wsadzić. Jest wysoki , bardzo sprawny fizycznie , stopę ma wielkości trzyletniego dziecka . Z tego co wiemy to zaczyna się uczyć trzylatki więc chyba na nas jednak za wcześnie choć byłoby fajnie;-)

Mama to jest taki normalny zlewozmywak?
Ja używam albo ace albo w lidlu kupuję Płyn anty kamień do stali nierdzewnej..

zlewozmywak-pyramis-sparta-79x50-2b.jpg Gosiu no taki zwykły srebrny :D Kurcze musze poszukać czegos takiego ale ja w Auchan nie umiem w tej alejce nic poszukac. A jak sie zatrzymam z młodym juz na chwile dłuzej to jest sajgon bo on chce wyjsc, chce dotknąć itp itd :baffled:

Mama kup sobie w lidlu ten płyn.Jest bardzo dobry.Wystarczy polać,przetrzeć gąbkążeby wszędzie dotrzeć i po kilku minutach spłukać.I jest jak nowy a co najwżniejsze tani...chyba około 9zł.Nie pamiętam teraz.

reklama
Do góry