kilolek
podwójna listopadowa mama
oj przepraszam, tpKilolek na kablu ale w jakiej firmie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
oj przepraszam, tpKilolek na kablu ale w jakiej firmie?
na pewno dziwne i mocno niepokojące ale a bym się jeszcez z jakimś innym psychologiem spotkała, bo diagnoza, ze nigdy nie pójjdzie nie jest na miejscu. Zwłaszcza, ze nikt jej nie zabroni.Właśnie koleżanka mi napisała że była z trzyletnią córką u psychologa.I ta jej powiedziała że mała nigdy nie pójdzie do normalnego przedszkola,ani szkoły ,tylko do integracynego,a do tego czasu będzie miała zajęcia wspomagające rozwój.Jest to dziecko z regresem.I dlaczego? skąd się to bierze?Przy porodzie miała problemy.Przetrzymano ją i mała urodziła się z niedotlenieniem.
Napisała jeszcze coś takiego:Nie wiem czemu nie chce mówić,pzyczyną może być np.pojawienie się Mateusza,więc zazdrość.Po tym jak przeszła ospę stała się wrażliwa na dotyk,na głośne dżwięki ,boi się odkurzacza,jak się głośniej krzyknie ,teraz to już nie,ale był czas ,że nie chciała wychodzić na dwór,wyciągałam ją spod ławy,albo spod dywanu,chowała się jak przestraszone zwierzątko.Umiała powiedzieć jak robią zwierzątka,że krówka robi muu,a teraz nic,mówi nie,chyba bardziej nie chce powiedzieć,bo nie sądzę żeby nie pamiętała.A jej świat,mówię coś do niej,o coś pytam,a ona jakby była nieobecna,nie reaguje,az nieraz muszę do niej podejść i nią potrząsnąć,a ona się wtedy patrzy na mnie i się śmieje.
Uważacie że to nie jest normalne? Nie wiem jak to jest u trzyletniego dziecka ...
zasadniczo do 2 roku zycia dziecko rozwija się zupełnie normalnie a w 3 moga następować zmiany, na początku nawet bardzo błache i późno sie zauważa.ale jak to jest ze dopiero widac u trzylatka? czyli ze do 3 lat było dziecko normalne a potem cos się odkręciło? dziecko zaczęło sie cofac? Mi co przychodzi na mysl to szczepienie, często wlasnie rodzice piszą ze po szczepieniu dziecko "zanika". Bez jakiejs przyczyny dziecko moze zacząc się cofac? Czy od początku inaczej się rozwija?